تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۴
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: مشکلات معیشتی یکی دیگر از عوامل مهم در افزایش طلاق و کاهش ازدواج جوانان می باشد که باید دولت برای حل این معضل و کمک به جوانان چاره اندیشی کند چرا که عدم توجه به این مهم می تواند در آینده نزدیک موجب بروز مشکلات بسیاری در کشور شود.
واژه طلاق، بمب مخرب بنیان خانواده/مشکلات اقتصادی مهم ترین عامل افزایش متارکه و تجرد جوانان
 به گزارش عصرهامون، خانواده را باید یکی از نهادهای بنیادین و مهم برای حفظ و تربیت نوع بشر و گسترش جوامع مختلف دانست که در آن فرزندان با فراگیری ارزش‌ها، باید ها و نباید ها در کنار تربیت روحی و معنوی مناسب برای ایفای نقش مثبت در بزرگسالی آماده ایفای نقش خود در جامعه می شوند.

در واقع نهاد خانواده را از ابتدای خلقت بشریت می‌توان یافت و طلاق را نیز باید به عنوان بزرگترین تهدید آن دانست چرا که بزرگترین دلیل فروپاشی این نهاد ارزشمند، متارکه می باشد، هرچند طلاق عاطفی و خیانت زوجین نیز از جنبه های پنهان طلاق است.

با وجود اینکه طلاق از ابتدای زندگی اجتماعی بشر مشاهده شده و حتی بر اساس قدیمی‌ترین اسناد حقوقی، از ابتدا صورت رسمی و قانونمند داشته است؛ ولی در هر عصری درصد نسبی طلاق به ازدواج در اندازه ای معقولی بود و وجود آن ضرری جبران ناپذیری به بنیاد اجتماع وارد نمی کرده است اما امروزه با توجه با افزایش چشمگیر انواع طلاق در جوامع مختلف شاهد بهم خوردن این تناسب هستیم به گونه ایکه حتی بیم نابودی بنیاد خانواده می‌رود درست همانند آن چیزی که در کشورهای غربی مشاهده می شود.

با از میان رفتن بنیان خانواده، جامعه شاهد روز افزون انحرافات اجتماعی ناهنجاری‌های روانی، انواع بیماری‌های روان پریشی در افراد مطلقه خواهد بود آنچه در این میان از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد وجود فرزندانی است که قربانی اختلافات پدر و مادر و پس از آن طلاق می شوند که در این راستا کودکان طلاق با آینده ای مبهم و محرومیت از محبت پدر و مادر مواجه شده و خود را در دنیای سخت تنها می بینند.
 


رسیدگی به معضل طلاق از مهمترین تاکیدات رهبری است
در همین رابطه محمدعلی حمیدیان در گفت و گو با خبرنگار ما، با تاکید بر اینکه به‌طور قطع یکی از دغدغه‌های جدی و حائز اهمیت در حوزه آسیب‌های اجتماعی اولویت‌دار مدنظر مقام معظم رهبری، مقوله طلاق و آسیب‌های اجتماعی مترتب بر آن است، گفت: طلاق را باید یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی دانست که به صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند زمینه بروز تعداد زیادی از آسیب های اجتماعی دیگر را ایجاد کند و در کنار بار روانی زیادی که به خانواده و اجتماع وارد می کند می تواند موجب خسارات جبران ناپذیری در آینده فرزندان و زوجین شود.

وی افزود: به همین منظور و با توجه به اهمیت این موضوع کلیه دستگاه‌ها و نهادهای متولی مکلف هستند تا در راستای به حداقل رساندن آمار طلاق به هر شکل آن اعم از طلاق ثبت‌شده، طلاق های عاطفی یا مصادیقی از خیانت و نابسامانی زندگی مشترک نهایت تلاش خود را به کار گیرند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه با افزایش مهارت‌های اجتماعی زوجین و آموزش نقش‌های همسری می‌‌توان در تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از بروز برخی از آسیب‌های مبتلابه آن اقدامات مؤثری برداشت، بیان کرد: مهم‌ترین اقدام در این راستا استفاده از اقدامات مشاوره‌ای و مددکاری با رویکرد روان‌شناسی و مددکاری اجتماعی است تا زوجین را جهت پذیرش نقش‌های حائز اهمیت همسری مجهز نموده و وارد کارزار زندگی مشترک نماید.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر دوام نهاد خانواده به‌‌عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سلامت اجتماعی، فرهنگی و کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی در معرض تهدید قرار گرفته و ناپایداری نهاد خانواده با ماهیت دو وجهی و در یک علیت حلقوی هم به‌‌عنوان پیامد و هم به‌‌عنوان محرک سایر آسیب‌های روانی و اجتماعی از قبیل اعتیاد، خشونت، فقر، فحشا، اختلالات روانی، بزه‌کاری و بدرفتاری‌های فردی و اجتماعی تبدیل به یک چالش جدی برای نظام و جامعه شده است.

حمیدیان با اشاره به اینکه توجه به منویات رهبری می تواند نجات بخش جامعه از مشکلات باشد، اذعان کرد: به منظور مواجهه مؤثر با تهدیدات مطرح در حوزه نهاد خانواده و ازدواج ضروریست تا در راستای منویات و رهنمودهای مقام عظمای ولایت و تحقق اسناد بالادستی ایفای نقش قانونی قوه قضاییه به‌ویژه تحقق تکالیف مندرج در قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱و همچنین راهبری اقدامات ملی و تصمیم‌گیری‌های کلان در زمینه پیشگیری از پیامدهای آسیب‌های آن با تاکید بر هفت وظیفه محول به قوه قضاییه در طرح تقسیم کار ملی اقدامات متعددی توسط بخش‌های متعدد در دستگاه های قضایی انجام شود.

 وی خاطرنشان کرد: ارتقاء راهبردهای مرتبط با هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در مراجع قضایی در راستای اجرای آیین‌نامه قانون حمایت خانواده و مشارکت نخبگان دانشگاهی در طرح های مرتبط با پیشگیری از خشونت می تواند کمک زیادی به حل مشکل طلاق و معضلات ناشی از آن باشد.

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان همچنین با بیان این مطلب که پیشگیری از طلاق نیازمند همکاری همه دستگاه های کشور است، تصریح کرد: برای پیشگیری از معضل رو به رشد طلاق در جامعه باید همه دستگاه های مسئول دست به دست هم داده و در کنار آسان سازی زمینه های ازدواج جوانان، موانع پیش روی زوج های جوان را نیز از میان بردارند.



طلاق ویران کننده روح و روان اعضای خانواده و جامعه است
یک کارشناس ارشد روانشناسی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، با تاکید بر اینکه طلاق موجب ویرانی روانی اعضای خانواده می شود، گفت: زن و شوهر باید به این نکته توجه کنند که طلاق اثرات بسیار مخربی بر روی روان خود آنان، فرزندانشان و حتی دوستان و آشنایان آنان خواهد گذاشت به گونه ای که به عقیده روانشسان موجب ویرانی روانی و عاطفی افراد می شود.

وی افزود: طلاق در یک لحظه اتفاق نمی افتد بلکه به مرور و با ایجاد مشکلات شدید در خانواده و به بن بست رسیدن تمامی راه های اصلاح و حفظ خانواده جرقه های آغازین آن زده شده  در ادامه نیز زندگی بین زن و شوهر نه تنها موجب نشاط و آسایش و آرامش روانی نخواهد شد بلکه حتی کوچکترین موارد جزئی نیز زمینه مشاجره را ایجاد می کند تا در نهایت منجر به آسیب های روانی و بروز رفتار آسیب زا از سوی زن و شوهر شده و آنان راه حل نهایی را طلاق می بینند.

مسلم کرد با اشاره به اینکه عوامل بسیاری در رسیدن زن و شوهر به مرحله طلاق موثر هستند، بیان کرد: عوامل فردی و روانشناختی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و عوامل اقتصادی مهم ترین دلایل ایجاد طلاق به شمار می روند که هر یک از این عوامل نیز به نوبه خود به شاخه های دیگری تقسیم می شود.

وی ادامه داد: یکی از اصلی ترین عوامل فردی که می تواند در ایجاد طلاق نقشی موثر داشته باشد ویژگی شخصیتی و روانشناختی افراد است چرا که به عنوان مثال هر یک از زوجین اگر دارای اخلاق خود محور و به اصطلاح روانشناختی خود مدار باشند بی تردید در ازدواج خود دچار مشکل می شوند و دلیل آن نیز این حقیقت است که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در ازدواج ایجاد همدلی و همبستگی میان زن و شوهر و اعتماد به رفتار و گفتار همسر می باشد.

کرد با تاکید بر اینکه مهارت های زندگی باید در مدارس و دانشگاه ها آموزش داده شود، اذعان کرد: اگر جوانان و نوجوانان ما از ابتدا با مهارت های اصلی زندگی آشنا شوند و بدانند در هر مشکلی باید چگونه اقدام کنند بسیاری از مشکلات آنان در زندگی مشترک حل خواهد شد به عنوان نمونه باید گفت درست همانگونه ای که خودمحوری می تواند زمینه طلاق را ایجاد کرده و درصد شکست یک زندگی را افزایش دهد از خودگذشتگی می تواند موجب استحکام خانواده و زندگی مشترک شود از خودگذشتگی فردی را باید حلال بسیاری از مشکلات دانست  که به راحتی می تواند جلوی بروز عوامل موثر در طلاق را مسدود کند.

دانشجوی دکترای روانشناسی خاطرنشان کرد: وقتی حداقل یکی از زوجین به مهارت های زندگی آشنا باید می تواند با صبر، گذشت و تلاش خود زندگی مشترکش را نجات داده و همسرش را نیز با خود همراه سازد اما افزایش طلاق در جامعه نشان دهنده این حقیقت است که ما در آموزش مهارت های زندگی به جوانان و نوجوانان کشور موفق نبوده ایم.

وی مشکلات اقتصادی را از دیگر عوامل موثر در افزایش طلاق و کاهش ازدواج دانست و تصریح کرد: مشکلات معیشتی یکی دیگر از عوامل مهم در افزایش طلاق و کاهش ازدواج جوانان می باشد که باید دولت برای حل این معضل و کمک به جوانان چاره اندیشی کند چرا که عدم توجه به این مهم می تواند در آینده نزدیک موجب بروز مشکلات بسیاری در کشور شود.
  
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchiwnz623nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما