تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۰۵
مدیر بازارچه مرزی ریمدان گفت: مرز ریمدان یکی از بهترین نقاط برای اشتغالزایی مردم مرزنشین دشتیاری و سایر نقاط شهری و روستایی چابهار است.
اشتغالزایی مرزنشینان دشتیاری در گرو توسعه به صرفه‌ترین راه تجارت ایران و پاکستان
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، بازارچه مرزی ریمدان سال 84 در 120 کیومتری شرق شهرستان چابهار شروع به فعالیت و اکنون در راستای افزایش مبادلات تجاری ایران و پاکستان حرف اول را می ‌زند.

چابهار از طریق مرز ریمدان که نقطه اتصال چابهار و گوادر است با پاکستان ارتباط دارد و توجه به این منطقه مرزی و زیرساخت‌های آن موجب توسعه روابط دو کشور ایران و پاکستان می‌شود، تعداد زیادی از مردم بلوچستان پاکستان سالانه برای سفرهای زیارتی و سیاحتی به ایران سفر می ‌کنند که باز هم مرز ریمدان به سبب نزدیکی حرف اول را در تردد مردم و زائران دارد.

تاسیس و فعالیت بازارچه‌های مرزی در هر منطقه نوید دهنده ایجاد هزاران شغل، توسعه و پیشرفت مناطق مرزی است با پیگیری‌های به عمل آمده از سوی مردم و دولتمردان ریمدان به عنوان مرز رسمی اعلام شد تا مردمی که سالیان متمادی از فرصت مرز بی بهره بودند هم اینک به داد و ستد با مرزنشینان آنسوی مرز مشغول شوند. 

ریمدان امن‌ترین و به‌صرفه‌ترین مرز
مرز ریمدان امن‌ترین و به‌صرفه‌ترین مرز سیستان‌وبلوچستان است، مرزنشینان چابهار می‌گویند مرز ریمدان قابلیت آن را دارد که روزی ٥٠٠کامیون از آن رفت‌وآمد کند، اما حالا به زحمت روزی ٣٠-٤٠ کامیون از مرز می‌گذرد.

تنها نقطه امید این مردم همین ریمدان است چراکه خشکسالی و بی‌آبی سال‌هاست باغ‌های موز، انبه و لیموی باهوکلات را خشکانده است و برخی باغداران ثروتمند سال‌های دور این روزها ورشکسته‌های خشکسالی هستند که روزگار خانواده پرجمعیت‌شان با یارانه ٤٥‌هزار تومانی می‌گذرد.
 
اشتغالزایی مردم مرزنشین دشتیاری در گرو توسعه مرز ریمدان
سلیم هوت،مدیر بازارچه مرزی ریمدان در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با بیان اینکه مرز ریمدان یکی از بهترین نقاط برای اشتغالزایی مردم مرزنشین دشتیاری و سایر نقاط شهری و روستایی چابهار است، گفت: چابهار به دلیل دارا بودن مشخصه های مرز آبی و خاکی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد به طوری که مراودات تجاری و ارتباط خوب با کشورهای همسایه این همبستگی را دو چندان کرده است.

وی با اشاره به صرفه اقتصادی ریمدان نسبت به بازارچه های دیگر افزود: این مرز و فاصله کوتاه آن با مراکز تجاری پاکستان و پایین آمدن هزینه‌های حمل‌ونقل برای تجار خیلی به صرفه است که تاجران به همین دلیل ترجیح می‌دهند کار صادرات و واردات را از این مرز انجام دهند.
 
وی تاکید کرد: جاده روستایی مرز ریمدان به طول بیش از 50 کیلومتر برای دوبانده شدن نیازمند تخصیص اعتبار و آغاز عملیات اجرایی است از طرفی زیرساخت‌هایی که پاکستان در آن طرف مرز مستقر کرده نشان از عزم جدی برای مبادلات است.
 
مرز ریمدان فرصت مناسبی برای صادرات
مدیر بازارچه مرزی ریمدان با اشاره به اینکه مرز ریمدان فاصله کوتاهی با مناطق جمعیتی پاکستان دارد، ادامه داد: مرز ریمدان فرصت مناسبی برای صادرات انواع مصالح ساختمانی، کاشی، سرامیک، میلگرد، سیمان، کلینکر(مواد اولیه سیمان)، مواد غذایی نظیر آب معدنی، نوشابه، نایلون دسته دار و سایر تولیدات داخلی است.

وی با اشاره به اینکه در طول چند سال اخیر توجه زیادی برای توسعه مرز ریمدان شده است، افزود: هم‌اینک بیش‌از پنج میلیارد تومان اعتبار برای زیرساخت‌های بازارچه مرزی ریمدان در حال هزینه است و به همین دلیل می تواند توسعه و اشتغال ساکنان مرزنشین منطقه را فراهم کند. 
 
هوت خاطرنشان کرد: چابهار نقش فرا ملی برای ایران دارد و نقش آفرینی آن با اتصال خط ریلی به گوادر پاکستان، خط مسافری دریایی و فعال کردن بازارچه های مرزی می‌تواند برای هر دو کشور مثمرثمر باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcefo8zpjh8zxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما