تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۲
ما چه بخواهیم و چه نخواهیم فردی که مورد پسند یا غیر پسندمان باشد را انتخاب خواهیم کرد و به عنوان نماینده خود بر کرسی سبز مجلس خواهیم نشاند. اما سوال اینجاست که آیا وظیفه مردم فقط با پای صندوق رای آمدن تمام میشود؟
وظیفه مردم؛ قبل یا بعد انتخابات؟
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شروع و تنور آن طوری داغ شده که هر کسی برای خود تز و تئوری میدهد و گروهی هر یک ساعت لیست میدهد. انتخابات این دوره با دیگر دوره ها در جایگاه ویژه ای دارد و مردم ۴ سال شاهد ناکارآمد ترین مجلس تاریخ بوده اند و به آگاهی نسبتا خوبی رسیده اند که برای این که اگر میخواهند مشکلات کنونی حل شود باید انتخاب درستی بکنند زیرا تک تک آرای آنان در آینده خود و کشورشان اثرگذار است.

جواب این است که این گونه نیست و تازه شروع وظیفه مردم بعد از انتخابات است. وظیفه مردم است که تک تک شان نماینده خود را زیر نظر داشته و وعده های انتخاباتی او را فراموش نکنند، به قولی اگر مردم مطالبه گر نباشند نتیجه همان خواهد شد که در طول این سالیان دیده ایم.
 
این مردم اند که باید نماینده خود را حداقل ماهی یک بار به منطقه خود آورده و مطالبات خود را پیگیری و از روند کاری اش آگاه شوند. حاصل بسیاری از مشکلات کنونی حاضر که مجلس میتوانست آن را حل کند به خاطر انتخاب اشتباه نیست بلکه عدم پیگیری مردم برای پاسخگویی نماینده شان در مورد عملکردش است. زیرا برای او حاشیه امنی ایجاد کرده ایم که نیاز ندارد پاسخگوی اعمالش باشد.

این موارد برای مردم محروم جنوب سیستان و بلوچستان بسیار حائز اهمیت است زیرا که این مردم خودشان میدانند در چه وضعیت های زیرساختی، اقتصادی، محرومیت و عدم توازن عدالت قرار دارند.
 
بدیهی است که بسیاری از محرومیت های بلوچستان حاصل فقر مدیریتی مسئولان منطقه است و این مردم اند که باید برای استیفا حقوق خود مطالبه گری را آغاز کنند.
 
گزارشهای تصویری و خبری از اقتدارگرایی کاندیدا های حوزه انتخابیه مجلس چابهار حکایت دارد، هر چقدر به پایان تبلیغات نزدیک می‌شویم، عرصه های مختلف حلقه های نامزدی را سخت در دستان خود می‌فشارند، طوریکه حلقه را تنگ تر کرده که در دستتان نامزد دیگری نرود، کلیه کاندیدا ها بر بحث از دفاع حیثیتی و شخصیتی را عنوان کرده و دفاع جانانه هم خود وهم طرفداران نشان داده اند، و اذعان داشتند، گر به میدان میروی مردانه رو، و این خود نشانه بلوغ فکری و اجتماعی دارد.

به بیان ساده می‌توان گفت که مردم بسان دوره قبل می‌خواهند خودشان در سرنوشت شأن تاثیر بگذارند ومطیع زر و زور و اجماع سرداران نشود، تاکنون چندین دوره انتخابات برگزار شده در ادوار گذشته همیشه تصمیمات را بزرگان گرفته و مردم طبعیت کرده اند که آن هم حاصلی و تحولی را ایجاد نکرده است.

اکنون با فشار های پیوسته رقبا برای پیروزی از پیشنهاد های میلیونی و میلیاردی وقول پست های مدیریتی و هزاران وعده و وعید های که میدهند که بتوانند بر مسند قدرت نشست وکرسی بهارستان را در چنگ داشته باشند، تا جاییکه برخی برای مقبولیت از دست رفته خود که در دوره قبل با اجماع و زور به عقب نشینی، افرادی  بنفع کاندیدا ی دیگر که آن هم حاصلی جز چند هزار رای نبوده کردند، اکنون دوباره بر طبل خان سالاری و سردار سالاری وبه تفکر خود باز می‌بالند و در کسب مقبولیت از دست رفته خود هستند.

اینبار با رو کردن برگی جدیدی که در قالب و فرم جدید، نه این اندیشه را دارا باشند که مطالبات مردم، در اولویت قرار گیرد بلکه در ابتدا اثبات توان و جایگاه خود و بستگان خود و مقبولیت از دست داده، اقدام به سخنرانی و دفاع علنی کرده و هر طرفندی به کار میبرند، سوار بر موجی که خود ایجاد کرده  می‌شوند، تا راه و تفکر نا کارآمد خود را راه گشا و منجی نشان دهند و اکنون که به درب بسته و حوزه بدونه اعتلاف کاندیداهای مطرح و صاحب رای و تاثیر گذار بر آرای خود دیده اند و به این موضوع سخت پی‌برده اند، با تمامی قوا دست به گریبان علما و ریش سفیدان و معتمدین شده اند تا این بار هم به مانند چهار سال قبل بازنده از این بازی زر و زور بیرون نیایند .
 
حال چرا نمی گذارند که خرد جمعی مردم، فردی شایسته را انتخاب و روانه مجلس کند؟ 
 
این تفکر که همیشه در جامعه سنتی حاکم بوده که عوام مردم رعیت هستند و افرادی بجز طیفی از خاندان و بستگانی که قوم و خویش هستند، نژاد برتر و قومیت سردار توانمندتر هستند و مردم، نمی توانند در سرنوشت خود استقلال داشته باشند و تصمیمات مردم تبدیل به تصمیمات فرد شود.
 
 و این موضوع هم در ثبات جایگاه و مشروعیت بخشیدن به آن جایگاه خان سالاری لازم و ملزوم یکدیگر هستند در این میان این حقوق مردم عامه است که هیچ گاه حرفی در میان ندارد، چه بسا اینکه اگر فشار زر و زور در این دوره هم بر افراد تحصیل کرده که کاندید هستند و طرفدانی از جنس تحصیل کرده ها را به دنبال خود دارند را وادار به تسلیم شدن کند، فردای انتخابات باز هم دستور و دیدن سرداران برای گرفتن کوچکترین موافقت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی نیاز به تایید حاکمان و سرداران را شاهد باشیم.
 
و همچنان فاصله طبقاتی و شکافی که دیگر مدیران و نمایندگان در ادوار گذشته به کاهش آن اقدام کرده بودند را بیشتر کنند و فصل الخطاب تمامی امورات مردم حاکمان و سرداران شوند.
 
بگذارید و باور کنید که اگر خرد جمعی فردی تحصیل کرده و توانا و مطالب گر که سابقه مدیریت و اجرایی دارد را انتخاب کند در هر طیفی و از هر قوم و قبیله ای باشد چه فرو دست و چه بالا دست، حتما انتخاب شایسته و اصلحی خواهد بود، مردم امروز آگاه هستند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjyvevauqe8vz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما