تاریخ انتشار :دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۳۰
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: مهندسی معکوس در شرایط تحریم یکی از ملزومات رشد جامعه است.
مهندسی معکوس راهکاری برای گذر از تحریم ها/ بومی سازی صنایع پل عبور از مشکلات است
به گزارش عصرهامون ؛ سلطانعلی میر با تبریک روز مهندس به همه مهندسان و خدمتگذاران عرصه صنعت در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی در دانشگاهها آمار بالایی را به خود اختصاص داده و در مجموع بیش از 200 هزار دانشجوی فنی و مهندسی داریم.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان افزود: یکی از فعالترین دانشکده ها از سال 61 تاکنون دانشکده فنی و مهندسی است که همچنان با قدرت به فعالیت خود ادامه می دهد.

وی ادامه داد: از مجموع 120 هزار دانشجو در استان، حداقل 20 هزاردانشجو در رشته های مهندسی فارغ التحصیل می شوند و درحال حاضرمسئولین نظام مهندسی سازه، زمین و بخش عمده ای از اعضا نظام مهندسی استان از فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی استان هستند که این نشان از تاثیرگذاری و مثمرثمر بودن این رشته دارد.

میر با اشاره به اینکه قشرمهندس نقش کلیدی در جامعه ایفا می کند، گفت: اگر کشوری به دنبال توسعه باشد، راه رشد و بالندگی یک نظام از دریچه مهندسین آن کشور می گذرد و برای آبادانی، رشد، تعالی و تبدیل شدن یک کشور جهان سومی به جهان دوم و اول باید در رشته های مهندسی سرمایه گذاری کرد چراکه نقش کلیدی و حساسی دارند.
 
وی ادامه داد: رشته های مهندسی زیرساخت، مبنا و اساس یک جامعه است و راه ترقی، توسعه، جلوگیری از فقر و رهایی از جهان سومی در گرو رشد مهندسان آن کشور است.
 
وی با اشاره به اینکه مهندسان ایرانی در دفاع مقدس نیز حماسه آفریدند، یادآور شد: جریان مهندسی ما در طی41 سال از عمر پر برکت انقلاب و هشت سال دفاع مقدس حماسه آفریدند و دوشادوش رزمنده ها ایستادگی کردند، امروز نیز اقدامات مهندسان ما در حوزه های مختلف مانند سدسازی، ایجاد پالایشگاهها و کارخانجات و ... بی نظیر و به نوعی کم نظیر است.

میر با اشاره به اینکه باید روز مهندس را بیشتر از روزهای گذشته ارج نهاد، بیان کرد: از مهندسان و زحمتکشانی که در این مملکت برای رفع وابستگی و مقابله با تحریم فعالیت کرده و به نوعی جهاد می کنند باید تشکر کرده و به این قشر و ایده ها بیشتر توجه شود چرا که برای مقابله با تحریم به نگاه، فکر و ایده مهندسین خلاق نیاز است.

وی ادامه داد: مهمترین دانشکده برای رشد کشور می تواند دانشکده فنی ومهندسی باشد اما متاسفانه به رشته های پزشکی بیشتر توجه می شود درحالی که این اشتباه است زیرا رشته های پزشکی خدماتی است ولی رشته های مهندسی اساس دارند و زیرساخت جامعه را فراهم می کنند و اگربه این بخش توجه بیشتری شود چه بسا که ما به برخی رشته های مرتبط با درمان احتیاجی نداشته باشیم چون هرچه کشور توسعه پیدا کند رشته های سلامت هم ارتقا پیدا کرده و از آن طرف نابسامانی ها و ناهنجاری های درمانی نیز کاهش پیدا می کندو بهداشت درمان ما نیز تقویت خواهد شد.
 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر بخواهیم به کشورمستقلی تبدیل شویم تا تحریم ها اثرات کمتری داشته باشد باید به دنبال رشد و توسعه رشته های مهندسی بوده وبرای تقویت آنها و ایجاد ایده های بهتر کمک کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه مهندسان مخترع توسط این دانشگاه کمک شده اند، گفت: در حوزه های مختلف همچون سازه های ماکارونی دانشجویان و مخترعان ممتازی داشتیم و داریم و درحال حاضر نیز انجمن عمران و سازه اقدامات خوبی را انجام دادند و به تازگی مقرر شده تا در مراکز رشد حمایت و پشتیبانی از افرادی که ایده دارند صورت گیرد.

میر ادامه داد: اگر بخواهیم دانشگاه های نسل سوم و مبتنی بر ایجاد شغل و مهارت و دانش بنیان فراهم شود و تولید شغل کنیم باید تسهیلات ویژه، امکانات و پشتیبانی مالی از ایده هایی که بعضا بسیارناب و منحصر به فرد هستند انجام شود تا برای مملکت مفید و درنهایت ایده به محصولی ایرانی تبدیل شود که درحال حاضر باشگاه پژوهشگران این امکان را فراهم ساخته است.
 
وی با اشاره به اینکه مهندسی معکوس در شرایط تحریم یکی از ملزومات رشد جامعه است، تصریح کرد: در برخی حوزه ها مانند حوزه های دفاعی و موشکی بسیار خوب عمل کردیم و الگوهایی را از جایی گرفته و متناسب با شرایط کشور آن را بومی و مهندسی معکوس و از آن استفاده کردیم.

میر درپایان خاطرنشان کرد: مهندسی معکوس را در تمام شرایط تحریم می توان استفاده کرد همانگونه که درجنگ تحمیلی از آن بهره بردیم هم اکنون نیز می توانیم برای مقابله با تحریم آن را بکار برده و بجای اینکه قطعه ای از کشورهای دیگرخریداری کنیم همان قطعه را با کیفیت بیشتر با مهندسی معکوس بسازیم.

انتهای پیام/
 
 
  https://www.asrehamoon.ir/vdcba8b8frhb5fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما