تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۴۰
نماینده خبرگان در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: برای انجام ازدواج فامیلی بسیار نزدیک، طرفین ابتدا امر خود را ملزم به انجام آزمایشات خونی بدانند و اگر جواب آزمایش منفی بود از ازدواج پرهیز کنند و لازم است این فرهنگ در بین مردم بلوچستان ترویج یابد.
بیماران تالاسمی در گذرگاه رنج و امید/غفلت در آزمایش های پیش از ازدواج
به گزارش عصرهامون؛ آزمایش قبل از ازدواج گامی اولیه و اساسی برای برنامه ریزی های بعدی ازدواج است انجام این آزمایشات برای رفع نگرانی درباره سلامتی زوجین از لحاظ بیماری های ژنتیکی مانند تالاسمی، هموفیلی و همین طور سلامت طرفین می باشد.

آزمایش های قبل از ازدواج می توانند از بروز بسیاری از مشکلات که ممکن است در آینده، زندگی فرزندان و همچنین روابط عاطفی بین زوجین را تحت تاثیر قرار دهد، جلوگیری کنند.  

برخی خانواده ها برگه ای که از طرف محضر به عروس و داماد داده می شود تا بعد از آزمایش های اولیه برای عقد اقدام کنند را یک هزینه اضافی برای ازدواج می بینند، در حالی که اگر به این آزمایش ها توجه بیشتری شود، مشکلات بارداری و خطرات ناشی به دنیا آوردن فرزندان مبتلا به بیماری تالاسمی و خونی را تا میزان قابل توجهی می تواند کاهش دهد.

تالاسمی بیماری است که در آن فرد دچار کم خونی شدید می‌شود، اگر این عارضه درمان نشود مشکلات زیادی را برای فرد به همراه دارد، تالاسمی که یکی از شایع ترین بیماری ها در ایران است معمولا از پدر و مادری که ناقل ژن کم خونی است به فرزندان به ارث می رسد.

مهم ترین راه درمان تالاسمی، تزریق مداوم خون است. شایع ترین درمان برای تمامی شکل های تالاسمی، تزریق سلول های قرمز خونی است. در صورتی که بیمار در گذشته، به اندازه کافی خون دریافت نکرده باشد، لازم است برای بهبود کیفیت زندگی وی، تعداد دفعات تزریق خون را افزایش دهد.

اعظم بارانی، یکی از شهروندان ایرانشهری در گفت و گو با خبرنگار پهره گفت: حاصل ازدواج من با پسر عمویم یک فرزند مبتلا به تالاسمی می باشد که درمان این بیماری بسیار هزینه سنگینی را در بردارد.

وی افزود: دلیل اصلی تولد این چنین فرزندی عدم انجام آزمایشات لازم قبل از ازدواج می باشد که من و همسرم از انجام آزمایش، به دلیل دور بودن مراکز بهداشت از مکان زندگی و عدم آگاهی صرف نظر کردیم.

بارانی، شهروند ایرانشهری ادامه داد: یکی از عمده مشکلاتی که مردم بلوچستان با آن مواجه هستند ازدواج اجباری به خاطر حفظ آبرو است. اگر آزمایشات مربوط به قبل از ازدواج را طرفین انجام دهند و عدم تناسب گروه خونی نتیجه آزمایش باشد از انجام امر ازدواج خودداری نمی کنند و اعتقاد دارند که باید آبرو حفظ شود و ازدواج صورت می گیرد به عواقب آن که ممکن است تولد فرزندی مبتلا به بیماری باشد توجه نمی کنند.

وی عنوان کرد: در شهرستان ایرانشهر برخی خانواده ها وجود دارند که از نتایج آزمایشات قبل از ازدواج فرزندان خود مطلع می باشند که گروه خونی آنان با یکدیگر تناسب ندارد اما با این حال ازدواج صورت می گیرد.


غفلت در آزمایش های پیش از ازدواج

مولوی نذیر احمدسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما، افزود: در زمینه بیماری تالاسمی مردم بلوچستان دارای مشکلات عدیده ای در زمینه درمان آن می باشند. افرادی که می خواهند با هم ازدواج کنند قبل از ازدواج از آگاهی و آموزش های لازم در زمینه این بیماری برخوردار باشند و آزمایشات مربوطه را انجام دهند.

وی ادامه داد: آگاه سازی مردم در مورد بیماری تالاسمی بر عهده سازمان ها و ادارات ذیربط مانند مرکز بهداشت می باشد، که در مناطق روستایی باید دوره های آموزشی در جهت اطلاع مردم برگزار کنند.

نماینده خبرگان در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان اضافه کرد: سطح درک و بینش مردم خصوصا در مکان ها و نقاط دور افتاده استان به حدی برسد که حتما قبل از انجام اقدامات ازدواج در وهله اول آزمایش های مربوط به گروه خونی را مهم دانسته و انجام دهند تا در آینده به دلیل عدم آگاهی منجر به نابودی و بیماری فرزندان خود نشوند.

وی تصریح کرد: روایات و احادیث مختلفی در زمینه ازدواج فامیلی وجود دارد که مبنا عقیدتی دارد. اما به دلیل این که ممکن است این چنین ازدواجی منجر به تولد فرزند مبتلا به بیماری های تالاسمی و یا خونی شود به این گونه ازدواج اشاره نشده است؛ اگر هم ازدواج فامیلی بسیار نزدیک باید انجام شود طرفین ابتدا امر خود را ملزم به انجام آزمایشات خونی بدانند و اگر جواب آزمایش منفی بود از ازدواج پرهیز کنند و لازم است این فرهنگ در بین مردم بلوچستان ترویج یابد.

سلامی خاطر نشان کرد: با توجه به مذهبی که مردم بلوچستان دارند فکر می کنند آن چه در مورد ازدواج فامیلی گفته می شود که ممکن است با مزدوج شدن صاحب فرزندان مبتلا به تالاسمی و بیماری های خونی شوند مبنا عقیدتی ندارد لذا به این امر توجه نمی کنند.

این مقام مسئول گفت: یکی از وظایف علماء این است که مردم را از آموزه های دینی و اسلامی در مورد بیماری تالاسمی و عواقب آن برای نسل آینده آشنا کنند.

به گفته نماینده خبرگان در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان وظیفه مسئولین، وزارت بهداشت این است که تدابیر لازم در مورد پیشگیری از به دنیا آوردن فرزندان دارای بیماری تالاسمی و خونی را داشته باشند و مردمی که برای هزینه انجام آزمایشات مربوطه مشکل مالی دارند حتما مورد توجه و همکاری قرار بگیرند.



سلامی در پایان گفت: وزارت بهداشت باید به بیماران مبتلا به تالاسمی و بیماری های خونی توجه ویژه داشته باشد که این یک وظیفه شرعی و اجتماعی این سازمان است. با توجه به این که شهرستان ایرانشهر دارای بیش ترین تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی و بیماری های خونی می باشد، مسئولین و دست اندرکاران باید به حل مشکل و معضل این بیماران که بیش تر اوقات با کمبود خون و فرآورده های خونی مواجه هستند، بپردازند و تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmyeviuqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما