کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

میزان بار مجاز در سفر با اتوبوس

8 بهمن 1398 ساعت 11:15

شرکت های مسافربری و رانندگان اتوبوس در سیستم حمل و نقل زمینی کشور در قبال مسافران خود مسئولیت ها و وظایفی دارند و باید یکسری قوانین و مقررات را رعایت کنند. به این مجموعه قوانین و اصول ها حقوق مسافران گفته می شود.


شرکت های مسافربری و رانندگان اتوبوس در سیستم حمل و نقل زمینی کشور در قبال مسافران خود مسئولیت ها و وظایفی دارند و باید یکسری قوانین و مقررات را رعایت کنند. به این مجموعه قوانین و اصول ها حقوق مسافران گفته می شود. ما در این مطلب سعی داریم شما را با این سلسله قوانین آشنا کنیم، که هنگامی بلیط اتوبوس خود را تهیه کردید با حقوق خود به عنوان مسافر آگاهی داشته باشید. این به شما کمک می کند که سفری لذت بخش و خاطره انگیزی را تجربه کنید و سلامت و ایمن بودن خود را تضمین کنید.
مقدار بار مجاز مسافر در اتوبوس
هر مسافر اتوبوس، میزان باری که مجاز است حمل کند ۲۰ کیلوگرم است. هر چند ممکن است که نظارت دقیقی بر این موضوع وجود نداشته باشد و مسافر اختیار بیشتری داشته باشد، اما طبیعی است که بارهای سنگین برای او دردسر ایجاد می کنند. برای این کار، اگر دیدید که میزان وزن بار شما زیاد شده، بهتر است قبل از سفر برنامه ریزی داشته باشید که بارهای خود را توسط باربری ها به مقصد برسانید. اکثر مسافرانی که بلیط اتوبوس تهران را تهیه می کنند و با این شرایط مواجه می شوند، این کار را به خوبی انجام می دهند.
یادآوری این نکته را لازم می دانیم که اگر اشیاء ممنوعه را به اتوبوس وارد کنید ممکن است برای شما خطرناک باشد و اختلالات ناخوشایندی را برای خود و مسافران داخل اتوبوس ایجاد کند. اگر به سلامت سفر خود اهمیت می دهید و می خواهید سفری امن را تجربه کنید از همراه داشتن وسایل ممنوعه در طول سفر خودداری کنید.
اشیا ممنوعه در اتوبوس
برای آنکه سفر دلپذیر و خاطره انگیزی را تجربه کنیم، لازم است یکسری قواعد و مقررات را نیز رعایت کنیم. رعایت این اصول موجب می شود که هم سفری امن را برای خودمان فراهم کنیم و هم دیگران آسایش و امنیت بیشتری از سفر داشته باشند.
حمل موادی مثل، مواد منفجره و مواد اسیدی به داخل اتوبوس کاملا ممنوع است و خطرات جانی را به همراه خواهد داشت. همچنین سلاح های سرد و گرم، مواد محترقه و آتش زا، اشیاء و موادی هستند که باید از بردن آنها به داخل اتوبوس خودداری کرد. مواد سوختنی،‌ مواد سمی، اسیدها، مواد رادیو اکتیو و … از دیگر موارد ممنوعه به حساب می آیند.
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، شما مجاز به  بردن حیوانات وحشی و اهلی به داخل اتوبوس نیستید. اما ممکن است در این باره راه حلی وجود داشته باشد. در صورتی که مسافر چاره ای جز این نداشته باشد که حیوان خود را با اتوبوس جا به جا کند‌، می تواند با راننده اتوبوس مشورت نماید. راننده نیز با سنجیدن موقعیت و شرایط در صورتی که امکان پذیر باشد،‌ می تواند اجازه حمل حیوان را بدهد. البته در بسیاری از مواقع مشاهده شده که اجازه این امر داده نمی شود.
قوانین حمل بار با اتوبوس
از گذشته تا به امروز حمل بار با اتوبوس اهمیت ویژه ای در کشور پیدا کرده است. هر چقد که علم و تکنولوژی پیشرفت می کند، روش حمل بار با اتوبوس نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود. در مسیرها و پایانه هایی که بلیط اتوبوس تهران شیراز به فروش می رسد، شاهد حمل و نقل های زیادی از طرف اتوبوس های مسافربری هستیم. اما قبل از حمل بار با اتوبوس نیاز است که اطلاعاتی نیز در این رابطه داشته باشید تا بتوانید به راحتی کالاهای خود را بسته بندی کرده و ارسال کنید. بدون شک می دانیم که شرایط حمل بار با اتوبوس با دیگر روش ها کاملا متفاوت است. عواملی مثل نوع بار و وزن آن، هزینه های جا به جایی آنها را دستخوش تغییر می کند. از قوانین مهم دیگر، حمل بار اضافی است، که بابت آن از کسی که قصد دارد بار خود را ارسال کند، هزینه اضافی دریافت می شود. یکی از مواردی که در ناوگان های مسافربری رعایت نمی شود، تقبل حمل بارهای تجاری است. این یکی از تخلفات به شمار می رود، ولی گاها در برخی پایانه ها مشاهده می شود که این به یک امری طبیعی و مجاز تبدیل شده است. این در حالی است که برخی از مسافران از این قوانین آگاه نیستند.
بار مجاز برای سفر با اتوبوس چند کیلو است؟
هر چند که حمل کالاها با ناوگان ها اتوبوسی ممنوع است. اما به دلیل نبود امکانات مناسب برای ارسال کالاهای خرد موجب شده که راه حلی جز این نباشد که با اتوبوس های مسافربری این کار را انجام دهند. البته وجود فضای کافی در اتوبوس نیز باعث شده،‌ این روش به یکی از رایج ترین روش ها برای حمل بار تبدیل شود. با این حال قوانینی را وضع کرده اند تا از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری شود. قوانین حمل بار ایجاب می کند که هر مسافر تنها می تواند ۲۰ کیلو بار با خود در اتوبوس حمل کند و بیشتر از این مقدار تخلف محسوب شده و مسافر متحمل جریمه می شود. شرکت های مسافربری در زمینه حمل بار، باید نظارت دقیقی را بر این موضوع داشته باشند و قوانین و مقررات حمل بار با ناوگان را به تمامی مسافران و رانندگان را یادآوری کند. مسافرانی که بلیط اتوبوس شیراز تهران تهیه می کنند، همواره شاهد نظم و رعایت ناوگان ها و راننده ها در زمینه حمل بار بوده اند. چرا که در مسیر شیراز تهران تعداد جا به جایی مسافران در روز زیاد است.
شرایط حمل بار
امروزه قوانین حمل بار با اتوبوس و اصول حمل و نقل مسافر، مورد تایید ناوگان مسافربری بوده و ممنوع می باشد. البته با توجه به اینکه افراد به ممنوعیت حمل بار با اتوبوس توجه نمی کنند، یکسری قوانین و اصول را برای حمل بار با اتوبوس وضع کرده اند. مسئولین ناوگان نیز بر این امر نظارت لازم را دارند و به محض آنکه مسافر یا راننده ای این قوانین و مقررات را رعایت نکنند با آنها برخورد قانونی و مطابق ضوابط جریمه های نقدی خواهند شد. پس لازم است قبل هر اقدامی ابتدا با مقررات حمل بار با اتوبوس آشنا شوید و سپس اقدام به جا به جایی بار کنید.
منشور حقوق مسافر چیست؟
یکی از بزرگ ترین قدم ها برای انسجام سازی کل حقوق مسافر، منشور حقوق مسافر است. پس از آنکه ضوابط و مقررات این منشور تنظیم و تصویب شد، آن را به شرکت های حمل و نقل و ناوگان های مربوطه ابلاغ کردند. منشور حقوق مسافر، که با همکاری و نظرخواهی فعالان بخش خصوصی و همراهی آنها با سازمان راهداری تنظیم شده از سه بخش: خدمات قبل از سفر، خدمات حین سفر و خدمات بعد سفر در ۱۶ بند تشکیل شده است. این موضوع خاطر نشان می کند که اطلاع رسانی دقیق از شرایط، نحوه خدمات و عرضه آن به مسافران چقدر مهم می باشد. این منشور به عنوان یک اصل از طرف ناوگان ها حمل و نقل و مسافران پذیرفته شده است.
اگر چه این منشور ابلاغ سراسری شده و در دسترس همه قرار گرفته است،‌ اما جالب است بدانید که استان های کشور عموما به دو دسته استان های سفرپذیر و استان های مسافرپذیر تقسیم می شوند. بنابراین شهرهایی هایی مثل تهران، مشهد، تبریز، اهواز بیشترین پذیرش را دارند. بلیط اتوبوس شیراز نیز یکی از پرفروش ترین بلیط های کشور محسوب می شود. بنابراین نتیجه می گیریم که نظارت بر این استان ها از دیگر استان های کشور بیشتر است.
 


کد مطلب: 120208

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/120208/میزان-بار-مجاز-سفر-اتوبوس

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir