ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> بارندگی بی سابقه طی 13 سال گذشته در سیستان و بلوچستان بارش بیش از 151 میلی متر باران در سال زراعی جاری | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۹ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۸
محسن حیدری گفت: میزان بارش باران در سال زراعی جاری بیش از 151.2 میلی متر بوده که در 13 سال اخیر بی سابقه است.
بارندگی بی سابقه طی 13 سال گذشته در سیستان و بلوچستان/ بارش بیش از 151 میلی متر باران در سال زراعی جاری
به گزارش عصرهامون، محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در نشست خبری که دقایقی قبل به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: این میزان بارش ها از ابتدای مهر ماه سال 98 تاکنون گزارش شده است، همچنین در سال زراعی گذشته برای نخستین بار در پنج سال اخیر، بارش استان نرمال و بیش از نرمال گزارش شد.

وی با بیان این که میانگین بارندگی استان 113.9 میلی متر است، ادامه داد: میزان بارندگی امسال در استان نسبت به سال زراعی گذشته 93.8 درصد افزایش و در مقایسه با بلند  65.2 درصد افزایش را نشان می دهد و تاکنون 132.7 درصد بارش سال آبی تامین شده است.

مدیرکل هواشناسی ابا اشاره به این که سال زراعی 97 - 96 دومین سال بارشی استان در نیم قرن اخیر بوده است اضافه کرد: میانگین بارش سال زراعی جاری در منطقه سیستان 64.2 میلی متر بوده که نسبت به سال گذشته 67.4 درصد و در مقایسه با بلند مدت 24.1 درصد افزایش یافته است.

حیدری افزود: همچنین میزان بارندگی در بلوچستان 160.4 میلی متر بوده و نسبت به سال گذشته 92.6 درصد و نسبت به بلند مدت 67.5 درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به بارندگی های موردی استان در سال 98 گفت: نیکشهر با ۳۳۳ میلی‌متر باران بیشترین میزان بارندگی را در استان به خود اختصاص داد که این میزان بارندگی در ۱۱ سال اخیر بی‌سابقه بوده و راسک با 293 میلی متر دومین شهر پر بارش استان لقب گرفته است.

مدیرکل هواشناسی اظهار کرد: به طور متوسط بیش از 3.3 متر از آب های سطحی استان در سال 98 تبخیر شد که زابل با 4 متر و 18 سانتی متر در 10 سال گذشته بیشترین میزان تبخیر را به خود اختصاص داده و در 10 سال گذشته دومین شهر ایران که بیشترین تبخیر را داشته زابل بوده است، چراکه بادهای 120 روزه در میزان تبخیر تاثیرگذاری دارد.

حیدری افزود: در سال 98 بیشترین سرعت باد با ۱۵۸ کیلومتر بر ساعت در ایرانشهر ثبت شد، همچنین زابل با ثبت باد ۱۱۹ کیلومتر بر ساعت دومین شهر استان از نظر سرعت وزش باد بود.

وی با بیان این که زابل در سال 98 بیشترین میزان وزش باد را به خود اختصاص داد، گفت: زابل یکی از بادخیزترین شهرهای کشور است که طبق بررسی های انجام در میانگین 10 ساله دومین شهری بوده که بیشترین سرعت باد از آن گزارش شده است.

مدیرکل هواشناسی تصریح کرد: در سال گذشته تعداد روزهای با باد بیش از 54 کیلومتر در این شهر 244 روز بود و زهک با 131 روز و مهرستان با 99 روز در جایگاه های بعدی از نظر تعداد روزهای همراه  با باد قرار دارد.
 
به گفته حیدری، زهک با ۳ هزار و ۴۳۱ ساعت آفتابی بیشترین ساعت آفتابی استان را در سال 98 به خود اختصاص داد و میانگین روزانه ساعت آفتابی ۱۰ شهر استان نیز بیش‌ از ۹ ساعت بوده است.

وی با بیان این که سردترین دمای سال گذشته با میزان ۴.۷- در زابل و گرمترین دما با میزان ۵۰ درجه سلسیوس نیز در هیرمند ثبت شد، گفت: 12 ایستگاه هواشناسی اصلی و هشت ایستگاه خودکار در استان فعال بوده که با توجه به ناشناخته بودن استان از نظر اقلیمی نیاز به راه اندازی 40 ایستگاه جدید است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciurazpt1arp2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما