> آبیاری مزارع کشاورزی سیستان در هاله ای از ابهام!خسارت 800 میلیاردی در انتظار کشاورزان است | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۹
کارشناس ارشد روستائی گفت:140 هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت در سیستان در انتظار تصمیم مسئولین برای رهاسازی آب قرار دارند.
آبیاری مزارع کشاورزی سیستان در هاله ای از ابهام!/خسارت 800 میلیاردی در انتظار کشاورزان است
به گزارش عصرهامون به نقل از  پایگاه خبری اوشیدا ؛پس از وقوع خشکسالی که سبب کمرنگ شدن مشاغل زیادی از جمله کشاورزی و دامداری و در پی آن مهاجرت از سیستان شده بود اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری در دستور کار مسئولان قرار گرفت و انتظار می رفت که این طرح سه سال قبل افتتاح و به بهره برداری رسد اما با این وجود همچنان در هاله ای از ابهام است.

در این میان اما از آنجایی که مهمترین مشاغل پایدار در سیستان کشاورزی و دامداری می باشد هر ساله با چالش های جدیدی رو به رو هستند چرا که از یک سو رها سازی آب در مقاطع کوتاهی از چاه نیمه ها برای کشت پاییزه در سال های اخیر باعث شده تا کشاورزان زمین های کشاورزی خود را به زیر کشت ببرند و از طرفی دیگر عدم رها سازی در نوبت های بعدی باعث شده تا نه تنها کشاورز با ضرر مالی رو به رو شود بلکه محصولات کشاورزی نیز از بین برود.

عباس نورزائی کارشناس ارشد روستائی در این خصوص به خبرنگار اوشیدا گفت: سیستان ۲۲۰ هزار هکتار زمین دارد که حدود ۱۴۰ هزار هکتار آن قابل کشت است.

وی افزود: حقابه ی کشاورزی از چاه نیمه ها، همه ساله ۴۰۰ میلیون مترمکعب بوده است، یعنی آب مورد نیاز برای حدود ۴۵ هزار هکتار، بنابراین اگر هم به فرض به کانال ها آب داده شود، قطعاً مواجه با این محدودیت است.

نورزائی بیان داشت: اگر مثل سه سال قبل، آب اول داده شود، ولی امسال ورودی مناسبی نداشته باشیم، تکلیف چیست، برآورد خسارت وارده به کشاورزان برای چنین عدم مدیریتی در سال ۹۶، مبلغی نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان بود، آیا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس که فی الحال مدعی رهاسازی آب در کانال ها است، خسارت موردنظر را برای مردم تأمین کرده و دستگاه های مسئول پرداخته اند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مجری طرح آبیاری دشت سیستان مدعی است لوله های آبیاری ۴۲ هزار هکتار، برای بهره برداری آماده است.
نورزائی گفت: این یعنی اینکه آب مطمئن، نه برای یکبار بلکه برای ۵ بار در سال، برای کشاورزان آماده است. البته باید نواقص مورد نظر هرچه سریعتر مرتفع شود.

کارشناس ارشد روستائی گفت: به نظر می رسد مردم سیستان که طی سالیان اخیر از گزند تصمیمات غلط مدیران در مدیریت آب، همواره مصون نبوده اند، این بار نیز به تصمیمات شاید درست جهادکشاورزی در این خصوص، اعتماد کنند تا این طرح عظیم به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: باید دانست که مسئولین نباید هیجانی و لحظه ای تصمیم بگیرند و توجه داشته باشند که سیّاسان انتخاباتی، مهار این تحول را به بیراهه‌ی پوپولیستی نبرند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchmqnzk23nzid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما