کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارش از کوهی که گل شفا بخش پرتاب می کند؛

وجود 33 کوه گل فشان در نوار ساحلی مکران/ «ناف دریا» را در چابهار ببینید

5 اسفند 1398 ساعت 11:25

از بندر جاسک تا خلیج گواتر در نوار ساحلی مکران 33 گل فشان در اندازه های مختلف وجود دارد و باتوجه به فصل و شرایط جوی گاهی فعال یا غیرفعال می شوند.


به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، تپه­ های گل ­فشان؛ از جمله مکانهای دیدنی و جذاب در جنوب سیستان و بلوچستان هستند که از اعماق زمین گل و لای را به شکل حباب به سطح زمین پرتاب می کنند این منطقه زیبا از مکانهای منحصر به فرد در دنیا به شمار می­روند.

اهالی قدیمی و بومیان روستاهای جنوب استان، روی گل فشان هایشان اسم «بولوبولو» گذاشته اند، اسمی که احتمالا از صدایی می آید که موقع غل زدن گل ها از دهانه شنیده می شود.

اهالی چابهار هم گل فشان ها را «پانگ» صدا می زنند، پانگ در زبان بلوچی به معنی «ناف» است. انگار مردم بومی بلوچستان معتقدند گل فشان ها، ناف های زمین هستند.
 
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به گل فشان های جنوب سیستان و بلوچستان بیان کرد: گل فشان ها پدیده های بسیار نادر و حیرت انگیزی هستند که می توان آن ها را در سواحل چند نقطه از دنیا مشاهده کرد و نوار ساحلی مکران یکی از این سواحل هاست.
 


عبدالحمید بلوچ زاده افزود: از شروع نوار ساحلی؛ بین بندر جاسک تا شمال خلیج گواتر 33 گل فشان در اندازه های مختلف وجود دارد که بنا به فصل و شرایط جوی و تغییرات زمین می توانند گاهی فعال یا غیرفعال شوند.
 
 وی ادامه داد: گل فشان منطقه تنگ، معروف ترین گل فشان جنوب ایران است، گل فشانی که هنوز فعال و زنده است و گلی سرد و طوسی رنگ از دهانه آن تراوش می­ شود.
 
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چابهار گفت: بسیاری از زمین شناسان عقیده دارند که فشار مخازن نفت و گاز موجود در زیر زمین، باعث خروج با فشار گل و لای از اعماق زمین به بیرون می شود.
 
 وی با اشاره به اینکه عقیده بسیاری از کارشناسان، فشار زمین دلیل اصلی ایجاد این پدیده است تصریح کرد: مردم محلی عقاید جالبی درباره این پدیده دارند محلیان این منطقه، به چشمه گل فشان تنگ “ناف دریا” می گویند و فعالیت آن را در ارتباط مستقیم با جزر و مد دریا عنوان می کنند.
 


بلوچ زاده با اشاره به اینکه فعالیت این چشمه در فصول پر باران بیشتر است ادامه داد: با توجه به اقلیم منطقه، بهترین فصل سفر به این منطقه را فصول سرد سال تا اوایل اردیبهشت معرفی می کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه مردم محلی بلوچستان از این گل و لای برای درمان بیماریها بویژه بیماریهای پوستی استفاده می­کنند افزود: به اعتقاد بومیان این گل مواد معدنی بسیاری دارد و برای بهبود و درمان بیماری‌های پوستی، انقباض عروق، دردهای مفصلی و درمان کمر درد استفاده می‌کنند و حتی از گل برای ساخت کوزه های سفالی هم استفاده می شود.
 
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان چابهار با اشاره به اهمیت این چشمه‌ها از نظر توریستی که موجب جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه می شود خاطرنشان کرد: ایجاد جاده‌ آسفالت، ساخت توقفگاه دارای سایه‌بان‌ و احداث مخازن آب آشامیدنی از مواردی‌ست که اداره میراث فرهنگی شهرستان در این راستا انجام داده است.
 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 121368

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/121368/وجود-33-کوه-گل-فشان-نوار-ساحلی-مکران-ناف-دریا-چابهار-ببینید

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir