تاریخ انتشار :شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۴۸
محمود کردستانی با اعلام آمادگی رسانه ملی برای پخش مستند خدمت دستگاه ها در مناطق سیل زده، گفت: امروز همه ما رسانه ها وظیفه داریم تا با پیگیری، حمایت و پشتیبانی از خدمات ارزنده مجموعه نظام به این نقاط، فرصت سواستفاده را از دشمن بگیریم و مانع فروکش کردن شعله همت برای آباد کردن این مناطق شویم.
خسارت 3.4 هزار میلیاردی سیل در سیستان و بلوچستان/ آمادگی صدا و سیما برای پخش مستند خدمت دستگاه ها در مناطق سیل زده
به گزارش عصرهامون، نشست خبری مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان ظهر امروز، شنبه 5 بهمن ماه با حضور مدیرکل ستاد بحران، جمعی از اصحاب رسانه و مدیران روابط عمومی ادارات و نهادهای مختلف استان، در محل ساختمان این سازمان در زاهدان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمود کردستانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهید سرافراز، سپهبد حاج قاسم سلیمانی و دیگر جان باختگان حوادث اخیر در کشور، گفت: امروز در استان سیستان و بلوچستان سه موضوع مهم و در عین حال غیرقابل تفکیک یعنی سیل، ایام الله دهه فجر و برگزاری انتخابات را داریم که مطمئنا از هم تاثیر می گیرند. طبیعی است اگر دشمنان بخواهد از موضوع سیل پاشنه آشیل درست کند و اصل موضوعات و مراسمات آینده را تحت الشعاع قرار دهد، چرا که آنها اگر کوچکترین خلاء و فرصتی پیدا کنند، حتما از آن برای رسیدن به اهداف شوم خود بهره می برند.

مدیرکل صدا و سیمای استان افزود: سیل اخیر در مناطق جنوبی استان اگرچه اتفاق بسیار ناگواری بود، اما صحنه های بسیار زیبایی حضور همه جانبه نیروهای نظامی و انتظامی، امدادی، گروه های جهادی و ... را به نماش گذاشت. همدلی اقشار مختلف مردم اعم از فارس و بلوچ که بدون توجه به مسائل مذهبی و قومیتی، برای نجات و کمک به یکدیگر در صحنه حاضر بودند بسیار ارزشمند و ستودنی بود؛ صحنه های ماندگاری که حقیقتا قلم و دوربین رسانه ها از نگارش و انعکاس شان عاجز بودند.

وی اظهار کرد: تاکید و توجه ویژه مقام معظم رهبری برای کمک به سیل زدگان، حضور شخصیت ها مهم سیاسی از جمله شخص رئیس جمهور، وزرای دولت، رئیس مجلس، رئیس سازمان برنامه و بودجه و ... در استان و تخصیص اعتبارات ویژه برای رسیدگی هر چه بهتر و سریع تر به وضعیت سیل زدگان، نشان می دهد که سیل از یک زاویه حتی برکت است، منوط براینکه ما مجموعه رسانه و مدیران بتوانیم این موهبت را کسب و از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم تا کسانی که سال ها در خانه های خشت و گلی زندگی کرده اند، امروز فرصت برخورداری از خانه و سقفی امن و مطمئن را پیدا کنند.

وی گفت: به عنوان یک رسانه ای از پای کار آمدن رسانه ملی، شبکه های استانی و همه مجموعه صدا و سیما برای تلاش حداکثری شان جهت پوشش کامل اخبار و اتفاقات سیل تشکر می کنم و خدا را شاکریم که به لطف اطلاع رسانی و برنامه ریزی های مناسبی که صورت گرفت، در جریان این سیل سنگین، تلفات جانی نداشتیم.

وی ادامه داد: در گذشته حتی اگر سیل تنها وارد رودخانه سرباز می شد، بلافاصله اعلام می کردیم چند نفر از هموطنمان به دلیل وقوع سیل در رودخانه جان باختند؛ اما در این بار علیرغم آبگرفتگی 100 هزار کیلومتر از اراضی منطقه، خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم و کار مدیریت شد.

کردستانی از جمله مهم ترین وظایف روابط عمومی ها در ادارات مختلف را ایجاد پل و مسیر هموار بین سازمان و رسانه ها برشمرد و اذعان داشت: بسیاری از زیرساخت ها در این مناطق آسیب دیده و دستگاه های زیادی باید مشغول کار شوند تا شرایط به حالت عادی بازگردد؛ امروز وظیفه روابط عمومی و رسانه ها این است که نگذارند شعله و چراغ همت مسئولان برای آبادی مناطق سیل زده فروکش کند.

وی با بیان اینکه اید از امکاناتمان به نفع مردم و نظام و رفاه ساکنان آن مناطق استفاده کنیم، گفت: ما رسانه ها وظیفه داریم تا اول از این خدمات ارزنده حمایت و پشتیبانی کنیم و دوم اجازه ندهیم تا دشمن فرصت شیطنت را پیدا کند.

وی تصریح کرد: مجموعه صدا و سینای استان 20 برنامه در بخش صدا با عنوان سیل خدمت طراحی کرده و در آن صرفا به اقدامات دستگاه ها و نهادهایی می پردازد که در مناطق سیل زده کارهای زیادی برای انجام دادن دارند، مانند راه و شهرسازی و بنیاد مسکن و ...؛ علاوه بر این، 20 برنامه نیز در سیما با همین نام و به همین سبک طراحی شده تا مجموعه ها فرصت بیان گزارشی از خدمات خود به مردم را پیدا کنند و پیگیری برای تحقق بودجه های مصوب و موعود تا زمان تخصیص کامل ادامه داشته باشد.

این مقام مسئول با تاکید بر لزوم اجتناب رسانه ها از حاشیه سازی در مسیر ارائه خدمات بیان کرد: فضای مجازی کاربرد، فواید و محاسن بسیار گسترده ای دارد، اما گاهی آفت و آسیب هم دارد؛ به عنوان مثال قومی کردن بحث سیل، پخش تصویری از یک کودک میانماری و نسبت دادن آن به سیل جنوب استان از جمله همان آفت هاست.

وی اظهار کرد: البته شاید بخشی از این تصاویر و اخبار غلط را خود ما نا آگاهانه در انتشار آن دخیل باشیم اما در پشت پرده بساری از آنان افرادی است که تلاش می کنند با سواستفاده هدفمند از این بستر ارتباطی، مباحث مهم آتی در کشور را تحت تاثیر قرار دهند.

وی بیان کرد: در زمان سیل خدماتی که در این منطقه بسیار وسیع با آن حجم گسترده آبگرفتگی که چیزی قریب به 100 کیلومتر مربع را در برمی گرفت، بسیاری از روابط عمومی های ادارات پای کار بودند اما متاسفانه در همین روزهای مهم برخی روابط عمومی ها جزو کم کار ترین و بیکارترین نهادها بودند. از این فرصت آنگونه که باید و شاید استفاده نکردیم اما بعد از این باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

مدیرکل صدا و سیمای استان از آمادگی این رسانه برای پخش مستند خدمات ارائه شده توسط دستگاه هایی که در سیل نقش پررنگ و اساسی دارند، خبر داد و گفت: رسانه ملی این آمادگی را دارد تا بین 30 تا 45 دقیقه مستند خوب، بدون تبلیغ و صرفا صحنه هایی از خدماتی که هر مجموعه و وزارتخانه در مناطق سیل زده انجام می دهد را به طور کاملا رایگان پخش کند، اما دستگاه ها در نظر داشته باشند که این مستند به لحاظ فنی و کیفی شرایط نمایش در تلویزیون را داشته باشد؛ بسیار هم توصیه هم می کنیم با توجه به وجود مستند سازان حرفه ای در استان، از وجود این عزیزان برای انجام کار بهره بگیرند.

کردستانی با بیان اینکه امروز نقش اساسی با رسانه ها است و دشمن نیز در تلاش است تا با ابزار رسانه به ما آسیب بزند، اذعان داشت: اگرچه از پیچ سخت چهل سالگی انقلاب گذشتیم اما این مساله نباید ما را نسبت به مسائل مهم کم توجه کند.

تهیه بیش از 12 هزار ساعت برنامه در حوزه سیل
محمد شهرکی، معاون صدا و سیمای استان نیز در این نشست به ارائه آمار و اطلاعاتی از برنامه های این سازمان در بخش سیل، دهه فجر و انتخابات پرداخت و گفت: در حوزه سیل، صدا و سیمای استان جمعا 12 هزار و 382 دقیقه برنامه سازی داشتیم که به تفکیک 8هزار و 153 دقیقه در حوزه صدا، 2 هزار و 614 دقیقه در حوزه سیما و 240 دقیقه پخش پادکست و انتشار ویدئوی مردمی؛ مضاف بر این ها 42 عکس نوشته و 45 پوستر هم طراحی شده است. در حوزه خبر نیز هزار و 375 دقیقه در آنتن شبکه استانی و شبکه های ملی سهم داشتیم که چیزی حدود 305 دقیقه آن ارتباط با شبکه های سراسری بوده است.

وی افزود: در حوزه شبکه های استانی 2 هزار و 156 دقیقه ارتباط داشتیم و 16 تیم خبری از شبکه هامون، یک، دو، سه و پرس تی وی در مناطق سیل زده مستقر بودند و حضور به هنگام مدیرکل باعث شد هماهنگی با رسانه ها برای پوشش هر چه بیشتر صورت بگیرد و اخبار کامل مرتب منعکس شود.

وی اظهار کرد: در بخش دهه فجر برای مقابله با پروپاگاندای رسانه ای دشمن برنامه ریزی ما برای رسانه استانی این است که در حوزه رادیو حدود 2 هزار دقیقه برنامه تولید کنیم؛ برنامه محوری ما در رادیو صدای انقلاب است که جمعا 10 برنامه 90 دقیقه ای است. در حوزه سیما برنامه فجر جاوید را با تعداد 12 قسمت را خواهیم خواهیم داشت که پیش بینی می شود در این ایام حدود هزار و 500 دقیقه برنامه تهیه و تولید شود. در بخش رادیو شهری نیز برنامه ای تحت عنوان صبح انقلاب تدارک دیده شده و 800 دقیقه پیش بینی شده است که البته در کنار این ها برنامه های رایج و متداول شبکه نیز به این مبحث پرداخت خواهد کرد.

شهرکی تصریح کرد: در بخش انتخابات که البته بخش بسیار مهمی است، رسانه استانی از 9 آبان کار خود را در 4 بازه و فرآیند آغاز کرده و این فرآیند تا نیمه اسفند ادامه پیدا خواهد کرد. برنامه تلوزیونی و رادیویی برای این عرصه طراحی شده و تاکنون جمعا 2هزار و 72 دقیقه برنامه تهیه، تولید و پخش شده است.

وی ادامه داد: در حوزه خبر نیز هزار و 742 دقیقه برنامه تولید و پخش شده و در بخش تولیدات فضای مجازی، شعر، سرود و ... برنامه هایی طراحی شده که مخاطبان شبکه هامون بزودی آن ها را روی آنتن این شبکه خواهند دید.

خسارت 3.4 هزار میلیاردی سیل در سیستان و بلوچستان
عباسعلی ارجمندی، مدیرکل دفتر مدیریت ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: بارندگی های سیل آسای اخیر در جنوب استان موجب شد تا 100 هزار کیلومتر مربع، یعنی چیزی حدود نصف مساحت استان دچار آبگرفتگی شود که از این میزان 62 هزار کیلومتر مربع در حوزه بحرانی قرار دارد. 14 شهرستان در حوزه بحرانی سیل قرار داشت و هزار و 542 روستا نیز تحت تاثیر این سیلاب بودند.

وی در ادامه از رشد 100 درصدی بارش ها نسبت به مدت مشابه در سال گذشته و افزایش 199 درصدی حجم آب پشت سدهای استان خبر داد و افزود: خوشبختانه ارتباط مناسب ستاد بحران با دهیاری ها در همان لحظات اولیه به خوبی انجام و اطلاع رسانی نسبت به وضعیت هشدار توسط بلندگوهای مساجد صورت گرفت. در جریان سیل نیز با توجه آسیب زیرساخت های ارتباطی و بروز مشکلاتی که در خصوص ارتباط گرفتن با مدیران ستاد بحران در شهرستان ها وجود داشت، تدابیری اندیشیده شد که با همکاری نیروی انتظامی، ارتباط پایدار برقرار شد.

مدیرکل ستاد بحران استانداری استان در خصوص خسارت های وارده به بخش های مختلف شهرهای منطقه نیز اظهار کرد: این بارش ها تاکنون 3 هزار و 400 میلیارد تومان خسارت به بخش های مختلف منطقه وارد کرده که سهم بخش راه 29 درصد، مسکن 25 درصد، کشاورزی 23 درصد، شهرداری 10 درصد، آب و فاضلاب 7 درصد خسارت وارد شده و سایر بخش ها نیز با اعمال خسارت به تناسب کمتری همراه بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به انجام 200 سورتی پرواز در مناطق سیل زده توسط بالگردهای نظامی و امدادی، ادامه داد: در جریان این سیل، 267 مادر باردار نیز توسط اورژانس هوایی به مراکز درمانی انتقال یافتند و به نوعی جان 534 انسان نجات پیدا کرد. همچنین 687 تیم امدادی، عملیاتی، جهادی، اورژانس و مردمی نیز در اقدامات و فعالیت های خدماتی در این مناطق حضور و مشارکت داشته اند که این آمار تنها شمار دستگاه های همکار و زیر نظر ستاد بحران را شامل می شود. علاوه بر این، 21 گروه پزشکی جهادی به غیر از گروه های پزشکی ارتش و سپاه با آورده یک میلیارد تومان دارو به مردم مناطق سیل زده امدادرسانی کردند.

ارجمندی تصریح کرد: علیرغم وسعت سیلاب جنوب سیستان و بلوچستان، امدادرانی ها به نحوی صورت می گرفت که اقلام و بسته های کمکی به طور یکنواخت در میان همه مناطق پخش و توزیع شود. دستگاه ها و نهادهایی نیز برای همکاری اعلام آمادگی کردند که تلاش شد تا از برخی از آنها با توجه به تخصصی که داشتند در زمینه های دیگر از جمله موارد علمی، تحقیقاتی استفاده شود.

وی با بیان اینکه در جریان این سیل 156 هزار و 751 نفر بسته امدادی و غذایی گرفته اند، خاطرنشان کرد: 35 هزار و 627 خانوار در هزار و 542 روستا از تاکنون از طریق ستاد بحران، هلال احمر، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و گروه‌های خودجوش تحت پوشش قرار گرفته اند.

وی اظهار کرد: 8 هزار بسته غذایی یک ماهه در این مناطق توزیع شده است. همچنین در این مدت، 800 هزار پرس غذا توسط موکب داران، 16 میلیارد تومان کمک از طرف هلال احمر، 130کامیون امدادی به ارزش 4.5 میلیارد تومان از طرف شستا، 90 تن اقلام امدادی از طرف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، 15 هزار جفت کفش از طرف کفش ملی و کمک های مختلفی از طرف نهادهای دولتی، نظامی و مردمی ارسال شده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: دستور ساخت و بازسازی  24 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی صادر شده که 14 هزار واحد در حوزه روستایی و 2 هزار واحد در حوزه شهری است و همچنین 8 هزار واحد باید بازسازی شود.

مدیرکل ستاد بحران استانداری استان در پایان با بیان اینکه 5 محور اصلی در مناطق سیل زده همچنان مسدود است، گفت: نبود مجموعه کامل ماشین آلات راهسازی از جمله مهم ترین مشکلاتی است که در حال حاضر با آن مواجه ایم و افراد و نهادهای دولتی و خصوصی می توانند به ما کمک کنند؛ مضاف بر این خیران می توانند در زمینه تامین مصالح ساختمانی نیز یاری رسان باشند تا روال کارها با سرعت بیشتری پیگیری شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcew78zzjh8wzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما