تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۵۸
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر با بیان اینکه مسئولین اهمیت و جایگاه ویژه قلعه ناصری را فراموش کرده اند، گفت: اعتبارات اختصاص یافته جهت بازسازی مکان تاریخی بسیار ناچیز و اندک است.
مرمت آثار تاریخی نیازمند توجه ویژه مسئولین /از ظرفیت اقتصادی و گردشگری آثار ملی در ایرانشهر غفلت شده است
به گزارش عصرهامون، به نقل ازپهره ؛ قلعه ناصری یکی از بزرگترین قلعه های بجا مانده از عهدقدیم در سیستان و بلوچستان است که در سال 1375 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و مساحت این بنای تاریخی هفت هزار و 500 متر مربع می باشد.

قلعه ناصری دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بسیار بالایی است اما متاسفانه در سال های اخیر به این اثر تاریخی با ارزش، توجه بسیار ناچیزی شده است.

مرمت آثار تاریخی نیازمند توجه مسئولان

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: قلعه ناصری در شهرستان ایرانشهر یکی از معدود قلعه هایی است که در مرکز شهر قرار دارد و بسیار وسیع می باشد اما از این آثار تاریخی با ارزش، غفلت زیادی شده است.

وی افزود: این قلعه دارای ظرفیت بزرگ فرهنگی می باشد که باید از این ظرفیت در راستای اقتصادی و ایجاد اشتغال بهره برد.

وی ادامه داد: قلعه ناصری دارای مساحت بالایی است و در داخل آن می توان کارگاه های صنایع دستی و غرفه هایی را طراحی کرد که تولیدکنندگان محصولات خود را مستقیم به خریداران در آن مکان عرضه کنند.

وی اضافه کرد: باید از ظرفیت و توان موجود در ایرانشهر استفاده کرد و بازاریابی در سطح استان و کشور هم انجام شود تا مشتریان در ارتباط مستقیم و مکان مشخص در قلعه ناصری محصول را مشاهده کند مشتریان هم بتوانند به راحتی الگو و طرح مد نظر خود را به تولیدکنندگان سفارش دهند و بر این اساس می توان صنایع دستی شهرستان را تجاری سازی کرد.

وی تصریح کرد: تاکنون به قلعه ناصری، این بنا ارزشی توجه چندانی نشده است در حوزه بازسازی بخش هایی از قلعه توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان انجام شده است که جای تقدیر و تشکر دارد اما اقدامات انجام گرفته در قلعه به هیچ وجه کافی نیست.

کوثری خاطر نشان کرد: ظرفیت اعتباری که امسال برای بازسازی قلعه در نظر گرفته شده 100 میلیون تومان بوده است که برای انجام اقدامات موثر بسیار اندک است.

وی با اشاره به اینکه ایرانشهر شهر ملی سوزن دوزی و جوان ترین شهر است، اذعان کرد: این شهرستان در تولید صنایع دستی می تواند دارای جایگاه ویژه ای باشد و برای رسیدن به این جایگاه نیاز به همکاری مدیران محترم استان و ادارات متولی می باشد که بتوانیم این ظرفیت را از حالت بالقوه به بالفعل در آورد.


مرمت آثار تاریخی نیازمند تخصیص اعتبارات

عبدالحمید خدایاری، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره گفت: قلعه ناصری از قلعه های دوره قاجار و زمان ناصرالدین شاه می باشد و با فراز و نشیب هایی که از آن دوره تاکنون داشته است تحت تملک میراث فرهنگی می باشد.

وی افزود: هر ساله برای مرمت این اثر تاریخی، اعتبار در حد معمول و جزیی اختصاص داده می شود هفته قبل فاز مرمتی سال 98، این قلعه در زمینه سفیدکاری سربازخانه شماره یک و نصب برخی درها انجام شد.

وی با اشاره به کمبود اعتبار تصریح کرد: بالا بودن حجم کاری در قلعه ناصری، اعتبار در خوری را می طلبد که بدان اختصاص داده، تا بعد از مرمت به مجموع خدمات شهر اضافه شود.

خدایاری با اشاره به مرکزیت فرهنگی و جغرافیایی ایرانشهر و شهر ملی سوزن دوزی عنوان کرد: خانه بلوچ یکی از طرح ها و ایده هایی است که جهت پیاده سازی در قلعه ناصری پیشنهاد شده که به نوعی یک ویترین از کل بلوچستان به شمار برود و بتوان از آن بهره برداری کرد.

قلعه ناصری، نگین ایرانشهر وی اضافه کرد: ایرانشهر و توابع آن به عنوان نگین بلوچستان هستند و ضروری است که بازارچه دائم صنایع دستی در قلعه ناصری یا جای دیگر ایجاد شود.

وی گفت: همچنین ایجاد موزه محلی، مردم شناسی، که شامل آداب و رسوم و فرهنگ،از زندگی گذشتگان تا حال می باشد یکی از برنامه ها و طرح هایی است که اجرای آن در قلعه ناصری و یا مکان دیگر با کمبود اعتبار مواجه است.

وی در پایان برای جبران کمبود اعتبارات در جهت بازسازی قلعه ناصری از مسئولین ذیربط، نه تنها اداره میراث فرهنگی بلکه سایر ادارات و ارگان های دخیل درخواست، انجام کار جهادی داشت تا با حضور اکثریت هم پوشانی لازم را داشته باشند.

انتهای پیام
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3u9quak9qu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما