کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

همکاری مردم و عدم مسافرت، روند شیوع بیماری کرونا را کمتر می کند/ تمامی آداب شرعی دفن برای فوت‌شدگان انجام می‌شود

21 اسفند 1398 ساعت 7:10

مهدی طباطبایی گفت: چون سرعت انتقال بیماری کرونا بالاست اگر افراد همکاری نکرده و یا از سفر کردن پرهیز نکنند سرعت گسترش آن افزایش می یابد.


مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: بیماری کرونا ویروس در جامعه ما به سرعت در حال گسترش است و طبیعتا زیرساخت های پزشکی کشور هم پاسخگوی این نیاز درمانی نیست و آنچه که در شرایط کنونی کمک بسیاری می کند این است که جلوی گسترش بیماری گرفته و شرایطی محیا شود تا مراجعه مردم به بیمارستانها را کمتر کنیم و به دنبال آن افراد کمتری نیاز به بستری در بیمارستانها داشته باشند و به این ترتیب کمک کنیم تا علاوه بر بیماری، مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز کاهش یابد.
 
وی با اشاره به تاکیدهای فراوان ستاد مقابله با کرونا برای عدم جابه جایی و مسافرت در این روزها افزود: با نگاه به تجربیاتی که در این مدت به دست آمده حدود 75 تا 85 درصد ابتلا در قالب خوشه ای و انتقال بیماری از فرد ناقل بیماری به افراد دیگر رخ داده و باعث گسترش بیماری شده است و این جابه جایی ها فقط به انتشار بیماری کمک بیشتری می کند.
 
این مقام مسئول ادامه داد: چون سرعت انتقال بیماری بالاست اگر افراد از سفر کردن پرهیز نکنند سرعت گسترش این بیماری افزایش می یابد و ممکن است چون این بیماری علائمی چون سرماخوردگی ساده دارد برخی افراد علائم خفیف داشته باشند و با درمان های معمولی خوب شوند اما توانایی انتقال به بقیه افراد را دارند و این باعث می شود تا فردی که ناقل بیماری است باعث انتقال ویروس به افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و یا بیماران قلبی، سرطانی، دیابتی و یا افراد مسن و خانم ها باردار شوند که این بیماری برای این گروه از افراد نگران کننده بوده و اگر به سرعت تحت درمان قرار نگیرند می تواند منجر به مرگ شود.
 
طباطبایی افزود: آمار فوتی هایی که در کشور مشاهده شده هم عمدتا از همین گروه افراد هستند لذا بخاطر اینکه بتوانیم بیماری را کنترل کنیم تاکید بر این است که به هیچ عنوان سفر نکنیم و تا شکست کرونا در منزل بمانیم و لازمه آن این است که با همکاری مردم تا پایان همه گیری در خانه مانده و موارد بهداشتی را رعایت کنیم چرا که اگر ما همکاری مردم را نداشته باشیم به این زودی موفق به قطع زنجیره بیماری و کنترل آن نخواهیم بود.
 
وی با اشاره به اینکه مردم حتما راهنمایی ها را از منابع موثق وزارت بهداشت دریافت کنند گفت: برخی اطلاعات غلط باعث التهابات در سطح جامعه شده و بعضا دیده می شود در شهرهایی که گرفتارهستند آمارغلط از تردد عادی مردم در شهرها داده می شود که اینگونه اطلاعات غلط باعث می شود تا سلامت افراد در خطر باشد.
 
وی با اشاره به اینکه در خانه ماندن مستلزم تغییر در سبک زندگی است، تصریح کرد: این درخانه ماندن فرصتی را فراهم می کند تا وقت بیشتری را با اعضای خانواده بگذرانیم و سبک زندگی ماشینی امروزه را کمی تغییر داده و از اضطراب و خستگی ناشی از این زندگی ماشینی دور شویم.
 
طباطبایی افزود: تفریحات داخل خانواده باعث می شود خلا های بوجود آمده را پر و برنامه ریزی کنیم تا با امکانات بعضا محدود داخل خانه لحظات شادی را درکنار هم تجربه کنیم مطمئنا این ارتباطات خانوادگی کمک زیادی خواهد کرد تا نگرانی و اضطراب ناشی از بیماری را کم کنیم و درواقع یکی از راههای کاهش اضطراب هم صحبتی با افرادی است که به آنها اعتماد داریم و زمانی که در خانواده هستیم خودمان را در مواجهه با منابع اطلاعاتی غلط قرار ندهیم و به برخی از اطلاعات غلطی که توسط شبکه های اجتماعی درحال منتشر شدن است توجه نکنیم.
 
وی با اشاره به اینکه هنوز پایان این اپیدمی مشخص نیست، تصریح کرد: این که چه زمانی این اپیدمی به سقف همه گیری می رسد در حال حاضر در کشور قابل پیش بینی نیست و بستگی به رفتار مردم و همکاری آنها دارد و با توجه به اینکه در شروع این همه گیری رفتار درستی نداشتیم مشخص شد بدون همکاری مردم، فقط این همه گیری سرعت بیشتری داشته و زمان پایان آن فعلا مشخص نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه همکاری در کنترل این بیماری یک وظیفه ملی است، افزود: اگر مردم همکاری های لازم را داشته باشند انتظار داریم در دوماه آینده از سرعت این همه گیری کم شود و به دلیل این که کشور ایران چهار فصل است و شرایط انتقال در تمامی نقاط کشور وجود دارد اگر همکاری مردم را نداشته باشیم این اپیدمی قطعا طولانی تر خواهد بود و فراموش نکنیم این مسئله تنها بهداشتی نیست بلکه مسئله ای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و تبعات زیادی را می تواند برای جامعه ما دربر داشته باشد.

وی با اشاره به شایعات نحوه دفن افراد فوت شده براثر بیماری کرونا خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت دستورالعمل شفافی را به همه دانشگاهها و آرامستانها اعلام کرده و با توجه به فتوای مقام معظم رهبری درباره رعایت حداقل ها در دفن افراد فوت شده بر اثر بیماری کروناف همکاران ما با نظارت بر نحوه دفن اموات تمامی مسائل شرعی را رعایت  و تنها اقداماتی برای ضدعفونی اموات قبل از دفن انجام می دهند.
 
طباطبایی افزود: قرار نیست اموات در عمق چهار متری دفن شود، همه فوتی ها در همان عمق معمولی قبر با یک سری اقدامات تکمیلی در همان قبرستان های معمولی دفن می شوند در این زمینه کاملا حرمت میت ادا شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست، مردم نباید به اینگونه شایعات توجهی داشته باشند.
 
این مقام مسئول درپایان با تشکر از جهادگران سلامت و کادر درمان گفت: از همکاران خوبم در حوزه بهداشت و درمان که این روزها با تمام وجود برای سلامت مردم خدمت می کنند تشکر کرده و امیدوارم این زحمات باقیات و صالحاتی برای این افراد باشد.
 
انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 121845

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/121845/همکاری-مردم-عدم-مسافرت-روند-شیوع-بیماری-کرونا-کمتر-می-کند-تمامی-آداب-شرعی-دفن-فوت-شدگان-انجام-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir