تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۱۱
متاسفانه نوع مدیریت و اجتماع ما ایجاد کننده حاشیه نشینی است و گاهی باعث می شود این مناطق را به فراموشی بسپاریم در حالی که ساکنان کمب، مرآدآباد، جنگلوک و روستاهای چابهار مانند سایر شهروندان نیازمند حمایت هستند.
حاشیه نشینی و معضل بی آبی روستاهای چابهار گره ای باز نشده در سالیان اخیر
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران تاکنون نشست های زیادی با مسئولان در فرمانداری چابهار بر رفع مشکلات بی آبی روستاها و کمبود امکانات در مناطق حاشیه نشین شهری برگزار شده که خروجی مناسبی نداشته است.

قصه بی آبی و کم آبی و خشکسالی در سیستان و بلوچستان گرچه معمولی و عادی شده اما مرگ کودکانی که اسیر گل و لای کف هوتگ شده و مظلومانه جان باختند دیگر نباید عادی و فراموش شود بلکه عاملی برای تحرک و اقدام عملی در تأمین آب آشامیدنی و مورد نیاز اهالی شهرها و روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان باشد، مناطقی که از صدها سال قبل تاکنون با مشکل تأمین آب رو به رو بوده‌اند.

غرق شدن کودکان در هوتگ ها و گودال های آب مصروفی در روستاهای چابهار شاید دل هیچکس بجز خانواده و نزدیکان جان باختگان را به درد نیاورد اما می‌تواند تلنگری به مسئولان باشد تا برای حل مشکل بی آبی و کم آبی این منطقه چاره اندیشی کنند.

کارشناسان تاکید دارند دولت باید با وجود همه محدودیت‌ ها، حل مشکلات فراروی مناطق حاشیه نشینی در کشور را در اولویت قرار دهد.

فرماندار چابهار در گفت و گو با چهاربهاران بیان می کند: اقدام هایی برای رفع این مشکل انجام شده اما نتیجه مطلوب را نداشته است، پیگیری های جدی تری در حال انجام است و رئیس کل بنیاد مسکن کشور و معاونان وزرا نیز از حاشیه شهر چابهار بازدیدهایی انجام داده است که به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.

رحمدل بامری در این خصوص ادامه می دهد: حاشیه نشینی چابهار به موضوع ملی تبدیل شده است و در وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور پیگیری می شود.

وی با اشاره به تکمیل شبکه ابرسانی ۲۶۱ روستایی پایین دست سد زیردان و ۲۱۰ روستایی پایین دست سد پیشین خاطرنشان کرد: این پروژه ها در حال تکمیل است و با اقدامات و پیگیری های انجام شده به زودی به مرحله بهره برداری خواهیم رسید.

شهردار بندر چابهار در این خصوص می گوید: از جمعیت ۱۱۲ هزارنفری شهر چابهار، ۵۶ هزار نفر شامل نصف جمعیت این بندر در سکونتگاه‌های غیررسمی حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.

یونس حقانی با اشاره به پراکندگی سکونتگاه و حاشیه نشینان می افزاید: این جمعیت حاشیه‌نشین در کانون‌های جمعیتی پراکنده در مجموع در محدوده‌ای هزار و دویست هکتاری زندگی می‌کنند که از نظر تراکم جمعیتی، سرعت رشد حاشیه‌نشینی و الگوی زیست حاشیه‌نشینی نه تنها در کشور بلکه در جهان کم سابقه است.

یونس حقانی با اشاره به مشکلات ساماندهی حاشیه نشینی در این شهرستان بیان کرد: مشکلی که ما در ساماندهی حاشیه‌نشینی داریم، اراضی این مناطق است که همگی متعلق به سازمان ملی زمین و مسکن است و لازم است برای خدمات‌دهی به حاشیه‌نشینان این اراضی به شهرداری واگذار شود.

وی افزود: شهرداری چابهار اعلام کرده، اگر زمین‌ها به شهرداری واگذار شود، شهرداری با توجه ردیف‌هایی به ساماندهی حاشیه‌نشینی اختصاص‌یافته که شامل 30 درصد اعتبارات استانی و نهادهای درگیر در ستاد بازآفرینی است و همچنین پیگیری و عزم مستمر، ساماندهی را سرعت می‌دهد که متأسفانه عزم و اراده لازم برای ساماندهی حاشیه‌نشینان وجود ندارد.

یک شهروند حاشیه نشین چابهاری به خبرنگار ما می گوید: ما در اینجا مشکلات کمبود امکانات رفاهی معابر، برق کشی و لوله کشی اب داریم چرا چابهاری که در کنار دریا می باشد از کمبود آب رنج ببرد.

علی هوت تشریح می‌کند: در حال حاضر آبرسانی به ما از طریق تانکر و از چاه های اطراف انجام می شود که خرید آب تانکر برای مردم کم درآمد این مناطق خود معضل بزرگی به شمار می آید.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciqyazwt1azz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما