تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۲
معاون مالی و اقتصادی شهرداری زاهدان با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف وضعیت بدهی دستگاه‌های دولتی به شهرداری زاهدان گفت: این دستگاه ها در صورتی که از مهلت معین بگذرد و شهرداری برای دریافت بدهی خود اقدام کند دیگر شامل تسهیلات نخواهد بود.
توسعه خدمات شهرداری بدون مشارکت شهروندان امکان پذیر نیست/ دستگاه‌های دولتی نسبت به تعیین تکلیف بدهی خود اقدام کنند
به گزارش عصرهامون، نشست معاونین برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی و مالی و اقتصادی شهرداری زاهدان، ظهر امروز با حضور جمعی از با اصحاب رسانه در محل سالن جلسات شهرداری مرکز برگزار شد.

در این نشست، صاحبدادزهی، معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری زاهدان با بیان اینکه شهر زاهدان یکی از کلانشهرهای کشور است و بودجه آن از طریق همکاری و مشارکت شهروندان تامین می شود، گفت: اگر رسانه ها برای معرفی پتانسیل های شهر همکاری و تلاش کنند زمینه برای حضور سرمایه گذاران، رشد درآمدهای شهرداری و به تبع آن گسترش خدمات فراهم می شود.

وی افزود: متاسفانه در بین کلانشهرهای کشور، زاهدان کمترین درآمد سرانه را دارد. در سال 96 که شورا و مدیریت جدید شهرداری آغاز به کار کرد، درآمد شهرداری 186 میلیارد تومان بود که اگر تقسیم بر جمعیت شهر شود متوسط سهم هر شهروند 200 هزار تومان است.

وی با بیان اینکه اداره شهر بر اساس بودجه بسته شده صورت می گیرد، افزود : در سال گذشته برای اولین بار با همکاری شورای شهر و شهرداری، بالای 90 درصد از بودجه 260 میلیارد تومانی شهرداری محقق شد.

وی تصریح کرد: در سال 98 مدیریت جدید بودجه را 410 میلیارد تومان بسته که امیدواریم طبق روال سال گذشته بتوانیم شاهد تحقق بالای 90 و حتی 100 درصدی بودجه و به تبع آن افزایش سطح کمی و کیفی خدمات داشته باشیم.

این مسئول با بیان اینکه معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی 2 وظیفه مهم تامین بودجه و سازماندهی نیروی انسانی را بر عهده دارد،گفت: با هدف گسترش عدالت در ارائه خدمات مطلوب به شهروندان، برای اولین بار بودجه شهرداری به صورت تجمیعی بسته شده و کلیه درآمدهای شهرداری به شکل متمرکز در حساب خزانه داری جمع آوری و بر اساس اولویت توزیع و هزینه می شود؛ این شیوه هزینه کرد بودجه موجب شد تا اعتبارات به میزان قابل توجهی به سمتمناطق کم برخوردار شهر سوق داده است.

صاحبدادزهی با اشاره به اینکه در خصوص مباحث آموزشی، آموزش های فراوانی برای ارتقاء سطح کارایی پرسنل برنامه ریزی شده، گفت: برای اولین بار بالغ بر 70 دوره آموزشی به صورت کارگاهی در حوزه های مختلف برگزار شده است.

وی افزود: جهت گسترش ارائه خدمات مطلوب تر به شهروندان و ارائه خدمات به حاشیه شهر در هر منطقه 3 ناحیه تشکیل شده و 15 ناحیه برای اینکه خدمات به لایه های زیرین و حاشیه شهر برسد تشکیل شده است. علاوه بر این، زاهدان از جمله کلانشهرهایی است که سند توسعه آن در حال تدوین است. ضمن اینکه برنامه 5 ساله شهر در دست تنظیم و تدوین است.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی شهرداری زاهدان اظهار کرد: بودجه ای که امسال بسته شده طبق خواسته و تکلیف وزارت کشور و سازمان شهرداری بودجه ای عملیاتی خواهد بود، یعنی برای اولین بار قیمت تمام شده فعالیت های شهرداری احصا می شود و بر همین اساس پروژه ها برنامه ریزی می شوند.

نهادهای دولتی نسبت به تعیین تکلیف بدهی خود اقدام کنند
در ادامه نشست، صفایی، معاون مالی و اقتصادی شهرداری زاهدان نیز با بیان اینکه 95 درصد از درآمدهای شهرداری از محل پرداخت عوارض و تنها 5 درصد از آن از محل بودجه های دولتی است، گفت: عوارض محلی تامین کننده بخش عمده ای از منابع درآمدی شهرداری است، بخش دیگر این منابع قوانینی است که توسط مجلس تصویب می شود مانند عوارض نوسازیکه بر اساس قانون نوسازی تامین می شود.

وی ادامه داد: قانون برای هر ملک داخل شهر درصدی را به عنوان عوارض تعیین کرده و صدور پروانه های ساختمانی و... نیز بر اساس مقتضیات محل دفترچه پرداخت عوارض مربوط تعیین می شود. طبیعتا اگر عوارض وصول نشود خدمات به آن کیفیتی که مطلوب است ارائه نمی شود.

وی با بیان ایکنه سال 96 بودجه شهرداری حدود 180 میلیارد بسته شده و تنها قریب به 100 میلیارد تومان آن محقق شد، اذعان داشت: این مبلغ با توجه به هزینه های بالای جمع آوری زباله، فضای سبز و... درآمدی بسیار ناچیز است.

صفایی با اشاره به بودجه 410 میلیاردی بسته شده شهرداری برای سال 98، اظهار کرد: مسلما برای رسیدن سطح خدمات به حد مطلوب هیچ چاره ای جز افزایش سطح درآمدها نداریم و باید درآمد سرانه را به یک میلیون تومان برسانیمغ کما اینکه در حال حاضر برخی کلان شهر ها سرانه درآمدی 3 میلیون تومان به ازای هر شهروند را دارند.

این مسئول در شهرداری زاهدان تصریح کرد: شهرداری زاهدان 13 الی 14 سازمان دارد و با 30 میلیارد تومان بدهی مالیاتی، از بزرگترین بدهکاران مالیاتی است. 80 میلیارد تومان جریمه مالیاتی داشت (که 21 میلیارد تومان مالیات و 60 میلیارد تومان از محل جرائم بود) که در سال 96 و امسال پرداخت شد.

وی افزود: اداراتی که شهرداری بدهی دارند با شرایط خوب و تسهیلات ویژه اقدام به پرداخت هزینه های مربوطه داشته باشند و اگر از مهلت بگذرد و شهرداری برای دریافت بدهی خود اقدام کند دیگر شامل تسهیلات نخواهد بود.

وی با اعلام اینکه 300 میلیارد تومان در کمیسیون 77 آرای قطعی صادر کردیم، گفت: تا کنون شهرداری زاهدان در خصوص آن دسته از آرای قطعی صادره از کمیسیون ماده 77 که مهلت قانونی آنها به اتمام رسیده است با توجه به مفاد قانون مذکور اقدام کرده است.

این مسؤول افزود: با توجه به وجود برخی مشکلات مالی در دستگاه های دولتی، شهرداری زاهدان این آمادگی را دارد تا راه های تسهیل در پرداخت این بدهی ها را برای آنها فراهم کند و دستگاه های دولتی بدهکار جهت اخذ موافقت‌های لازم به شهرداری مراجعه کنند.

وی بیان کرد: طی دو سال اخیر سرآمد سرانه حدود 200 هزار تومان و در برخی مواقع زیر 200 هزار تومان است که درآمد ناچیز است و امکان ارائه خدمات مطلوب وجود ندارد و باید به سمت افزایش درآمد زایی برویم و میزان وصولی درآمد ها رو افزایش دهیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه ممیزی املاک در دستور کار شهرداری است، گفت: سیستم صدور پروانه ساختمان از حالت دستی خارج شده و به صورت اتوماسیون اداره می شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbf0b8zrhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما