تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۱۰
سلطانعلی میر گفت: دولت به جای رسیدگی به تولید داخلی و حمایت از توان ملی بیش از 6 سال مملکت را معطل برجام گذاشت و در آخری نیز به هیچ رسید.
دولت تدبیر و امید، 6 سال مملکت را معطل برجام گذاشت/"جهش تولید" نیازمند رفع قوانین ضد تولیدی است
به گزارش عصرهامون؛ سلطانعلی میر در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز، بیان کرد: بیش از 15 سال است که شعارهای سال انتخاب شده توسط رهبر معظم انقلاب ماهیت اقتصادی دارد که این نشان از اهمیت این موضوع برای مردم و کشور دارد.

این کارشناس اقتصادی افزود: انتخاب شعارسال اقتصادی توسط رهبری چند دلیل دارد و ابتدا آنکه مشکلات اقتصادی یکی از جدی ترین چالش های فعلی ما محسوب می شود و اینکه ما در زمینه نظامی حرفهای زیادی برای گفتن داریم و در زمینه مسائل سیاسی تجارب خوبی را پشت سر گذاشتیم اما در حوزه اقتصاد با مشکل مواجه بوده ایم.

وی ادامه داد: رهبری با انتخاب شعارهای اقتصادی در این سالها می خواهد راهبرد را به سمت حل این مشکل سوق دهد چراکه شعار سال یک راهبرد و استراتژی است و چند کاربرد دارد.

میر تصریح کرد: از کاربردهای این راهبرد می توان گفت که افکار عمومی جامعه را به سمت خودش سوق می دهد و زمینه گفتمان سازی را فراهم می کند و یک هم پوشانی شکل می گیرد و بنابراین این ریل گذاری و تبیین استراتژی نشان از اهمیت موضوع دارد.

وی با اشاره به دلایل اینکه دولت ها تا امروز برای تحقق شعار سال موفق نبوده اند، گفت: این عدم موفقیت به چند دلیل بر می گردد یکی اینکه برخی از مجریان ما از نظر تئوری هنوز به این باور نرسیده اند که قادرند مشکلات جامعه را با اتکا به درون و با استفاده از توان داخلی حل کنند و به هر حال هنوز نگاه به بیرون و در برخی از دولت ها نگاه لیبرالی را داریم که یکی از مهمترین موانع و مشکلات بر سر راه تحقق است.

میر با اشاره به اینکه ما از ظرفیت های مطلوب خارجی و از ظرفیت های خوب داخلی استفاده نکردیم، تاکید کرد: در کنار اینکه ما از ظرفیت ها به خوبی استفاده نکردیم، عزم و اراده بیرونی هم برای تنگا قراردادن نظام جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر می شود.

وی گفت: علی ایحال نکته مهم و اساسی این است که ما به نخبگان و مجریان دلسوز که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک خط مشی جدی و استراتژیک مشخص کرده اند را به عنوان یک موضوع حاشیه ای و ضمنی نگاه کرده و به آن پرداختیم یعنی عزم و اراده جدی برای تحقق شعار رونق تولید در سال گذشته بوجود نیامد با توجه به اینکه حرکت هایی صورت گرفت اما کافی نبود.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: متاسفانه دولت تدبیر و امید علارغم اینکه بحث اقتصاد مقائمتی مطرح شده بود اما 6 سال مملکت را معطل گذاشت و نگاه به استفاده از ظرفیت های درون که یکی از کارکردهایش می تواند رونق تولید باشد را مطرح کرده اند اما خروجی و مشی اقتصادی دولت ما این نبود و همه گشایش اقتصادی را در سبد برجام گذاشتند و با برجام هم بعد از 6 سال هیچ گشایشی برای کشور و اقتصاد ایران حاصل نشد.

میر با اشاره به اینکه تمام توان دولت تدبیرو امید از ابتدا برای برجام هزینه شد، تصریح کرد: به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد جهت گیری دولت به سمت برجام و تنها ده درصد از وقت و توان خود را صرف استفاده از توان داخلی کردند.

وی گفت: اینکه هرسال شعار اقتصادی توسط رهبری تکرار می شود نشان از یک ناکارآمدی در مدیریت اجرایی و در درون و یک عدم اجرا و عدم اعتقاد در بین مجریان و دست اندرکاران داریم و تا زمانی که این نگاه و تتفکر وجود داشته باشد نمی توان انتظار تحول شگرفی را در کشور داشته باشیم.

این کارشناس اقتصادی افزود: در عرصه نظامی در منطقه و دنیا حرف برای گفتن داریم و در بسیاری از بحران های دیگر هم هرجا که به راهبرد مقام معظم رهبری و امام(ره) عمل کردیم موفق بودیم اما در حوزه اقتصاد دولت های متعددی که روی کار آمدند نتوانستند در رونق تولید ملی موفق باشند چون مجریان و دست اندرکارانی که باید این مهم را عملیاتی کنند از نظر فکر و اعتقاد به این نتیجه نرسیده اند.

وی درپایان خاطرنشان کرد: امیدواریم در این سال هفتم، دولت امید و مجموعه اجرایی کشور به این برسند که راه حل برون رفت از مشکلات کشور، تحقق شعار سال و تحقق راهبردی است که رهبری بر آن تاکید دارند، است و همچنین باید جوانان و شرکت های دانش بنیان پای کار آمده و از ظرفیت های داخلی بهره گرفته و از ظرفیت های خارجی به حد توان استفاده شود تا از وابستگی به نفت بکاهیم و اقتصاد مبتنی بر دانش و تولید ثروت و ایجاد شغل را در جمهوری اسلامی فراهم کنیم.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbw5b8grhb58p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما