تاریخ انتشار :شنبه ۹ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۰
بخوانید و بپزید، بخورید و لذت ببرید؛

گنجینه ای از غذاهای لذیذ در سیستان و بلوچستان

آناهیتا کیخا یکی از کارشناسان آشپزی و غذاهای محلی به معرفی غذاهای لذیذ بومی و محلی در سیستان وبلوچستان اشاره کرد و گفت: این استان دارای غذاهای خاصی است که از گذشته تاکنون نسل به نسل منتقل شده است.
گنجینه ای از غذاهای لذیذ در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، سیستان وبلوچستان همچون سایر استان های کشور دارای غذاها و نان های محلی خاصی است که هر یک از آنها برای خود شناسنامه و اصالتی دارد که باعث شده تا نسل به نسل منتقل و این روزها زبانزد خاص و عام باشند.

از آنجایی که یکی از دلایل سفر به این استان از منظر مسافران نیز جدای از مکان های گردشگری و تفریحی وجود غذاهای محلی خوشمزه است و امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و توصیه های مکرر مدافعان سلامت مبنی بر "در خانه ماندن بهترین راه پیشگیری از ویروس است" سفر به این خطه از کشور با محدودیت مواجه شد؛ بر این اساس در این گزارش بر آن شدیم تا به صورت مجازی با ارائه برخی از این غذاها گامی در معرفی غذاهای بومی و محلی این استان پهناور داشته باشیم.

آناهیتا کیخا، کارشناس آشپزی و غذای محلی در زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون گفت: این استان دارای غذاهای خاصی است که از گذشته تاکنون نسل به نسل منتقل شده و ضائقه های مختلفی را در بر می گیرد به گونه ای که در منطقه بلوچستان مردم مانند هند و پاکستان از غذاهای تند و پر ادویه استفاده کرده و در سیستان این روش کاربردی ندارد.
 

 
وی یکی از غذاهای مغذی منطقه سیستان را "کشک زرد" دانست و گفت: این غذا بیشتر در وعده صبحانه صرف می شود به این صورت که مواد اصلی آن ترکیبی از بلغور گندم و لبنیات سیر، دانه‌ شوید، دانه‌ زیره‌ سبز یا سیاه، دانه‌ گشنیز، پودر زردچوبه، مقداری نمک و دوغ است که با پیاز و آب گوشت یا آب طبخ می شود.
 

وی از "اوجیزک" به عنوان غذایی شبیه به اشکنه های امروزی یاد کرد و افزود: این غذای مقوی نیز از گوجه، پیاز، آب، سیب زمینی و آچار محلی تهیه شده که برای پخت باید ابتدا پیاز را در روغن تفت داده و گوجه را خرد کرده و به آن اضافه که پس از سرخ شدن آچار محلی و آب را اضافه و وقتی به جوش آمد سیب زمینی کوچک شده را به آن اضافه می کنیم تا غلیظ و آماده سرو شود.
 

 
کیخا "آبگوشت سیستانی" با ادویه مخصوص را یکی دیگر از غذاهای شمال استان ذکر کرد و ادامه داد: مواد تشکیل دهنده این غذا لپه خیسانده شده، سیب زمینی، ادویه اچارسیستان، رب گوجه ‌فرنگی، پیاز، گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم، آب، گوشت گوسفندی گردن همراه بادنده و قلم، لیمو عمانی و روغن می باشد.

وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: برای طبخ این غذای لذیذ نیز ابتدا روغن یا کره را گرم کرده و پیاز خلال شده رادرآن تفت داده و با اضافه کردن گوشت ولپه پس از کمی تغییر در رنگ گوشت ادویه ها و گوجه ها را به صورت در قابلمه ریخته تا کمی آب گوجه خشک شود. پس از آن سیب زمینی را اضافه و کمی تفت داده و به اندازه دو کاسه آب ریخته تا جا افتاده و آماده خوردن شود.
 

 
این کارشناس آشپزی و غذای محلی آبگوشت ماهی یا لنجو را غذای لذیذ مردم سیستان دانست و تصریح کرد: این غذای سالم را با پیاز، روغن، دوغ، ماهی، زردچوبه، نمک و فلفل و آچار زابلی طبخ می کنند.

وی در ادامه به معرفی چند نمونه از غذاهای خطه بلوچستان اشاره کرد و افزود: دوغ پا، خورشتی با گوشت است که به جای آب برای جا انداختن و طبخ آن از دوغ استفاده می شود

کیخا "بَت" را غذای دیگر مردم در این خطه دانست که از برنج، ماش‌وسایرحبوبات ‌به همراه ‌روغن ‌و ادویه طبخ می شود.
 

 
وی بیان کرد: آب گوشت و بزقرمه یکی دیگر از غذاهای لذیذی است که برای تهیه آن باید گوشت را به همراه فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه  در ظروف سفالی و به سبک غذاهای هندی پخت.
 

 
این کارشناس آشپزی و غذای محلی "کَراهی" را یکی دیگر از غذاهای لذیذ عنوان کرد که به سبک پاکستانی ها با ادویه های تند طبخ می شود و برای تهیه آن باید مخلوط گوشت گوسفند یا مرغ و به همراه چاشنی هایی نظیر ادویه بلوچی (گرام ماسالا)، تخم گشنیز، زنجبیل، فلفل قرمز، پیاز، کاری، سیر و سبزی را با یکدیگر مخلوط کرد.

 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchzinzz23nixd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها