پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ ,9 April 2020
0
Share/Save/Bookmark
۰
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با تغذیه مناسب و تعادل در استفاده از غذاها می توان بسیاری از بیماری های عفونی را مهار کرده و مانع از بروز آنها شد.
به گزارش عصرهامون ؛ دکتر منصور شهرکی در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز با بیان اینکه عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله بیماری  کرونا دارد، گفت: افراد در این مدت باید تغذیه خوبی داشته باشند و باید غذاها را به صورت متعادل و متنوع مصرف کرده و وزن ایده عالی داشته باشند و از مصرف داروهای سرکوبگر ایمنی بدن نیز پرهیز کنند.
 
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به مواد غذایی که می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موثر باشد، افزود: با این وجود که تغذیه به تنهایی نمی تواند در پیشگیری از بیماری کرونا مثمرثمر باشد اما مواد غذایی داری پروتئین مانند حبوبات، گوشت ها و تخم مرغ می تواند مفیدتر بوده و درکنار آن مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با لیموترش وآب نارنج، هویچ و کدو هلوایی چون ویتامین A دارد می تواند سیستم ایمنی را بالا ببرد.

وی ادامه داد: مصرف پیازخام با وعده های غذایی و حتی سیر به دلیل داشتن ویتامینC زیاد می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار باشند.
 
شهرکی با اشاره به میوه های تاثیرگذار در پیشگیری از بیماری کرونا تصریح کرد: میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین C شامل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند.
 
وی افزود: کمبود ویتامین D می تواند سیستم ایمنی را به خطر انداخته و استفاده از زرده تخم مرغ کاملا پخته، شیر و لبنیات، محصولات دریایی کاملا پخته که منابع غذایی اصلی ویتامین D هستند می تواند مفیدباشد.
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: باید تنوع غذایی داشته و کل وعده های غذایی روزانه مصرف شود وغذاها باید به صورت کامل پخته شده و از خوردن غذاهای فست فود درحال حاضر خودداری شود، یعنی درواقع ازغذاهایی که زمان طبخ آنها بیشتر است استفاده شود چرا که باعث از بین رفتن ویروس ها می شود.
 
وی با اشاره به رعایت اصول بهداشتی در استفاده ازغذاهای کنسروی بیان کرد: در مصرف غذاهای کنسروی باید دقت کافی شود چرا که ممکن است قوطی های کنسرو خریداری شده آلوده به ویروس بوده و پس از خرید باید به دقت قوطی آن شسته شده و یا ضدعفونی گردد و سپس نیم ساعت جوشانده یا گرم شده و بعدا مصرف شود.
 
وی با اشاره به اینکه تمام مواد غذایی که از بیرون خریداری می شود باید حداقل با آب شستشو شود، گفت: از خوردن سوسیس و کالباس و به ویژه خوردن کالباس به دلیل اینکه خام هستند فعلا خودداری شود.

شهرکی با اشاره به اینکه درصورت رعایت موارد بهداشتی، مردم نباید از خوردن غذاهای بیرون واهمه ای داشته باشند، تصریح کرد: هیچ کس منعی برای استفاده از غذاهای بیرون و آشپزخانه ای ندارد اما باید دقت داشت و غذاهایی که زمان تبخ بیشتری دارند مانند قیمه و قورمه سبزی و یا آبگوشت استفاده شود.

وی با اشاره به استفاده از رستوران ها وغذاهای بین راهی افزود: استفاده از غذاها و رستوران های بین راهی نیز مشکلی ندارد اما باید از رستورانها و آشپزخانه های شناسنامه دار و معتبر استفاده شود و غذاهایی مانند کباب کوبیده، جوجه، جگر کباب که به اندازه کافی پخته نمی شود فعلا پرهیز شده و به جای آن جگر را کاملا سرخ کرده و مصرف کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: برای استفاده از کباب نیز می توان قبل از کباب کردن مواد غذایی را در آب لیمو گذاشت و مدت زمان کباب کردن را افزایش داده تا ویروس اگر وجود دارد از بین برود.
 
وی با اشاره به تجویزهای برخی درباره استفاده از غذاهای محلی و داروهای عطاری ها گفت: متاسفانه برخی از سودجویان، مردم را به استفاده از برخی داروهای عطاری ها که در فرایند تولید می تواند آلوده به ویروس شده باشد سوق می دهند و یا اینکه استفاده از برخی داروها می تواند بجای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا زمینه ساز بیماری های دیگر همچون نارسائی های کلیوی گردد، که باید از مصرف آنها خودداری شود.
 
دکتر شهرکی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از غذاهای سنتی که در استان سیستان و بلوچستان به وفور یافت می شود نیزهیچ منعی ندارد ولی باید به این نکته مهم که همان مدت زمان طبخ غذا است توجه داشت و از غذاهایی که مدت زمان طبخ کمتری دارند پرهیز شود.
 
انتهای پیام/
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب : ۱۲۱۵۲۰


ارسال