تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۴۵
فرماندار ویژه شهرستان چابهار گفت: هوتک ها نوعی گودال آبی هستند که مردم آب مورد نیاز خود برای کشاورزی، شست و شو و... را از آن تهیه کرده که متاسفانه شاهد غرق شدگی افراد به هنگام برداشت آب از این مکان ها هستیم.
جنوب شرق، قربانگاه بی تدبیری دولتی ها/کام تشنه مردم بلوچستان را همچنان هوتک ها سیراب می کنند
به گزارش عصرهامون، هوتِگ یا هوتَک نام گودال مصنوعی و یا طبیعی نسبتا بزرگی است که آب حاصل از بارندگی‌ها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی می‌رسد، این گودال در زبان بلوچی در منطقه بلوچستان به هوتِگ مشهور است.‌

هوتگ ها در گذشته با ابعاد بزرگ و کوچک در روستاهای چابهار حفر شده و امروز از یک طرف بلای جان مردم و غرق شدگی کودکان و نوجوانان به هنگام برداشت آب و از سوی دیگر باعث بی خیالی دولت برای لوله کشی و تعیین تکلیف وضعیت کنونی روستانشینان شده است.

در این میان گفته می شود از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۰ کودک و نوجوان به دلیل اهمال دولت در آبرسانی به روستاها جان باخته اند و این مهم بدان معناست که نبود امنیت رفاهی و بهداشتی اولین ضربه ای است که به دلیل عدم توجه دولت به این مناطق وارد شده است.

تشنگی، فاقد شبکه آبرسانی بودن، هوتگ‌ها، گاندوها و ... اینها حوادثی است که هر روز و هر ماه، تلخی‌هایی نصیب شنونده می‌کند و اما این تلخی‌ها فقط شنیده می‌شود تا سری به تاسف تکان داده شود وگرنه حل این مشکل عزمی می‌خواهد جزم و مسئولانی می‌خواهد دلسوز و پای کار.
 

غلام نبی بادغن، رئیس شورای روستای عارف آباد دشتیاری چابهار در گفت وگو با خبرنگار چهاربهاران گفت: دو ماه از ماجرای غرق شدگی دو دختر بچه به هنگام برداشت آب از یک هوتک زمان می گذرد که پس از تعطیلی مدرسه برای برداشت آب از داخل هوتک ها پای آنها سُر خورده و مظلومانه جان می دهند.

وی بیان کرد: به هنگام بارندگی این گودال ها پر می شود و پس از آن اهالی برای شست شوی لباس و ظروف، حمام و سرویس بهداشتی از این آب بهره برداری می کنند، آنها با امید اینکه دولت روحانی برایشان کاری می کند بیشترین رای را به وی دادند ولی نه تنها تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته بلکه آمار غرق شدگی در هوتگ افزایش یافته است.

یکی از اهالی روستای للوبازار دشتیاری در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بزرگترین مصیبت برای هر خانواده از دست دادن عزیزانش  است. اهالی این منطقه سال هاست شاهد غرق شدگی فرزندانشان در این هوتک ها هستند، فرزندانی که سالها در روستاهای فاقد امکانات چابهار به سختی بزرگ کرده و اکنون به خاطر این مشکل که دولت به راحتی یک لیوان آب خوردن، می تواند آن را حل کند باید شاهد از دست دادن کودکانمان باشیم.
 
ادریس چاکرزهی ادامه داد: تا زمانی که مسئولان وزارت نیرو، مدیران آب و فاضلاب استان و شهرستان چابهار عزمی راسخ برای رفع این معضل نداشته باشند اجرای طرح های بزرگ اقتصادی آن هم در کنار دریای بزرگ عمان که مردم آن از تشنگی رنج می برند فایده نداشته و رضایتمندی مردم را در پی ندارد.
 
 

در این میان اما گفته می شود بیش از ۴۰۰ روستای شهرستان چابهار فاقد لوله کشی و آب شرب می باشند به گونه ای که حتی گردشگران هم به هنگام بازدید از این شهر با تمسخر می گویند " آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم" این مردم در کنار دریا زندگی می کنند اما از داشتن آب لوله کشی هم بی بهره اند که این وضعیت حاکی از شیوه مدیریت اشتباه نمایندگان مجلس، اعضای شورای شهر و مسئولین چابهار دارد.

رحمدل بامری، فرماندار ویژه شهرستان چابهار نیز در تماسی که خبرنگار ما با وی داشت، بیان کرد: یک طرح ملی برای تامین آب استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی و جنوبی از دریای عمان تصویب شده که در دست اقدام است و با اجرایی شدن این طرح، مشکل تامین آب این استان‌ها مرتفع خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، تا زمانی که طرح ملی انتقال آب از دریای عمان به مرحله اجرا نرسیده است باید آب را از محل آورده سد‌ها،آب شیرین کن‌ها و بقیه راه‌های موجود تامین کرد.

فرماندار ویژه شهرستان چابهار با بیان اینکه ۲۱ درصد آب محدوده شهری چابهار از طریق آب شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود و اغلب روستا‌ها نیز با تانکر آبرسانی می‌شوند، خاطرنشان کرد: هوتک ها نوعی گودال آبی هستند که مردم آب مورد نیاز خود برای کشاورزی، شست و شو و... را از آن تهیه کرده که متاسفانه شاهد غرق شدگی کودکان و نوجوانان به هنگام برداشت آب از این مکان ها هستیم.

در پایان گفتنی است تامین آب پایدار برای چابهار و روستاهای اطراف آن نیازمند احداث آب‌شیرین‌کن و تکمیل اجرای شبکه‌های آبرسانی پایین دست سدهای "زیردان و پیشین" است تا بخشی از مشکلات بی‌آبی مرتفع شود و مسئولان ملی باید به این امر توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchzqnz-23nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها