تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۲۳:۴۷
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی ۱۵۰ روستای سیلزده این استان با فروکش کردن طغیان رودخانه‌های محلی بازگشایی شد.
افزايش ناگهاني آمار مبتلايان كرونا در ايران را درست تحليل كنيم
به گزارش عصرهامون، احمدعلی موهبتی روز چهارشنبه در گفت‌وگوی ویدئو کنفراسی با رییس جمهوری اظهار داشت: در سیلاب سوم و چهارم بهمن در سیستان و بلوچستان راه ارتباطی ۵۰۰ روستای این استان قطع شد که تاکنون راه ۱۵۰ روستا برقرار شده است.

وی ادامه داد: همچنین برق ۸۸ روستای سیستان و بلوچستان در سیلاب قطع شد که تاکنون برق ۸۳ روستا وصل شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان قطع آب ۴۱ روستای این استان را از دیگر مشکلات سیلاب اخیر عنوان کرد و افزود: با تلاش نیروهای شرکت آب و فاضلاب تاکنون آب ۲۳ روستا وصل شده است.

وی بیان کرد: در جریان سیل اخیر در هفت شهرستان سیستان و بلوچستان بارندگی بیش‌از۵۰ میلی‌متر گزارش شد.

موهبتی اختصاص اعتبارات موردنیاز برای ساخت سد و حوزه آبخیزداری برای مهار روان آبهای ناشی از بارندگی در این استان را خواستار شد.

وی با اشاره به بارندگی‌ها در افغانستان گفت: یکی از نگرانی دیگر سیستان و بلوچستان بارندگی بیش‌از ۲۲۰ میلی‌متری در برخی استان‌های افغانستان نظیر قندهار و آب شدن برف‌ها در ارتفاعات این کشور است که امکان دارد در روزهای آینده مشکلاتی را در منطقه سیستان ایجاد کند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: برای مهار سیلاب در شمال این استان از سه ماه قبل لایروبی انهار در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: در سیلاب اخیر ۲ شهروند سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند.

موهبتی بیان کرد: قبل از بروز بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان تصمیمات لازم برای به حداکثر رساندن مشکلات از سوی مدیریت بحران اتخاذ شد به طوریکه زنان باردار و بیماران در مناطق متعدد به مکان‌های امن منتقل شدند.

وی اظهارداشت: در جریان سیل اخیر ۷۱ منزل مسکونی تخریب و ۱۷۳ منزل نیز دچار آبگرفتگی شد که اقدامات لازم برای اسکان آسیب دیدگان مورد توجه قرار گرفت.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: از سال گذشته مطالعات رودخانه‌های سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار گرفت به طوریکه در برخی نقاط آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها انجام و در برخی نقاط دیگر در حال انجام است.

وی گفت:علاوه‌بر بارندگی اخیر که سبب نزول رحمت الهی در سیستان و بلوچستان شد در این استان مبارزه با ملخ صحرایی مورد توجه قرار گرفته به طوریکه تاکنون هفت هزار و ۲۰۰ هکتار از مراتع علیه این آفت سمپاشی شده است.

موهبتی با اشاره به سیل دی ماه سال گذشته سیستان و بلوچستان‌گفت: در این سیلاب ۱۶ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی استان دچار آسیب شدند که بازسازی چهار هزار و ۸۳ واحد مسکونی آغاز شده است.

وی با اشاره به اقدامات اقتصادی دولت در سیستان و بلوچستان گفت: طرح‌های بزرگ اقتصادی نظیر طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان، راه آهن و گازرسانی در حال انجام است که نوید آینده روشن را برای این منطقه می‌دهد.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری از ویروس کرونا کمیته پدافند غیرعامل زیستی استان از نیمه اول بهمن تشکیل شد.

وی ادامه داد: برای بیش‌از ۵۵ هزار نفر از اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان کارت سلامت صادر و از مرز میرجاوه و میلک خارج شدند.

موهبتی فقر غذایی، تراکم جمعیت و کمبود تخت‌های بیمارستانی در سیستان و بلوچستان را از مشکلات این استان ذکر کرد.

وی بیان کرد: از مجموع هزار و ۱۰۷ بیمار مشکوک به کرونا در سیستان و بلوچستان ۹۶۱ بیمار مرخص و ۱۵۴ بیمار در بیمارستان بستری هستند.

استاندارسیستان و بلوچستان افزود: همچنین از مجموع ۱۶۲ بیمار کرونا در استان ۱۱۵ نفر مرخص و ۴۷ نفر در بیمارستان بستری هستند. 

وی گفت: هم‌اینک ۲ آزمایشگاه تشخیص کرونا در سیستان و بلوچستان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و ایرانشهر راه‌اندازی شده و بزودی در دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز راه‌اندازی خواهد شد.

موهبتی اظهارداشت: همچنین پنج کارگاه تولید ماسک با ظرفیت ۱۵ هزار عدد و ۶ کارگاه مواد ضدعفونی به ظرفیت ۱۲۰ هزار لیتر در حال فعالیت است که ضروریست مواد اولیه الکل و پارچه که مشکلاتی برای تهیه آن در این استان وجود دارد برطرف شود.

وی از شهروندان سیستان و بلوچستان و علمای این استان برای همکاری در زمینه کنترل شیوع کرونا تقدیر کرد و افزود: این استان با همکاری علما جزو نخستین استان‌هایی بود که نماز جمعه در آن تعطیل شد. 

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت شمار مبتلایان به ویروس کرونا در محدوده سه دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان به ۱۶۳ نفر افزایش یافت.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdci5razut1arr2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما