تاریخ انتشار :شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۷
سیستان و بلوچستان با وجود استعدادهای بی نظیر در حوزه ورزش از داشتن حداقل امکانات و تجهیزات ورزشی بی بهره است.
وفور استعدادها و کمبود امکانات ورزشی در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون،کمبود امکانات ورزشی در سیستان وبلوچستان در حالی سدی برای پیشرفت جوانان علاقمند به ورزش به شمار می رود که این خطه از کشور ورزشکاران مطرح و استعدادهای درخشانی را در خود جای داده که به دلیل مشکلات موجود از رسیدن به جایگاه اصلی خود در کشور بازمانده و آرزوهایشان را دست نیافتنی فرض کنند.

نبود امکانات و تجهیزات ورزشی در این دیار معضل اساسی برای جوانان بوده و از نظر روحی و جسمی آنان را آزار می دهد این در حالیست که  توسعه امکانات ورزشی می تواند از یک سو باعث نشاط و شادی قشر جوان و از سوی دیگر همچون پلی برای گذر از دام اعتیاد و نقطه اصلی برای بارور کردن استعدادهای ناشکفته ای باشد که سرشار از انرژی هستند و با کمترین تجهیزات و یا امکانات ورزشی می توانند استعداد خود را به معرض نمایش بگذارند.

با این تفاسیر عدم توجه به ورزش در سیستان وبلوچستان به ویژه در روستاها از سوی مسئولان یکی از بزرگترین معضلاتی است که توزیع نامناسب امکانات و تجهیزات از دغدغه های اصلی به شمار می رود. در این راستا روستاهایی در شمال و جنوب استان وجود دارد که به جهت دارا بودن پتانسیل و ظرفیت بسیار بالا در زمینه های ورزشی به دلیل عدم فراهم نشدن زیر ساخت ها با مشکلاتی مواجه هستند که نیازمند عزم راسخ مسئولان را می طلبد.

در ورزش سیستان وبلوچستان، استعدادهای بی‌نظیر و بکری وجود دارد. یکی از این ظرفیت‌ها که تاکنون مورد بهره‌برداری مطلوب قرار نگرفته و تقریباً مغفول مانده، ورزش روستایی است.
 
«شدیگ» روستایی در شهرستان قصرقند از توابع بخش تلنگ است.روستایی محروم که جوانان و ورزشکاران با نشاط و با استعدادی را در خود جای داده که از کمبود فضا و امکانات ورزشی و از  عدم توجه مسئولان شهرستانی و استانی به حوزه ورزش در این منطقه گلایه داشته و خواستار رسیدگی به آن هستند.

توسعه ورزش روستایی بهترین راهبرد در کاهش آسیب‌ها
خالد هوت یکی از جوان فعال و ورزشکار روستای در گفت وگو با خبرنگار چهاربهاران ساخت اماکن ورزشی در روستاها را زمینه‌ساز رشد و شکوفایی ورزش قهرمانی دانست و گفت: توسعه ورزش روستایی بهترین راهبرد در کاهش آسیب‌ها است.

وی با بیان اینکه تجهیزات و امکانات ورزشی مطلوب به زندگی احساس آرامش، شادابی و امید می دهد، افزود: نگاه حمایتی به ورزش روستایی، فقط مختص مسئولان شهرستانی و استانی نیست و به نظر می‌رسد وزارت ورزش و جوانان، به ورزشکاران روستایی حساب ویژه‌ای باز کرده است.

هوت بیان کرد: دو سال قبل تعدادی از علاقمندان به ورزش در این روستا به همراه مشارکت روستاهای همجوار زمین چمن مصنوعی را احداث کردیم که اکنون بالغ بر دو هزار جوان و ورزشکار فعال در رشته های مختلف به ویژه فوتبال در این منطقه با شور و اشتیاق به ورزش می پردازند.
 
وی با تاکید بر این مطلب که تامین زیرساخت های ورزشی در روستاها می تواند زمینه شناسایی جوانان مستعد و علاقمند در حوزه ورزش را فراهم کند، افزود: امکانات و تجهیزات ورزشی باتوجه به عشق و علاقه نوجوانان و جوانان به ورزش جوابگوی نیاز آنان نیست که می طلبد مسئولان شهرستانی و استانی برای به ثمر نشاندن استعدادهای جوانان روستایی تلاش لازم را داشته باشند و از آنان حمایت کنند.

علی ایحال در سیستان و بلوچستان که لقب جوان ترین استان کشور را یدک می کشد جوانان مستعد زیادی هستند که علاقمند به ورزش های فوتبال، والیبال، دومیدانی و ... می باشند اما نبود تجهیزات و مربی باعث بی تحرکی و فقر ورزشی در این منطقه از کشور شده است.

در مجموع آن چیزی که واضح است اینکه سیستان وبلوچستان ظرفیت و پتانسیل های زیادی در توسعه و پیشرفت رشته های ورزشی دارد به گونه ای که کوه «تفتان» در خاش، کوه «بیرک» در مهرستان، کوه خواجه در سیستان و ... برای گسترش ورزش هایی همچون کوه نوردی، سنگ نوردی و صخره نوردی می باشد و اگر این نعمات الهی در هر دیار دیگری بود از آن استفاده های گوناگون و زیادی می شد اما این ظرفیت در استان مغفول مانده است.

از سدهای جنوب استان همچون سارادان ایرانشهر و ماشکید سیب و سوران و سایر سدها نیز می توان برای گسترس رشته هایی همچون قایق سواری، شنا و بسیاری از رشته های ورزشی آبی دیگر بهره برد و پیش گام و مدعی در این رشته ها بود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjhaevmuqevoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما