تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۵
به بهانه اعلام نتایج صلاحیت‌ نمایندگان مجلس بررسی می شود؛

سناریوی اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده؛ تحریم انتخابات یا تسویه حساب با شورای نگهبان؟

نماینده آنقدر باید گرفتار مسائل معیشتی مردم باشد که حتی یک لحظه نتواند به خانواده خود فکر کند، به فرموده رهبر معظم انقلاب نماینده باید خود را وقف مردم و مجلس کند نه اینکه نظام وقف این شخص شود.
سناریوی اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده؛ تحریم انتخابات یا تسویه حساب با شورای نگهبان؟
به گزارش عصرهامون به نقل از  تیتریک، انتخابات یکی از پیچیده ترین فرایندهای شکل گیری و تداوم نظام جمهوری اسلامی است، این مهم حضور حداکثری مردم را برای مشروعیت بخشیدن به نظام می‌طلبد و نشان دموکراسی و مشروعیت بودن ما را به رخ جهان می کشد که البته سیاست های امام (ره) نیز همین بود و همواره اشاره داشتند مجلس عصاره ملت بوده و در راس امور است. 
سخنان معمار کبیر انقلاب نشان داد مجلس، خانه ای است که برای همه اهمیت دارد و در ابعاد داخلی و بین المللی هم این ویژه بودن را در آن دید، علاوه بر شان و جایگاه مجلس، باید توجه داشت چه کسانی وارد مجلس شده و می خواهند شان و جایگاه لازم را به خانه ملت بدهند، زیرا اگر شخص ضد انقلابی وارد مجلس شود هرگز نمی تواند عصاره ملت باشد. 
 
نقش شورای نگهبان با توجه به دو مسئله مذکور بسیار کلیدی است، البته این دوره از انتخابات مجلس پیچیدگی های خاص خود را دارد که با برخی رخدادها هم متقارن شده است، کمرنگ شدن بسیاری از چهره های اثرگذار و شاخص در کشور بسیار تاثیر گذار است و باید دید آمدن یا نیامدن اصلاح طلبان یا اصولگرایان چه اثری بر انتخابات دارد. 
 
 
مجلس ششم باب گفتمان فتنه و اپوزوسیون داخلی را باز کرد
 
البته ابن که چه کسانی از نظام بهره برداری می کنند هم حائز اهمیت خواهد بود، فردی که دچار چالش های متعددی با نظام شده است، با ثبت نام در انتخابات، درصدد است خود را احیا کرده و زنده نگاه دارد، متاسفانه همین افراد در مجلس ششم باب صدای مخالف، گفتمان فتنه و اپوزوسیون داخلی را باز کردند، در حالی که تا ان زمان صراحتا این مسئله را نداشتیم و صرفا منافقین به این مسائل روی می آوردند. 
 
مجلس ششم رفتارهای خشونت آمیز را باب کرد و این سناریو تا زمان گران شدن بنزین در سال جاری ادامه پیدا کرد، این مسائل نشان می دهد گروهی همواره آماده هستند تا تشنج ایجاد کنند و دشمن در لباس دوست ظاهر شود، البته جمهوری اسلامی نشان داده است میدان برای همه از هر قشری برای ثبت نام در انتخابات بازخواهد بود اما ثبت نام کردن دلیلی بر ایجاد تعهد برای نظام نیست. 
 
شورای نگهبان هنوز کامل نیست، چرا باید یک نماینده فعلی مجلس در زد و بندهای اقتصادی نقش داشته باشد؟ نماینده آنقدر باید گرفتار مسائل معیشتی مردم باشد که حتی یک لحظه نتواند به خانواده خود فکر کند، به فرموده رهبر معظم انقلاب نماینده باید خود را وقف مردم و مجلس کند نه اینکه نظام وقف این شخص شود. 
 
حسن محبتی، دکتری علوم سیاسی و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه در دوره های گذشته نظام وقف نماینده ها شده است، در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛" یک نماینده با وضعیت اقتصادی متوسط به پائین وارد مجلس می شود اما پس از آن مردم را نمی شناسد و با مشارکت در پروژه های اقتصادی، تصاحب کارخانه های بزرگ و منازل گران قیمت در منطقه مرفه نشین تهران روی دیگری از خود را نشان می دهد. 
 
 
مجلس هم در مسئله مذکور مقصر است، زمانی که مجلس برای نماینده در مناطق مرفه تهران واحد مسکونی با قیمت ماهیانه 400 میلیون تومان تهیه می کند مسلما سطح انتظارات نماینده بالا خواهد رفت، این شخص یک منطقه خوش آب و هوا را رها نمی کرند که به فلان روستا باز گردد، در نتیجه به رشوه و رانت روی می آورد و متاسفانه 40 درصد از نمایندگان ریزش می کنند. 
 
شورای نگهبان در برابر تخلفات نمایندگان عقب نشینی نکند
 
البته در این دوره نفوذ عده ای موجب تائید برخی نامزدها انتخابات خواهد شد، شورای نگهبان باید بسیار قوی تر عمل کند و اگر پیش از این همین روند را ادامه می داد شاید شاهد مشکلات کنونی نبودیم، اگر امروز هم شورای نگهبان در برابر برخی تخلفات عقب نشینی کند به مشکل برخواهیم خورد چرا که نسل جوان خواستار مجلس و دولت پاک هستند. 
 
متاسفانه همواره با این تهدید مواجه بوده ایم که عده ای پس از رد صلاحیت، روی آراء مردم تاثیر می گذارند زیرا درصدی از آراء خاکستری بوده و همواره به واسطه شرایط خاص در انتخابات شرکت می کنند اماچیزی از اصل ماجرا کم نمی کند، این دوره از حساسیت بالایی برخوردار است و نباید به واسطه سطح رای، نظام به چالش کشیده شود. 
 
حتی اگر میزان مشارکت از 80 درصد به 60 درصد برسد مشکلی وجود ندارد اما اگر مجلس پاک باشد، زیرا مجلس پاک مشارکت مردم را در عرصه های دیگر پررنگ تر خواهد کرد، البته تهدیدی که پیش روی انتخابات مجلس اسفندماه خواهد بود تحریم انتخابات است، عده ای آمده اند تا با شورای نگهبان تسویه حساب کنند که این مسئله غلط است. 
 
 
بعضا یک نماینده مجلس با وجود اینکه همچنان در راس کار است در انتخابات پیش رو ثبت نام کرده و رد صلاحیت شده است! باید این قانون اصلاح شود، متاسفانه هئیت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس در دل این پارلمان شکل گرفته است به ابن معنا که یک قاضی برای خود قضاوت می کند، باید هیئت نظارت فراتر از مجلس دیده شده و همانند برخی کشورها شورای عالی قضایی را در راس آن قرار داد.
 
ضعف قانون درباره تخلف نمایندگان مجلس
 
متاسفانه نمی توان کسی که منتخب شده و 4 سال باید در مجلس حضور داشته باشد را اگر تخلفی از وی مشاهده شود سلب پست کرد، زیرا این سمت نیازمند آرا مردم بوده و به انتخابات نیاز دارد، از نظر اقتصادی حذف یک نماینده توجیهی ندارد و از نظر امنیتی ممکن است هر لحظه یک نماینده برداشته شود و ناچار به برگزاری انتخابات متعدد شویم. 
 
باید قانونی وضع شود که طی 4 سال، در صورتی که یک نماینده تخلف کرد برای وی محدودیت هایی قائل شد اما در حال حاضر پایان کار نمایندگی با افراد برخورد می شود که این گونه تسویه حساب ثمری نخواهد داشت، مماشات شورای نگهبان با برخی افراد طی سال های اخیر بیشتر شده است، زیرا برخی از افرادی که تائید شده اند هم نباید تائید می شدند یا بر عکس که در نهایت به تخلف نمایندگان در طول 4 سال می شود. 
 
قانون انتخابات با شرایط، به روز نشده است، قاعدتا افرادی که سمت دارند نباید در انتخابات شرکت کنند و یا اگر قصد شرکت در انتخابات را دارند استعفا دهند، حتی اگر در یک شهر مدیر کل است و در استان دیگری برای انتخابات ثبت نام کرده است، چرا که اموال دولت و بودجه در اختیار این شخص بوده و باید نظام این مسئله را حل کند تا افرادی که نامزد می شوند از ماه ها قبل با نظام اداری، مالی و بودجه ای خداحافظی کنند. 
 
ای کاش روزی برسد که در کشور ما کسانی که نامزد انتخابات می شوند مبلغی را به حساب دولت واریز کنند تا اعلام کنند توانایی مالی برای ثبت نام دارند و اگر انتخابات پذیرفته شدند پول خود را بردارند یا اگر راهی مجلس نشدند هزینه ای به نظام تحمیل نکنند و آن پول را صرف هزینه های تبلیغی که انجام داده اند، کنند.
 
 
باید هزینه انتخابات و شان مجلس آنقدر بالا برود تا هر کسی کاندیدا نشود، زیرا کسی که صد میلیون تومان ندارد در مقابل از مجلس مسکن یک میلیارد تومانی درخوست می کند و زمینه ساز فساد خواهد شد، همانند کسی که رد صلاحیت می شود و انتخابات را به حاشیه می برد.
 
آرزوی عموم، روی کار آمدن یک مجلس انقلابی است
 
باید دولت و شورای نگهبان کمک کنند تا یک قانون جامع انتخابات حداقل برای دوره بعد تدوین شود، چرا که نماینده پس از کسب رای اعتماد، هر تخلفی به جز مرگ نمی تواند این شخص را پائین بکشد که البته با این اتفاق هم آن شهر چند سال از داشتن نماینده محروم می ماند که این یک ضعف بزرگ برای مجلس است."
 
ختم کلام اینکه ...
 
تا زمانی که نهادهای نظارتی دارای افراد واجد شرایط نباشند مجلس انقلابی نخواهیم داشت، آرزوی ما یک مجلس انقلابی است، تا روزی که افراد لباس انقلاب را پوشیده و چفیه گردن می اندازند اما به رشوه و تخلف روی می آورند مجلس انقلابی نخواهیم دید اما امیدواریم نسل جوانی که علاقه به تبلیغ و خودنمایی ندارند وارد پست های کلیدی شده و کشور را اداره کنند زیرا از افرادِ دهه های گذشته، آبی برای مجلس گرم نمی شود.  

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9n0fsyt0f96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها