تاریخ انتشار :شنبه ۲ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۰
پروفسور رضا شیخ‌نژاد گفت: ایران دارای پتانسیل های فراوانی بوده و اگر از پژوهشگران داخلی حمایت شود می توانیم شاهد جهش تولید در داروسازی نیز باشیم.
ایران دارای پتانسیل بالایی در داروسازی است/جهش تولید با حمایت از پژوهشگران داخلی میسر خواهد شد
رضا شیخ نژاد فوق دکترای فیزیولوژی سلولی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اینکه توجه به تولید داخلی باید جدی گرفته شود، بیان کرد: داروی سیستانا برای درمان سرطان ساخته شده و به طور کلی می تواند تحولی در درمان این بیماری در جهان ایجاد کند اگر به تولید این دارو و دیگر داروهای خاص توجه کنیم می توانیم شاهد جهش تولید در این عرصه باشیم.

وی افزود: اگر بخواهم در باره این دارو توضیح دهیم باید به این نکته اشاره کنیم که این دارو می توان یكی از مهمترین ژنهای سرطانی (آنكوژن) را کنترل کند.

شیخ نژاد با اشاره به اینکه ما تاکنون در کشور هیچ داروی جدیدی نداشته ایم، اذعان کرد: به طور کلی تمامی توان ما بر روی کپی داروهای دیگر بسیج شده و ایران هیچ داروی جدیدی تولید نکرده است هرچند همین موضوع نیز در نوع خود قابل تقدیر است چراکه ما را در تولید دارو خودکفا می کند و جلوی تحریم دشمنان را می گیرد اما با ساخت داروهای جدید می توانیم تحولی عظیم در جهان ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر آمریکا در صدر تولید دارو در جهان قرار دارد و اسپانیا با ده میلیارد دلار فروش دارو در رده دهم جهان قرار دارد یعنی حتی اگر ما بتوانیم همین داروی ضدسرطان سیستانا را به تولید انبوه برسانیم می توانیم بالاتر از اسپانیا قرار بگیریم و این موضوع نشان دهنده اهمیت توجه به تحقیقات در این زمینه است.

این محقق ایرانی با تاکید بر اینکه باید به خودباوری برسیم، خاطرنشان کرد: داروی جدید سیستانا دارویی نوكلئوتیدی ، غیر سمی و هدفمند است كه به سلول های سالم آسیبی نمی رساند این دارو فقط ژن های سرطانی را نشانه می گیرد.

باید از پژوشگران داخلی حمایت شود

وی اضافه کرد: اگر از تحقیقات علمی حمایت شود ما می توانیم در جهان بیش از همیشه اثرگذار باشیم تنها باید به خودباوری برسیم و از سوی دولت و نهادهای خصوصی حمایت شویم.

شیخ نژاد با اشاره به اینکه سالانه 80هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند، تصریح کرد: بر اساس آمارهای های رسمی سالانه 80 هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند و با توجه به اینکه داروهای این بیماری بسیار گران قیمت و کمیاب است باید تمرکزمان را بر روی این داروها بیشتر کنیم تا علاوه بر اینکه جایگاه ایران را در جهان افزایش دهیم بتوانیم به کمک محققان جوان داخلی از این راه به بیماران کشورمان کمک کنیم.

وی گفت: ما در حال حاضر به رونق تولید رسیده ایم و با کمی تلاش و حمایت خواهیم توانست با یک جهش بلند در تولید به اوج قله ها برسیم و به جهانیان نشان دهیم فکر و ذهن ایرانی می تواند راهگشای همه مشکلات باشد.

این محقق سیستانی با گلایه از عدم حمایت جدی از محققان داخلی، بیان کرد: متاسفانه آنچنان که باید و شاید از محققان داخلی حمایت نمی شود به عنوان نمونه برای ساخت 246 دز تزریقی این دارو چند ده هزار دلار از دیگران قرض گرفته ام تا این دارو را در کشور خودم تولید کنم اما متاسفانه اگر موفق به جذب سرمایه داخلی نشوم مجبور خواهم بود از شرکت های خارجی کمک بگیم که این موضوع به هیچ عنوان به نظر من پسندیده نیست.

وی در پایان با تقدیر از توجه رهبر معظم انقلاب به تولید داخلی و پژوهشگران ایرانی، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب با نگاه والای خود همواره بر لزوم توجه به تولید داخلی و حمایت از پژوهشگران جوان ایرانی تاکید کرده اند و این موضع موجب شده تا من و دیگر محققان کشور انرژی گرفته و با تلاش بیشتری برای تحقق شعار سال اقدام کنیم تا موجب سربلندی ایران اسلامی در جهان شویم.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcauun6m49nu61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما