تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۱۴
مدیر کل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سیستان و بلوچستان:

کیفی سازی باید به یک فرهنگ و مطالبه عمومی تبدیل شود

عبدالغفور تمندانی با اشاره به نقش رعایت مقررات و کیفیت مصالح در ایمن سازی طرح‌ های عمرانی گفت: کیفی سازی باید به یک فرهنگ و مطالبه عمومی تبدیل شود.
کیفی سازی باید به یک فرهنگ و مطالبه عمومی تبدیل شود
به گزارش عصرهامون، نشست خبری مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سیستان و بلوچستان، ظهر امروز پنجشنبه، 5 دیماه با حضور جمعی از اصحاب رسانه های استان در محل سالن اجتماعات این نهاد برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمود دولت کردستانی، مدیرکل صداوسیما استان سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطر جان باختگان زلزله بم، گفت: رسانه ها به واسطه نقش ویژه ای که در انتشار اخبار و آگاهی دارند، می توانند تاثیر بسزایی در روشنگری و تنویر افکار عمومی داشته باشند، لذا افزایش دانش و آگاهی اصحاب رسانه به نوعی انتشار دانش در میان کل افراد جامعه است.

وی ضمن ابراز تأسف از کم توجهی به مباحث استاندارد و کیفیت در ایران، گفت: آگاه سازی جامعه برای استفاده حداکثری از ظرفیت آزمایشگاه ها می تواند منجر به کاهش تلفات جانی و مالی شود.

کیفی سازی باید یک فرهنگ و مطالبه عمومی شود
در ادامه عبدالغفور تمندانی، مدیر کل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سیستان و بلوچستان با اشاره به شرایط جغرافیایی ایران و قرار گرفتن کشور بر روی کمربند زلزله موسوم به آلپ، گفت: ایران کشوری زلزله خیز است و این مسئله ضرورت توجه ویژه به مباحث ایمنی و آمادگی برای مواجه با بلایای طبیعی را دوچندان می کند.

وی با بیان اینکه زلزله ترسناک نیست، بلکه ساخت و ساز غیراستاندار ترسناک است، افزود: برای ساختن یک بنای استاندارد توجه به دو نکته ضروری است؛ اول رعایت مباحث مربوط به مقررات ملی ساختمان البته به شکل اصولی، دوم استفاده از مصالح مرغوب در پروژه ها که در این مورد نقش آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک بسیار ویژه و پررنگ است.

تمندانی همچنین به نقش برجسته این نهاد در ایمن سازی طرح‌ های عمرانی و تضمین کیفیت مصالح و استحکام سازه بناهای مختلف، اشاره کرد و ادامه داد: هزینه هایی که در پروژه های ملی انجام می شود، بیت المال است و همه باید نسبت به اجرای صحیح و حفظ و حراست از آن ها خود را مسئول بدانیم.

وی با تاکید بر لزوم تبدیل شدن مبحث کیفی سازی به یک فرهنگ و مطالبه عمومی، گفت: هزینه آزمایش مصالح بکار رفته در طرح ها کمتر از 2 درصد از کل بودجه یک پروژه است، اما متاسفانه بیشتر ساخت و سازها بدون بهره گیری از مشاوره ها و نظرات کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه فنی مکانیک خاک ساخته و بهره برداری می شود. روندی که بی توجهی به آن می تواند خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سیستان و بلوچستان، گفت: در حال حاضر ماهانه بیش از 10 هزار آزمایش در آزمایشگاه های فنی و مکانیک خاک استان انجام می شود و بهره مندی این اداره کل از امکانات پیشرفته و نیروهای متخصص باعث شده تا توان فنی و ابزاری لازم برای کنترل کیفی و نظارت بر روند ساخت و سازهای خرد و کلان در 40 نقطه استان وجود داشته باشد.

وی افزود: این مزیت همچنین این آزمایشگاه را در زمره مجهزترین آزمایشگاه های شرق کشور قرار داده که علاوه بر پوشش کلیه نیازهای استان، بسیاری از آزمایش های حوزه خاک استان های هرمزگان، کرمان، یزد و خراسان جنوبی را نیز انجام می دهد.

این مقام مسئول ضمن ابراز گلایه از همکاری ضعیف شهرداری های شهرهای کوچک و بزرگ استان، افزود: متاسفانه این اداره کل تنها با حدود 5 شهرداری آن هم در شهرهای بزرگ استان تعامل دارد؛ در صورتی که همکاری و هم افزایی این نهادها با یکدیگر می تواند به افزایش کیفیت طرح ها و زیرساخت های شهری منجر شود و از هدر رفتن منابع مالی در این شرایط تنگنای اقتصادی جلوگیری کند.
 
در پایان این نشست، خبرنگاران در بازیدی که از تجهیزات و دستگاه های موجود در بخش های مختلف این آزمایشگاه داشتند، با روند چگونگی سنجش کیفی مواد و مصالح گوناگون ساختمانی آشنا شدند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchv6nzi23nz6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما