تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۳۱
محمد هاشمی شهری با بیان این خبر که تاکنون هیچ موردی از عفونت با ویروس کرونا 2019 در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش نشده است، گفت: همه تدابیر لازم توسط دانشگاه های علوم پزشکی اندیشیده شده و برای صیانت از سلامت مردم در شرایط مختلف آماده ایم.
هیچ موردی از ابتلا به کرونا در مجموعه تحت پوشش ما گزارش نشده/ برای صیانت از سلامت مردم در شرایط مختلف آماده ایم
سید محمد هاشمی شهری در گفت وگو با عصرهامون، گفت: تریاژ عفونی در تمامی بیمارستان ها و اورزانس 115 فعال است و  پیش بینی لازم برای بستری بیماران و یا افراد مشکوک احتمالی در تمامی بیمارستانها صورت گرفته است.

هاشمی اظهار کرد: تمامی افراد در مبادی ورودی مرزی، مورد ارزیابی قرار می گیرند و افردی که دچار تب و علائم تنفسی باشند مورد غربالگری قرار می گیرند.

وی در خصوص نحوه انتقال این بیماری اظهار کرد: مسیر دقیق انتقال این ویروس هنوز به طور کامل مشخص نشده است، ولی به عنوان یک اصل کلی، ویروس های تنفسی از طریق ریزقطرات ناشی از سرفه و عطسه و یا از طریق لمس کردن اشیای آلوده به ویروس منتقل می شوند. 
 
هاشمی اهم گروه های در معرض خطر را کسانیکه تماس نزدیک با حیوانات دارند (افراد شاغل در بازارهای فروش حیوانات زنده)، افرادیکه از بیماران مبتلا مراقبت می کنند و ارائه دهندگان خدمات سلامت دانست و تصریح کرد: سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی، گروه‌های پرخطر بیماری کرونا ویروس جدید COVID-19هستند.

وی اضافه کرد: براساس دانسته های کنونی، این بیماری از یک طیف ملایم تا شدید می تواند بروز کند و با علائمی همچون تب، سرفه، تنگی نفس و در موارد شدید ممکن است ذات الریه، نارسایی کلیه و مرگ رخ دهد.

وی اظهار کرد: درصد مرگ ناشی از این بیماری هنوز به طور قطع مشخص نیست اما آمار سازمان جهانی بهداشت حدود 2 درصد کشندگی را برای این بیماری را عنوان می کند. 

هاشمی مهم ترین راه های تشخیص این بیماری را آزمایش های پیشرفته تحت عنوان PCR (پی سی آر) برشمرد و تصریح کرد: درمان اختصاصی برای این بیماری هنوز کشف نشده است و درمان های موجود بیشتر جنبه مراقبتی و حمایتی دارند؛ همچنین این بیماری در حال حاضر واکسن هم ندارد و درمان و واکسن هر دو در حال تحقیق هستند.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: این بیماری در حال حاضر در محدوده های خاص جغرافیایی وجود دارد، اما با توجه به وضعیت اضطراری اعلام شده توسط سازمان جهانی بهداشت، تمام کشور های دنیا مستعد ورود موارد این بیماری به کشورشان هستند.

وی اظهار کرد: تاکید سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از این بیماری این است که افراد جلوی بینی و دهان خود را هنگام عطسه و سرفه با یک دستمال کاغذی یا گودی آرنج بگیرید، از رها کردن دستمال کاغذی‌های مصرف شده در محیط خودداری کنید، از تماس نزدیک(دست دادن و روبوسی) با کسانیکه دارای تب و علائم سرماخوردگی و به خصوص علایم بیماری حاد تنفسی می باشند پرهیز نمایید و فاصله یک متر اطراف هر فرد  را رعایت کنید.

وی افزود: همچنین کسانیکه با بیمار در تماس هستند و نیز خود بیماران از ماسک استفاده کنند، دست ها را مرتب با آب و صابون بشویید (بسیار مهم و موثر)، در صورت عدم دسترسی به آب،از ژل های ضدعفونی کننده با پایه الکل که نیاز به شستشو با آب ندارند، برای ضد عفونی دست ها استفاده کنید.

هاشمی تاکید کرد: علاوه بر این شهرواندان دقت کنند تا حتی المقدور از تماس بی مورد با حیوانات پرهیز نمایید و اگر به حیوان یا محصولات حیوانی دست زدید، دست خود را با آب و صابون بشویید و فرآورده های حیوانی کاملاً پخته شوند.

وی اذعان داشت: خیلی مهم است که اگر احساس می کنید بیمار شده اید در منزل استراحت نمایید و اگر دچار علائمی همچون تب و سرفه و تنگی نفس شُدید به پزشک مراجعه کنند. همچنین اگر سابقه سفر به مناطق آلوده را دارید به پزشک خود بگویید.

این مقام مسئول تاکید کرد: افراد باید در صورت داشتن شک به بیمار بودن با توجه به علایم بالینی فرد، پرسش از شرح حال سفر، تماس با بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.

وی در پایان اظهار کرد: با این حال همواره به مردم توصیه می کنیم با رعایت بهداشت، انجام اقدامات خود مراقبتی و رصد و مطالعه مطالب آموزشی و اطلاعات کرونا ویروس از طریق سایت وزارت بهداشت و پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانش خود را برای مقابله هر چه بیشتر و بهتر با این بیماری افزایش دهند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcb98b8grhb58p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما