کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دانا از 210 هزار میلیارد معوقات مالیاتی گزارش می دهد؛

جبران کم‌کاری‌های مالیاتی دولت از جیب مردم!

25 آذر 1398 ساعت 12:06

کم کاری‌های دولت برای تحقق درآمدهای مالیاتی کشور در نهایت منجر به کسری بودجه شد؛ اگرچه برخی از درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجه 99 افزایش پیدا کرده است اما همچنان دولت کسری بودجه خود را به سمت مردم هدایت کرده است.


به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ ماه گذشته بود که حجت‌الاسلام‌ حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با امیدعلی پارسا، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور خبر از وجود 210 هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی داده بود و عنوان کرده بود که به اندازه حدود نصف بودجه کل کشور، معوقه مالیاتی وجود دارد.
در ادامه این اظهارات طی روزهای گذشته باز هم رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار اعضای هیأت مدیره سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت وعدالت گفت: ۷۸ هزار میلیارد تومان از ۲۱۰ هزار میلیارد معوقات مالیاتی متعلق به ۱۰۰ شخص حقیقی و حقوقی است.
 
مجوز تعویق مالیات‌ها کار دست دولت داد
عدم وصول یا امهال مالیات مستقیماً به دولت بر می گردد و وقتی سخن از معوقات مالیاتی به میان می آید یعنی مالیات هایی که کارشناسی شده اما به دلایل مختلف پیگیری‌های لازم از سوی دولت برای تحقق آنها صورت نگرفته است.
به گفته رئیس سازمان بازرسی کشور دخالت‌هایی که گاهی در بحث عدم وصول یا امهال مالیات صورت گرفته منجر به این میزان معوقه مالیاتی شده است، هرچند باید مشخص شود این دخالت ها از ناحیه چه کسانی است و علت آن چیست؟
از طرف دیگر گفته می شود برخی مطالبات قطعی وجود داشته که به واحد اجرائیات نرفته است؛ برخی از پرونده ها نیز بالغ بر چند سال است که اجرا نشده و هنوز مالیات آنها اخذ نشده است.
برخی از کارشناسان معتقدند خلا قانونی در بحث مالیات منجر به بروز فرار مالیاتی و مالیات های معوق شده است؛ اما نمایندگان مجلس خلا قانونی را مشکل ندانسته و معتقدند که قانون ها کافی و درخور هستند.
 
در همین راستا عبدالرضا مصری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار داشت: بهتر است همین قانون هایی که در خصوص مالیات وجود دارد ابتدا به صورت کامل اجرا شود و اگر با اجرای همین قوانین درآمدهای مالیاتی محقق نشد در آن صورت بهانه خلا قانونی را آورد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان داشت: ایرادات اساسی در عدم تحقق درآمدهای مالیاتی در اجرا بوده است و اگر دولت میبیند جایی به خاطر نبود یک قانون نمی تواند درآمدهای مالیاتی خود را تحقق بخشد می توانست به صورت طرح به مجلس ارائه بدهد در حالی که ما تا کنون طرحی از سوی دولت برای این مساله نداشته ایم
نکته مهم و قابل توجه این است که اگر خلا قانونی وجود داشت چرا در دولت های قبل این خلا قانونی خود را نشان نمی داده است و درآمدهای مالیاتی دولت ها همواره محقق شده بود؛ از طرف دیگر باید در نظر داشت که این معوقات مالیاتی مربوط به چند سال اخیر بوده و نمی‌شود این مورد را به گردن دولت های قبلی انداخت.
 
همه معوقات مالیاتی مربوط به دولت روحانی است
در همین راستا حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص معوقات مالیاتی و رقم بالای آنها در کشور گفت: اخیراً اعلام شده که معادل نصف بودجه کشور معوقه مالیاتی وجود دارد که یک سوم این معوقات مربوط به 100 نفر است.
وی در ادامه افزود: در کشور هیچگونه خلا قانونی و ... برای وصول مالیات وجود ندارد و این حجم معوقه ناشی از اجرای غلط اخذ مالیات در کشور است. دولت کار خود را در زمینه اخذ مالیات به موقع انجام نداده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با انتقاد از رویکرد دولت در اخذ مالیات گفت: از سال گذشته تا کنون دولت در خواب بوده است و به فکر یافتن و یا بررسی راه کار جدید برای دریافت معوقات مالیاتی از جمله بدهکاران مالیاتی نبوده است.
حاجی دلیگانی ضمن بیان اینکه دولت حتی اصلاح ساختار بودجه را هم به مجلس نیاورد و انجام نداد تصریح کرد: ظاهراً دولت حل مشکلات کشور را به دست زمان سپرده است تا اینکه به مرور زمان کشور روز به روز به صورت گران تری اداره شود و طبیعتا تا آن موقع مشکلات فراوانی برای کشور به وجود خواهد آمد.
وی در ادامه تأکید کرد:  این میزان از معوقه مربوط به سال های اخیر بوده و همتی برای وصول آنها نشده است و همه این معوقات مالیاتی مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم بوده که خود دولت متولی وصول آنها بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص دستگاه ها و افرادی که فرار مالیاتی داشته اند هم گفت: عمده فرارهای مالیاتی مربوط به افراد و مجموعه هایی است که دولت از بیان اسامی آنها طفره می رود؛ چرا که دولت در پشت صحنه از این افراد حمایت کرده است و آنها نیز حامیان دولت هستند.
حاجی دلیگانی در پایان تأکید کرد: آنچه که مشخص بوده فرار مالیاتی افرادی است که دولت نه حاضر است اسامی آنها را منتشر کرده و نه توانایی اخذ مالیات از آنها را دارد.
 
جبران کم‌کاری‌های مالیاتی دولت از جیب مردم
کم کاری‌های دولت برای تحقق درآمدهای مالیاتی کشور در نهایت منجر به کسری بودجه شد؛ اگرچه برخی از درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجه 99 افزایش پیدا کرده است اما همچنان دولت کسری بودجه خود را به سمت مردم هدایت کرده.
در اولین مثال شاهد بودیم که دولت برای جبران کسری بودجه خود یکباره قیمت بنزین را 3 برابر و سهمیه بندی بنزین را آغاز کرد؛ اگرچه سهمیه بندی اقدامی شایسته تلقی می شود اما زمان اجرای آن و همچنین نحوه اجرا در کنار قیمت بالای بنزین فشار زیادی را به معیشت مردم آورده است.
در مثال دیگر بی توجهی دولت به برطرف کردن برخی از معافیت ها و فرارهای مالیاتی بود و برخی از اقشار ثروتمند مانند ثروتمندان، فوتبالیست ها، وکلا، پزشکان و هنرمندان یا از معافیت مالیاتی برخوردار بوده و یا از پرداخت مالیات طفره می روند این در حالی است که همه زیرساخت های کشور برای اخذ مالیات از این اقشار فراهم بوده است.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 118427

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/118427/جبران-کم-کاری-های-مالیاتی-دولت-جیب-مردم

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir