تاریخ انتشار :شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۱:۳۲
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: لطیف ترین و رقیق ترین تجربه های وجودی و دریافت های خاص انسانی با شعور شاعرانه عرضه می شوندو نماد انسانیت انسان روح و فهم شاعرانه است.
جشنواره شعر فجر می تواند منشا تحولی برای محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان شود/روح شاعرانه، نماد انسانیت انسانهاست
به گزارش عصرهامون ؛ سید عباس صالحی امشب در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر در تالار هلال زاهدان بیان کرد: شعر مقوله ای است که پیوند دهنده انسانها با یکدیگر و ایرانیان با یکدیگرذ و جوهره انقلاب اسلامی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:  بارزترین وجه انسان شعر است و این نه یک اغراق شاعرانه است و در شعر آرمانهای انسانی بروز و ظهور پیدا می کنند و استوره های انسانی با شعر عرضه می شوند و تبادل پیدا می کنند.

وی ادامه داد: لطیف ترین و رقیق ترین تجربه های وجودی و دریافت های خاص انسانی با شعور شاعرانه عرضه می شوند وآنانکه ذوق شاعرانه و فهم شاعرانه دارند از این شعور برخوردارند و ساعتها می توان درباره آن گفتگو کرد و نماد انسانیت انسان روح و فهم شاعرانه است.

صالحی با اشاره به اینکه ما تاریخ چندهزارساله ایران را با شعر می شناسیم، گفت: شعر همزاد ایران است و از زمانی که کلمه در این خاک پدید آمد و در طول تاریخ ایران شعر و شاعر داشته است و اینکه جهان، ایران را باشعر می شناسد این ویژگی را می نمایاند که شعر و ایران جداناشدنی هستند.

وی با اشاره به اشعار انقلابی از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز بیان کرد:  انقلاب های جهانی با ویژگی هایی شناخته می شوند اما انقلاب اسلامی ایران انقلاب واژه بود و چون با روح ایرانی آمیخت، این کلمات شاعرانه جریان پیدا کرد و در جامعه و ذهن و زبان مردم جاری شد.

صالحی درپایان خاطرنشان کرد: یکی از مظاهر شعر در طول 41 سال انقلاب اسلامی ایران، همراهی آن با مردم در مشکلات و مصائب اجتماعی بود همانطور که در حوادث اخیر مانند سیل، شهادت حاج قاسم سلیمانی و سانحه دلخراش هواپیما دیدیم که در این حوادث شاعران با اشعارشان در کنار مردم بودند و با شعر درد مردم را گفتند و برخی دردها را تسکین دادند.

 
شعر و شاعری به صورت خصوصی یک استعداد خدایی است
آیت الله مصطفی محامی نیز در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر ضمن تقدیر و تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت برگزاری این مراسم در سیستان و بلوچستان بیان کرد: استان سیستان و بلوچستان دارای رنگین کمان زیبای قومی و مذهبی است که می شود از این فرصت مهم استفاده بهتری بشود و بهره بهتری برد.
 
 امام جمعه زاهدان افزود: اقوام و مذاهب سیستان و بلوچستان با ویژگی های منحصر به فرد خود شایسته نگاه ویژه و سرمایه گذاری مناسب در راستای پیشرفت کشور می باشد.
 
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی که به تعبیر امام عزیز انفجار نور بود به عنوان معجزه بزرگ در عصر ما به حساب می آید که شایسته نگاه ویژه هنرمندان می باشد.
 
آیت الله محامی تصریح کرد: هنر به صورت عمومی و شعر و شاعری به صورت خصوصی یک استعداد خدایی است که به بندگان خاص اعطا شده و می بایست از آن در راه درست استفاده کرد.
 
وی افزود: هنر نمی تواند بدون انگیزه و هدف باشد زیرا هنر مولود انسان است و اعمال انسان از جمله هنر او تحت تاثیر تفکر و تعقل است و اعمال انسان در هنر او جلوه می کند و اگر انسان نتواند نسبت به جهان و پیرامون خود بی تاثیر باشد قطعا هنر او هم نمی تواند نسبت به اطراف او بی تفاوت باشد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما نسبت به اطرافمان مسئولیم و لذا شعر ما و هنر ما باید در راستای آرمانهای مهم و ارزشمندمان باشد و ما باید با هنرمان عهد خود را نسبت مردممان، کشورمان و آرمان هایمان ادا کنیم.
جشنواره شعر فجر می تواند منشا تحولی برای محرومیت زدایی استان شود
احمدعلی موهبتی نیز با تشکر از برگزار کنندگان این جشنواره در استان سیستان و بلوچستان گفت: با وجود اینکه ما سیل را رحمت الهی می دانیم اما امیدواریم حضور شاعران و نویسندگان در این منطقه سیل زده منشا تحولی برای محرومیت زدایی این منطقه شود چرا که قلم و شعر بسیار اثرگذار است.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: امروزباید بستری مهیا شود تا صدای همه شنیده شود چراکه امروز بسیاری از مدعیان جهان که ادعای حقوق بشر دارند، بشریت را لگدمال کرده اند و انتظار داریم این جشنواره منشا یک تحول و توسعه همه جانبه در استان شود و آنقدر خروجی داشته باشد که تاریخ این لحظه ها را به یاد داشته باشد.

وی ادامه داد: اشعار حماسی و شعرهمراه با شعور تاثیرگذار است وهمه ما مردم و مسئولین را به فکر فرو می برد و شعرا با اشعار خود می توانند مسئولین را وادار به فعالیت کنند و این جشنواره باعث می شود تا حرکت خوبی در استان پدید آید.
 
در بخش جوان، بیش‌از هزار اثر از تمامی استان‌ها به دبیرخانه جشنواره شعر فجر ارسال شد
دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره بین المللی شعر فجر نیز با اشاره به اینکه این جشنواره در سه بخش اصلی، رقابتی و جنبی برگزار شده است، بیان کرد: افتتاحیه این جشنواره با شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همراه بود اما مجال شعرخوانی و گزارش را از دست ندادیم.
 
مهدی غزلی افزود: با وجود اینکه دشمنان سعی در سمپاشی جشنواره داشتند اما حدود هزار کتاب توسط داوران در این جشنواره بررسی شد و این نشان داد جریان فکری ادبیات دچار خدشه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه در بخش جوان بیش‌از هزار اثر از تمامی استان‌ها به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است، گفت: این حجم استقبال از بخش جوان جشنواره بسیار بی نظیر بود.

غزلی درپایان خاطرنشان کرد:جایزه فجرامسال به مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان اهدا شده است و علاوه بر آن نیز یک حواله خرید کتاب برای مناطق سیل زده به مبلغ یک میلیارد ریال به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان تحویل داده شده است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdjz0fxyt0xs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما