تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۰۵
اصلاح طلبان در این حوزه سعی می کنند با تاکتیک های تبلیغات سیاسی و روانی نه تنها از عملکرد ضعیف خود فرار کنند بلکه افکارعمومی را فریب دهند و بدون پاسخگویی از مرحله مجلس دهم به مجلس یازدهم عبور کنند.
چرا اصلاح طلبان از مردم عذرخواهی نمی‌کنند؟/ «عبور از مردم» استراتژی اصلاحات برای رسیدن به مجلس یازدهم
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛فضای سیاسی اجتماعی کشور به طور بسیار زیادی متاثر از برنامه ریزی و ایدئولوژی اصلاحات است. ماجرای برجام و مذاکره با غرب اگرچه از سوی دولت روحانی انجام شد اما سیاست درهای باز وام گرفته از نگرش اصلاحات به غرب است. 
اگرچه اصلاح طلبان سعی دارند خود را از دولت جدا سازند و هزینه های عملکرد ضعیف دولت را نپردازند ولی عملکرد و ایدئولوژی این جریان در اقدامات دولت بسیار آشکار است. 
 
از سوی دیگر با حمایت فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی بود که بسیاری از طرح های دولت تصویب شد، وزرای پیشنهادی دولت که کارنامه های کاری ضعیفی داشتند، با حمایت اصلاح طلبان رای اعتماد گرفتند. همین فراکسیون از استیضاح و برکناری این وزرا در مجلس جلوگیری کرد.
 
اصلاح طلبان با رای خود در دو انتخابات ریاست جمهوری حمایت تمام قدی از دولت روحانی کردند اما حالا که باید پاسخگوی اقدامات خود باشند سعی می کنند با دوقطبی سازی فضا به نفع خود و همچنین حمله به شورای نگهبان افکارعمومی را از عملکرد این جریان دور سازند.
 
زیباکلام: اصلاح‌طلبان باید پاسخگو باشند که چرا چنین شد
 
نه تنها رقیب سیاسی بلکه خود اصلاح طلبان نیز نسبت به عملکرد این جریان سیاسی انتقاد شدید دارند. در همین رابطه، «صادق زیباکلام» از فعالان سیاسی آکادمیک اصلاح طلب بیان می کند: « در میان آن ۲۴ میلیونی که به آقای روحانی رای دادند کم نبودند کسانی که برای حضور در انتخابات، تردید داشتند و مطمئن نبودند که آیا کار درستی می‌کنند یا خیر اما آنها به خاطر اصرار چهره‌های اصلاح‌طلب در انتخابات شرکت کردند. حالا همان‌ها از آقای زیباکلام می‌پرسند یادت هست چقدر برای حضور در انتخابات، اصرار کردی؟»
 
زیباکلام می‌گوید: « سران اصلاح‌طلب هیچ‌وقت در این چهار سال عمر مجلس دهم و در این دو سال و اندی که از عمر دولت آقای روحانی می‌گذرد هیچ سیاست یا موضع‌گیری مشخصی اتخاذ نکردند.»
 
وی ادامه داد: «با کلمات زیبا، کلی‌گویی و سخنان زیبا نمی‌توانید مردم را یک عمر با خود نگه دارید. جامعه از آقای خاتمی انتظار داشت که بیاید توضیح بدهد.اگر آقای روحانی به وعده‌ها پشت کرده، آقای خاتمی، عارف و در کل اصلاح‌طلبان باید پاسخگو باشند که چرا چنین شد؟ مردم می‌پرسند شما گفتید بیایید رای بدهید حالا چرا دولت روحانی به یک دانه از مطالبات توجه نمی‌کند؟ اما اصلاح‌طلبان و سران اصلاحات به جز سکوت و باز هم سکوت هیچ پاسخی به مردم ندادند. مردم اسباب‌بازی ما نیستند.»
 
این فعال اصلاح طلب تاکید می کند: «ما نمی‌توانیم به مردم بگوییم رای بدهید، اما وقتی مردم رای دادند و روحانی این‌طور و فراکسیون امید آن‌طور شد، ما سکوت کنیم و انگار نه انگار که ما هم در این وسط نقش داشتیم. کاری که متاسفانه خاتمی کرد.»
 
به نظر می رسد به دنبال شدت گرفتن اعتراض افکارعمومی به عملکرد اصلاح طلبان و تکرار آن در ارتباطات رودر رو صورت این مطالبه صورت گرفته است.
 
تلاش اصلاح طلبان برای دور زدن افکارعمومی 
 
چندی پیش بود که غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران در مصاحبه ای بیان کرد که اصلاح طلبان بایستی از مردم عذرخواهی کنند. وی بیان کرد که اصلاح طلبان در بسیاری از جاها نقش داشته اند و این جماعت بایستی این موضوع را صریحا اعلام کنند و با مردم در میان بگذارند و همانطور که خاتمی گفته است بایستی از مردم عذرخواهی صورت گیرد.
 
یکی از خبرگزاری ها از قول کرباسچی مطرح کرده بود که وی گفته است که شخص خاتمی بایستی از مردم عذرخواهی کند اما سریعا کرباسچی این سخنان را تکذیب و بیان کرد که نگفته شخص خاتمی باید از مردم عذرخواهی کند اما به نظر می رسد که موضوع اساسی این است که شخص خاتمی با توجه به اینکه از اعتبارش مایه گذاشته و با تکرار بخشی از رای اصلاح طلبان را وارد صندوق این جریان کرده است، بایستی از مردم عذرخواهی کند.
 
همچنین، ابراهیم اصغرزاده، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در این رابطه بیان می کند: « اینکه ما مداوم از مردم رای بگیریم و ریش گرو بگذاریم و بگوییم حالا شما بیایید و به کاندیداهایی که گاهی ناشناس هستند رای بدهید و بعد وقتی آنها به مجلس می روند نتوانند کاری را انجام بدهند، مردم نه تنها به جریان اصلاح طلبی بلکه به مجلس و انتخابات نیز بی اعتماد می شوند.»
 
به نظر می رسد اصلاح طلبان دچار یک نوع تناقض آشکار در پذیرش اشتباهاتشان هستند. از یک سو نمی خواهند قبول کنند که ضعف عملکردی آنان مشکلاتی را برای کشور رقم زده زیرا دولت روحانی هم با تئوری های اصلاح طلبان خصوصا در سیاست خارجی و باز کردن درهای کشور به سمت غرب عمل کرده است و از سوی دیگر خود را دچار چالش عمیق مشروعیت می بیبند و می دانند که مردم دل خوشی از عملکرد آنان ندارد.
 
اصلاح طلبان در این حوزه سعی می کنند با تاکتیک های تبلیغات سیاسی و روانی نه تنها از عملکرد ضعیف خود فرار کنند بلکه افکارعمومی را فریب دهند و بدون پاسخگویی از مرحله مجلس دهم به مجلس یازدهم عبور کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjayevhuqe8tz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما