تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۰۶
دشتیاری ظرفیتی مناسب و بالقوه برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار در منطقه است.
دشتیاری؛ ظرفیتی مناسب برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار/ رونق اقتصاد با توسعه کشاورزی و ایجاد زیرساخت مرزی
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، شهرستان دشتیاری در تاریخ ۱۳ آذر ۹۸ توسط هیئت دولت به جمع شهرستان های سیستان و بلوچستان اضافه شد، این شهرستان قبلا بخش دشتیاری چابهار بود که به شهرستان ارتقا یافت.
 
شهرستان دشتیاری به مرکزیت شهر نگور داری جمعیت بیش از 79 هزار نفر و ۱۸ هزار خانوار است، در این منطقه روستاهای کوچک و بزرگ بسیار زیادی وجود دارد که از مهم‌ترین روستاهای آن می توان به عورکی و درگس اشاره کرد، مردم این منطقه به زبان بلوچی چابهاری و تعدادی نیز به زبان جدگالی صحبت می‌کنند.

دشتیاری استعداد خارق العاده ای در بخش کشاورزی به خصوص کاشت و تولید انواع میوه های گرمسیری پرکالری نظیر موز، مرکبات، چیکو، انبه، نارگیل، گواوا، کنار، پاپایا، تمرهندی و خرما دارد؛ هر چندم با گذر سیل اخیر از منطقه، بسیاری از آن‌ها از بین رفته است.

قسمتی از آب کشاورزی منطقه دشتیاری حاصل از بارندگی‌های فصلی و تشکیل روان آبها در بستر رودخانه باهوکلات است که کشاورزان با استفاده از موتور‌های زهکش به فعالیت کشاورزی می‌پردازند.

دو مسیر انحرافی به اسم‌های فاز یک و فاز دو از جاده اصلی به سمت چابهار وسعت این شهرستان را افزایش می‌دهند مردم این شهرستان بیشتر کشاورز، دام دار و برخی نیز به شغلهای آزاد مشغول هستند.
 
استفاده از ظرفيت كشاورزي دشتياري نقش موثري در رونق اقتصاد جنوب استان خواهد داشت

جمشید سارانی؛ فرماندار جدید شهرستان دشتیاری در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به ارتقای بخش دشتیاری به شهرستان بیان کرد: با ارتقا یافتن بخش محروم دشتیاری به شهرستان امیدوار هستیم بسیاری از مشکلات در زمینه فضای آموزشی، زیرساخت‌های مرز ریمدان، بی آبی، اجرای طرح هادی روستایی، امکانات بهداشتی درمانی و آسفالت راه‌های روستایی مرتفع شود.

وی با اشاره به وجود مرز رسمی ریمدان در محدوده دشتیاری افزود: مرز پس از تکمیل زیرساخت‌های اینترنت، راه ترانزیتی و اختصاص امکانات رفاهی فرصت خوبی برای ایجاد اشتغال، سرمایه گذاری بخش خصوصی و همچنین زمینه اشتغال چندین هزار تن از اهالی منطقه  را فراهم خواهد کرد.

فرماندار دشتیاری ادامه داد: دشتیاری محرومیت زیادی در زمینه فضای آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشی و از همه مهم تر شاخص‌های بهداشتی و درمانی دارد که این مشکلات باید با همکاری دولت و مسئولین استانی و شهرستانی مرتفع شود.

وی با اشاره به قابلیت ها وظرفیت های دامی در دشتیاری گفت: باتوجه به شرايط آب و هوايي گرم و مرطوب و ناسازگاري نژادهاي غيربومي اهميت گاو دشتياري به عنوان يك منبع مهم، مستعد، قابل توسعه و سرمايه گذاري در تامين فرآورده هاي مورد نياز دامي از جايگاه ويژه اي برخوردار است.

سارانی تصریح کرد: منطقه دشتياري از نظر قابليت هاي دامي سه نژاد شاخص كشور را دارد كه مي توان به گاو بومي، مرغ و خروس دشتياري و گوسفند بلوچي اشاره كرد که برای توليد گوشت سفيد و قرمز بسيار مستعد و مناسب است.

وی با اشاره به اینکه توسعه کشاورزی یکی از مهم ترین راهکارهای افزایش اشتغال منطقه است افزود: سرمايه گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر اينکه موجب رشد توليد واشتغال مي شود، با توجه به پيوندهای اين بخش با ساير بخش ها و فعاليت هاي اقتصادی، به رشد توليد و اشتغال منطقه کمک شایانی مي کند.

فرماندار جدید شهرستان دشتیاری گفت: به لحاظ کشاورزی دشتیاری دارای پتانسیل های بی بدیلی است داشتن باغات متعدد انواع میوه های گرمسیری از جمله موز و انبه و عمدتا در اراضی ۶ هزار هکتاری که در منطقه باهوکلات کشت می شود این منطقه را متمایز کرده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb58b88rhb5zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما