تاریخ انتشار :شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۲
نادر میرشکار گفت: نمایندگان دو کشور ایران و پاکستان برای درنظر گرفتن تعرفه های ترجیحی برای 60 قلم از کالاهای مبادلاتی از هر کشور به توافق رسیدند.
توافق ایران و پاکستان برای درنظر گرفتن تعرفه های ترجیحی جهت 60 قلم از کالاهای هر کشور
نادر میرشکار در گفت وگو با عصرهامون، با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در ایران و ایالت بلوچستان در پاکستان نقش ویژه ای در مبادلات اقتصادی و بازرگانی بین این 2 کشور را دارند، گفت: هفتمین کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان با حضور نمایندگان دو کشور به صورت فشرده و با جوی دوستانه، طی دو روز از روز پنجشنبه 7 آذرماه شروع و تا شامگاه روز جمعه 8 آذر به طول انجامید.

وی افزود: در جریان این مذاکرات، نشست های فشرده ای در کارگروه های تخصصی در قالب ترانزیت و حمل و نقل، گمرکات و بانکی، راه آهن، بازرگانی، شیلات و کشاورزی صورت گرفت و دو طرف نسبت به بررسی موضوعات مشترک در زمینه توسعه روابط اقتصادی جهت افزایش مبادلات تجاری فی مابین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

میرشکار اظهار کرد: رضا بلوچ، رئیس  هیات و ناظرگمرکات ایالت بلوچستان کشور پاکستان به عنوان نماینده این کشور در این نشست با اشاره به تصمیم دولت پاکستان و راه اندازی 4 بازارچه مرزی در مرز با ایران در یکسال آینده برای انجام مبادلات تجاری بین دو کشور و بهبود معیشت مرزنشینان، هدف از این سفر را بررسی مسائل مرزی در حوزه ی تجارت، حمل و نقل، مبادلات تجاری بین ایران و پاکستان و رفع مشکلات و مسائلی که جریان تجارت آزاد و تردد افراد دو کشور وجود دارد عنوان کرد.

وی ادامه داد: طرف پاکستانی همچنین از هدف گذاری دولت فعلی پاکستان برای افزایش مبادلات تجاری به رقم 5 میلیارد دلار در سال خبر داد و تاکید داشت که این مهم با توجه به مشترکات قومی و فرهنگی این هدف قابل دسترسی و مهم ترین انگیزه برای این اقدام، بهبود روابط تجارت بین دو کشور و بهبود وضعیت معیشتی مردم دو کشور است.

رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین مباحثی از قبیل بررسی فعالیت سامانه ها الکترونیکی و برقراری تبادلات بین سامانه ها، حمل و نقل در توسعه زیرساخت های ریلی و زمینی نیز مطرح شد و در پایان تفاهم نامه ای با 22 بند به امضا دو طرف رسید.

میرشکار تصریح کرد: در نظرگرفتن تعرفه های ترجیحی برای 60 قلم کالای کشور ایران و 60 قلم کالای کشور پاکستان بین طرفین مورد قبول واقع شد که البته اجرای آن مستلزم تصویب نهایی بین مسئولین ارشد دو کشور است.

وی اظهار کرد: در این تفاهمنامه طرفین براجرای تمامی تصمیمات اتخاذی در کمیته های مشترک تجارت مرزی فی مابین، به ویژه ششمین مفاد تفاهمنامه کمیته مشترک که در تاریخ 23 و 24 مهرماه سال گذشته در کویته پاکستان به امضاء رسید، تاکید و خود را ملزم به اجرای کامل آنها اعلام کردند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchzqnzz23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما