تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۲۳
بادهای 120 روزه سیستان که در گذشته ای نه چندان دور از آن به عنوان یک تهدید بزرگ برای این منطقه یاد می شد، امروز با راه اندازی بزرگترین مزرعه بادی کشور در میل نادر به فرصتی بزرگ برای تأمین برق و توسعه منطقه از طریق تولید انرژی پاک تبدیل شده است.
راه اندازی بزرگترین مزرعه بادی کشور در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، امروزه شرکت های رده بالا در حوزه تولید انرژی تمایل بسیار زیادی به احداث نیروگاه های بادی از خود نشان می دهند و مسلما علت آن مزایای اقتصادی خوب این نوع نیروگاه نسبت به سایر روش های تولید انرژی پاک است.

ایران نیز با توجه به ظرفیت های خاصی که دارد می تواند با احداث نیروگاه های بادی و خورشیدی از این موقعیت خوب استفاده کرده و در کنار تولید برق مورد نیاز کشور به دیگر کشورهای همسایه نیز صادرات انرژی پاک داشته باشد.

در این میان، سیستان به موجب وزش بادهای 120 روزه به سرزمین بادها معروف است و می تواند به بهترین محل برای ایجاد نیروگاه های بادی کشور تبدیل شود، و اینک با تاسیس مزرعه بادی میل نادر به عنوان بزرگترین مزرعه بادی کشور، در آینده ای نزدیک می تواند تامین کننده نیاز برق این استان و حتی برخی کشورهای همسایه باشد.

مزرعه بادی میل نادر طرحی بزرگ و ماندگار برای منطقه سیستان

حبیب الله دهمرده در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: مرحله اول ساخت زیر ساخت های نیروگاه بادی برق میل نادر در شهرستان نیمروز در حال تکمیل است.

وی ادامه داد: اولین توربین بادی این مجموعه نیز به زودی وارد منطقه خواهد شد و در محل نیروگاه بادی نصب می شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروگاه بادی میل نادر طرح بزرگ و ماندگاری برای منطقه سیستان خواهد بود اذعان کرد: در فاز اول این نیروگاه بادی قرار است 50 مگاوات برق تولید کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر زیر ساخت ها برای ورود بخش خصوصی فراهم شود استان سیستان و بلوچستان به تنهایی می تواند برق چندین استان را تامین کند.

وی تصریح کرد: رشد منطقه سیستان بستگی به فراهم آوردن زیر ساخت ها دارد که بخش خصوصی می تواند در این زمینه کمک بزرگی به منطقه کند.
سیستان مطلوب ترین منطقه برای احداث نیروگاه های بادی است

عباس نورزائی کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: سال ها قبل باید نیروگاه بادی تولید برق در سیستان راه اندازی می شد تا سود حاصل از آن به جیب مردم برود.

وی افزود: طوفان سال هاست برای مردم مشکلاتی را ایجاد کرده اما مسئولین می توانستند با احداث این چنین نیروگاه هایی خسارات حاصل از طوفان را کمتر کرده و با بهره گیری از سود حاصل از این طرح به عمران منطقه کمک کنند.

نورزائی اذعان کرد: نیروگاه بادی میل نادر می تواند به بیش از 50 مگاوات گسترش یابد چرا که ظرفیت منطقه سیستان فراتر از این اندازه است.

وی ادامه داد: بادهای سیستان قدرتمند و مداوم بوده است و هر تعدادی مزرعه بادی احداث شود، این منطقه می تواند پاسخگوی آن باشد، دولت باید به سرمایه گذاران این اطمینان را بدهد که در این رابطه ضرر نخواهد کرد.

کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی تصریح کرد: همچنین با استفاده از موقعیت مرز می توانیم از این ظرفیت استفاده کرده و برق را به افغانستان صادر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که می دانیم، کشور افغانستان وضعیت برق نا مناسبی دارد و ما با احداث نیروگاه های بادی می توانیم به صادرات این انرژی مهم فکر کنیم.

نورزائی با بیان اینکه نیروگاه های بادی تنها هزینه زیرساخت و نگهداری دارند، تصریح کرد: این نوع نیروگاه ها با هزینه اولیه بیشترین بازدهی را دارند و می توانند برای منطقه ارز آور باشند.
 
مزرعه بادی میل نادر توان تولید هزار مگاوات برق را دارد

علیرضا پرنده مطلق نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به راه اندازی مزرعه بادی میل نادر سیستان، بیان کرد: در منطقه میل نادر سیستان مزرعه بادی با توان هزار مگاوات توسط توربین های بادی برنامه ریزی شده و ما می توانیم فضاهای مختلفی را به سرمایه گذاران اختصاص بدهیم تا در این منطقه اقدام به سرمایه گذاری و نصب توربین کنند.

وی افزود: به طور کلی سرمایه گذاران در زمینه توربین های بادی 50 مگاوات بیشتر تمایل به فعالیت دارند.

مدیرعامل برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب که در حال حاضر کار انتقال دو توربین 2 و نیم مگاواتی در حال انجام است، اذعان کرد: این توربین ها از نوع کلاس یک و متعلق به شرکت مپنا می باشد که قرار است به زودی نصب شود.

وی افزود: منطقه میل نادر دارای بادهای پرقدرت و مداوم می باشد و به همین دلیل نیز به توربین های کلاس یک در این محل نیاز داریم که شرکت مپنا در این طرح قرار است 20 واحد توربین 2 و نیم مگاواتی کلاس یک را نصب کند تا به ظرفیت 50 مگاوات برسد.

 پرنده مطلق با اشاره به اینکه بادهای سیستان از اواخر فروردین ماه آغاز می شود، اذعان کرد: در زمان آغاز باد دیگر امکان نصب توربین وجود ندارد به همین دلیل این دو دستگاه تا اردیبهشت ماه 99 نصب و تولید 5مگاوات برق را آغاز خواهد کرد و در این مدتی که بادهای 120 روزه سیستان در حال وزیدن است این شرکت دیگر توربین های خود را به منطقه حمل خواهد کرد تا در پایان زمان 24 ماه به صورت کامل به توان 50 مگاوات تولید برسد.

 وی خاطرنشان کرد: همزمان با این شرکت سرمایه گذاران دیگری همچون شرکت "تکین" نیز به این منطقه ورود پیدا کرده و در حال انعقاد قرارداد هستند و  بر اساس برنامه ریزی شرکت برق منطقه‌ای تا پایان 1400 به 200مگاوات تولید برق در این منطقه خواهیم رسید.

مزرعه بادی میل نادر موجب توسعه استان و افزایش امنیت منطقه خواهد شد

مدیرعامل برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه این پیش بینی ها و برنامه ها به بسیاری از پارامترها بستگی دارد، گفت: نرخ ارز و خرید برق از توربین های بادی از جمله مواردی است که می تواند موجب افزایش روند ساخت یا کندی آن شود اما امیدواریم بتوانیم در زمان پیش بینی شده حتی از برنامه ریزی های خود فراتر رفته و اقدامات بهتری داشته باشیم چرا که نرخ خرید برق تولیدی از مزرعه میل نادر 10درصد بیشتر از دیگر مناطق کشور در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این مطلب که اگر به توان هزار مگاوات تولید برسیم می توانیم صادرات برق داشته باشم، تصریح کرد: در کل کشور رقم انرژی های تجدیدپذیر نسبت به کل تولید عدد چشمگیری نیست ما در استان بیش از هزار و 170 مگاوات با نیروگاه های موجود قابلیت تولید داریم اما کل استان ما در بازه پیک مصرف تابستانی هزار و 562مگاوات مصرف برق دارد یعنی در حال حاضر این 50مگاوات حدود 3درصد برق مورد نیاز استان را تامین خواهد کرد.

پرنده مطلق افزود: وقتی صحبت از برنامه ریزی هزار مگاواتی می شود یعنی به طور کلی خطوط انتقال نیرو پست های برق ما بر اساس همان افق هزار مگاواتی در حال احداث است، ما در حال حاضر یک خط 400کیلو ولت به طول 25 کیلومتر برای انتقال برق از مزرعه بادی میل نادر به شبکه سراسری را احداث میکنیم که 50میلیارد تومان هزینه دارد.

وی با اشاره به دیگر اقدامات برای تامین زیرساخت های لازم در مزرعه بادی میل نادر، بیان کرد: دو پست 400کیلو ولت به 132کیلو ولت که باید در این محل احداث شود نیز با اعتبار 300میلیارد تومان در محل مزرعه بادی احداث می شود.

مدیرعامل برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: پس از رسیدن به افق برنامه ریزی هزار مگاواتی در بزرگترین مزرعه بادی کشور می توانیم امیدوار باشیم که در کنار تامین نیاز استان در تابستان که 40درصد را از شبکه سراسری دریافت می کنیم را تامین کرده و حتی به کشورهای همسایه و شبکه سراسری نیز برق صادر کنیم.

وی با اشاره به اینکه مزرعه بادی میل نادر در توسعه استان و حفظ امنیت تاثیر گذار است، اذعان کرد: وقتی بتوانیم نیاز تولیدکنندگان و صنایع را تامین کنیم شاهد حضور آنان در استان خواهیم بود؛ اقدامی که می تواند در توسعه و افزایش امنیت در این منطقه از کشور نیز تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcezz8zpjh8wpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما