تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۵
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با عضویت هواشناسی ایران در کمیته طوفان کشورهای حاشیه اقیانوس هند، برای نخستین بار اسامی طوفان های حاره ای نام های ایرانی به خود می گیرد.
طوفان‌های شمال اقیانوس هند ایرانی می‌شوند
به گزارش عصرهامون، به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان محسن حیدری اظهار داشت: این کمیته که وظیفه پیش بینی، پایش و نام گذاری طوفان های حاره ای اقیانوس هند را برعهده دارد، سبب حضور فعال هواشناسی ایران در عرصه بین المللی می شود.

وی افزود: این عضویت در پی تأثیر مستقیم طوفان های حاره ای شمال اقیانوس هند بر نواحی جنوب ایران و سابقه برخورد آن ها به سواحل کشور صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اولین مزیت حضور ایران در کمیته طوفان کشورهای حاشیه اقیانوس هند ایفای نقش بین المللی در پیش بینی و رصد طوفان های حاره ای و پیشنهاد نام های ایرانی برای این طوفان هاست.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: با توجه به اینکه سواحل سیستان و بلوچستان بیشترین تأثیرپذیری از وقوع این پدیده را دارد، نام های ایرانی بومی گاندو-هامون-اکوان-سپند-میترا-آناهیتا-آذر-پویان-آرشام-هنگامه-ساواس-سیستانه و توفان برای طوفان های احتمالی آینده انتخاب شده که در فهرست نهایی سازمان جهانی هواشناسی نیز پذیرفته شده است.

حیدری با بیان اینکه تعدادی از این اسامی بومی استانی هستند، گفت: انتظار می رود از سال آینده بتدریج اسامی پیشنهادی ایران برای نامگذاری طوفان های اقیانوس هند مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: به طور کلی برای نامگذاری طوفان های حاره ای، اسامی پیشنهادی بطورمشترک در کمیته های طوفان کشورهای حاشیه اقیانوس های دنیا و کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد موسوم به ESCAP بررسی وتعیین می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: نام گذاری طوفان های حاره ای با فرمت کنونی از اوایل قرن 20 میلادی آغاز شده است.

به گزارش روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان، تیرماه امسال ایران بعد از گذشت 15 سال به عضویت شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی درآمد. این عضویت درحالی روی داد که تنها 27 کشور از 194 کشور عضو این سازمان در این شورا حضور دارند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdf50foyt0fx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما