تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۲۹
این روزها در حالی مردم شهرستان زابل برای تهیه یک سیلندرگاز روزها و ساعت ها معطلی را به جان می خرند که گفته می شود سهمیه آنان صرف دانشگاه زابل و دانشگاه علوم پزشکی ومردم سایر شهرهای اطراف می شود.
مشکل سوخت در سیستان و بلوچستان تمامی ندارد/سرگردانی مردم برای تهیه گاز مایع در زابل
به گزارش عصرهامون، تراژدی تکراری کمبود سیلندرگاز باعث شده تا همه ساله مردم در استان پهناور سیستان وبلوچستان بامشکلات زیادی همچون معطلی چندساعته در صف های طویل، چشم انتظاری 7-6 روزه برای دستیابی به یک سیلندر و .... دست و پنجه نرم کنند.

این مهم در حالی روزهای سرد زمستان را برای مردمان صبور این خطه از کشور سوزناک تر کرده که هنوز گاز شهری در اختیار مردم نیست و تنها عده محدودی در برخی شهرهای این استان سهمی در استفاده از گاز شهری دارند.

اسیر شدن مردم در صف های طولانی و فروش آزادانه سیلندرگاز در بازار سیاه و قیمت 5-4 برابری آن از یک سو و استفاده از گاز به عنوان سوخت خودرو از سوی دیگر باعث شده تا امسال کمبودها بیش از قبل نمایان باشد و مشکلات مردم مضاعف تر شود.

در این میان اما به گفته برخی از شهروندان عدم توزیع نامناسب نفت باعث شده تا مردم به استفاده از بخاری گازی روی آوردند. همچنین با توجه به افزایش قیمت بنزین و کاهش سهمیه سوخت خودروها، برای رانندگان تاکسی و خودروهای شخصی که اقدام به مسافرکشی می کنند استفاده از کپسول گاز مایع هرچند غیرمجاز به صرفه تر از بنزین سه هزار تومانی است.
 

برخی از شهروندان نیز با بیان اینکه برای رفع مشکل موجود مسئولان بارها وعده و وعید داده اند اما این معضل همچنان به قوت خود پابرجاست، گفتند: امید می رود هر چه سریعتر این مشکل حل و فصل شود چرا که گاها یک سیلندرگاز برای شهروندان دست نیافتنی می شود و دلالان از آب گل آلود ماهی گرفته و کام مردم را تلخ تر از چه در صف های طولانی منتظر می مانند، کرده است.


فضای مجازی و شایعات افزایش تقاضا
غلامرضا گنجی، فرماندار شهرستان زابل در گفت و گو با خبرنگار ما به این معضل اشاره کرد و گفت: روز گذشته تعداد 10تانکر گاز معادل180 تن به این شهرستان وارد و امروز نیز 200 تن گاز مایع دیگر وارد خواهد شد که بلافاصله در محل های تعیین شده بین شهروندان توزیع می شود.

وی با بیان اینکه سرمای هوا و مصرف بالای گاز مایع تقاضا برای سیلندرها را افزایش داده است، افزود: وجود برخی از شایعات در فضای مجازی باعث شده تا مردم برای خرید گاز اشتیاق بیشتری داشته باشند.

گنجی با تاکید بر این مطلب که تعداد ۱۵۰ نانوایی آزاد پز در زابل گاز مورد نیاز خود برای پخت نان را از این سهمیه تهیه می کنند، ادامه داد: دانشگاه زابل و دانشگاه علوم پزشکی که شامل بیمارستان ها و مراکز درمانی می شود باید گاز مورد نیاز خود را مستقل تهیه کنند اما این مراکز نیز از سهمیه شهرستان استفاده می کنند.
 

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: سهمیه گاز‌ مساجد، عدم تمایل شهروندان برای گازکشی منازل و همچنین فروش سهمیه نفت و استفاده از گاز توسط شهروندان از جمله مهمترین عوامل برای تقاضا بیش از اندازه گاز در زابل است.

فرماندار زابل گفت: مراجعه شهروندان سایر شهرهای سیستان برای تامین گاز مورد نیاز خود به زابل یکی دیگر از دلایل است که باعث می شود سهمیه اهالی این شهرستان توسط سایر شهرها استفاده شود، در صورتی که فرماندار هر یک از این شهرستان ها موظف به تامین گاز شهرستان خود است.

وی خاطر نشان کرد: با اصلاح قیمت بنزین بسیاری از رانندگان اقدام به گار سوز کردن خودرو کرده که این امر نیز در افزایش تقاضا گاز بی تاثیر نیست.

گنجی با بیان اینکه بیش از هزار تن گاز نسبت به تابستان امسال افزایش واردات داشته ایم، افزود: از مردم تقاضا می شود تا ضمن عدم توجه به شایعات در فضای مجازی که توسط افراد خاصی ساماندهی می شود برای خرید کپسول گاز عجله نکنند چرا که با توجه به ورود روزانه صدها تن گاز هیچ شهروندی بدون سیلندر نخواهد ماند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkz0f9yt0xx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما