تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۱۴
جنوب شرق ایران مرزهای اقتصاد مقاومتی را در می نوردد؛

رویش بذرها در رونق مرزها/ داستان قاچاقچیانی که کارآفرین شدند

با انسداد مرز و توقف قاچاق سوخت در مرزهای شمالی سیستان وبلوچستان، برخی از سوخت بران مهاجرت و عده ای هم راه تازه ای برای کسب درآمد در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی پیدا کرده اند.
رویش بذرها در رونق مرزها/ داستان قاچاقچیانی که کارآفرین شدند
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ در حالی رکن قرار دادن اقتصاد مقاومتی منجر به رونق تولید می شود که یکی از گام های تحقق این مهم مبارزه با قاچاق می باشد.

قاچاق سوخت و کالا در هر دو بخش ورودی و خروجی،‌ خسارت زیادی را از تضعیف تولیدکنندگان داخلی و حتی نابودی برخی از آنها تا ناکام ماندن دولت در وصول عواید و حقوق واردات کالا و صادرات این محصولات و .. به کشور وارد می کند.

در سال های اخیر نامگذاری های شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب همچون نقشه راه برای همگان بوده بر همین اساس چندسالی است که در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی  فعالیت های زیادی در اقصی نقاط مختلف کشور به ویژه مناطق محروم و دور افتاده سیستان وبلوچستان شکل گرفته به گونه ای که با ایجاد واحدهای تولیدی کوچک و زودبازده یا پرورش دام و طیور و آبزیان و ...  شاهد بهبود معیشت مردم به ویژه روستانشینان و رونق تولیدات بومی هستیم.

با این تفاسیر از آنجایی که نزدیک به یک دهه قبل با بسته شدن مرز شمال استان سیستان و بلوچستان عملا قاچاق سوخت متوقف شد عده ای اقدام به مهاجرت در شهرهای جنوبی کردند تا روند قاچاق سوخت را از طریق مرز های جنوبی استان ادامه دهند، برخی نیز به شهرهای دیگر مهاجرت کردند تا با درآمد پایین کارگری روزگار بگذارند.

در این میان عده ای هم با تاکید مقام معظم رهبری و حمایت های نهادهایی همچون سپاه پاسداران از طریق اعطای وام های اقتصاد مقاومتی موج تازه ای برای زندگی در برهوت دشت سیستان به راه انداختند و با پرورش شتر مرغ ، مرغ خانگی و حتی بلدرچین علاوه بر بهبود معیشت خود و خانواده زمینه اشتغال را برای چندین نفر دیگر نیز فراهم کردند.

پرورش شترمرغ در سیستان از مهمترین فعالیت هایی به شمار می رود که توانسته در زمره موفق ترین مشاغل در بحث خوداشتغالی و همچنین کارآفرینی مطرح شود، این فعالیت که با کمک نهادهایی همچون سپاه پاسداران از چند سال قبل در این منطقه رونق گرفت، باعث شد تا هم اکنون از این منطقه به عنوان بزرگترین قطب پرورش دهنده پرنده غول آسا یاد شود.

مهمترین مزارع پرورش شترمرغ در سیستان است
علیرضا سارانی یکی از کارآفرینان حاشیه مرز شمال استان در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: با حمایت هایی که سپاه در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی از کارآفرینان می کند و دریافت تسهیلات، توانستیم یک مرزعه کوچک شترمرغ راه اندازی کنیم که با گذشت زمان کوتاهی از احداث آن با توجه به سودی که در بر داشت فعالیت در این مزرعه را گسترش و اشتغالزایی ایجاد کردیم.

به گفته وی، مهمترین مزارع پرورش شترمرغ در سیستان است که حتی سرمایه گذاران از جنوب استان برای بهره برداری از تجربیات کارآفرینان به این منطقه سفر کرده تا در مناطق خود نیز این چنین مزارعی ایجاد کنند.

سارانی با بیان اینکه سود فروش از شترمرغ مناسب است، افزود: مشکلاتی در بازار فروش وجود دارد که با توجه به مطالبه کارآفرینان، برخی از مسئولین قول هموار کردن این مسیر را به کارآفرینان داده اند.

مرز فرصتی برای توسعه و رونق تولید
حجت الاسلام ابراهیم گزمه، امام جمعه شهرستان مرزی هیرمند هم در رابطه با حمایت از کارآفرینان گفت: اگر از فرصت مرز برای کارآفرینان استفاده شود می توان شاهد افزایش تولید از سوی آنها بود.

وی گفت: بسیاری از کارخانه های منطقه سیستان به دلیل نبود بازار و ساکن بودن خرید و فروش ورشکسته شده اند در صورتی که با صادرات همین محصولات به کشور افغانستان می توانستیم انقلابی در راستای تولید در سطح منطقه شاهد باشیم.

گزمه بیان کرد: مرز به عنوان یک فرصت برای سیستانیان است که مسئولین امر باید توجه بیشتری به آن داشته باشند.


پسته و زیتون مهمترین محصولات کشاورزی در سیستان
رونق تولیدات کشاورزی در سیستان به گونه ای است که بسیاری از افراد به سوی کشت محصولات سازگار با محیط زندگی خود روی آورده اند. در این زمینه پسته و زیتون از مهمترین محصولات کشاورزی در منطقه سیستان به شمار می رود که تنها در برخی از نقاط آن قابل کشت است.

حسن صفایی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیمروز گفت: برداشت پسته برای اولین بار در این شهرستان در دهستان سفید آبه انجام شد.

وی افزود: کشاورزان نیمروزی موفق شدند در ۵۰ هکتار از باغات این شهرستان را به کشت پسته اختصاص دهند.

صفایی خاطرنشان کرد: برداشت ۳۰ تن پسته حاصل دست رنج کشاورزان سیستانی است که برای اولین بار موفق به برداشت آن شدند.


کشت طلای سرخ در سیستان
از دیگر محصولات کشاورزی منحصر به فرد در سیستان می توان به کشت زعفران اشاره کرد . محصولی که با توجه به وضعیت آبی منطقه سیستان نیاز کمی به آبیاری دارد و کارآفرینان توانسته اند پنج هزار هکتار ار اراضی کشاورزی خود را از طلای سرخ بکارند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زابل از پنج هزار هکتار زمین می توان ۱۰ کیلو گرم زعفران برداشت کرد.


دانشگاه زابل پیشگام در اجرای اقتصاد مقاومتی
دانشگاه زابل از جمله مکان های تحقیقات تخصصی محصولات کشاورزی محسوب می شود که سال هاست دانشجویان بسیاری در کنار اساتید خود توانسته اند به گیاهان سازگار به محیط سیستان دست یابند.

در همین رابطه نیز زیتون را به عنوان مهمترین محصول برای کشت معرفی کردند تا علاوه بر روغن گیری از این میوه در بحث خوراکی نیز از آن استفاده کنند.

موسی بهلولی، رئیس دانشگاه زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: خط استحصال روغن زیتون، در سال ۱۳۹۵ در دانشگاه زابل افتتاح شده است.

وی افزود: محصول زیتون هم در پزشکی کاربرد دارد و هم خوراک از این رو اگر کشت آن توسعه یابد می‌تواند در راه‌اندازی صنایع تبدلیلی و رونق اقتصادی منطقه موثر باشد.

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده توسط محققان دانشگاه زابل درخت زیتون سازگاری بسیار بالایی با شرایط اقلیمی سیستان دارد و میزان کیفیت محصول تولیدی از درختان زیتون نیز در سطح بسیار بالایی است.

با این تفاسیر می توان گفت سیستان به سمت و سویی پیش می رود که آینده آن را کارآفرینان جوان شکل خواهند داد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgz39qwak9q74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها