تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۸
در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و تعطیلی مراکز جمعیتی، باشگاه های ورزشی استان نیز غیرفعال و به واسطه این اقدام پیشگیرانه خسارت زیادی متوجه مالکان این مراکز پرطرفدار شده است.
کرونا باشگاه های ورزشی سیستان و بلوچستان را ضربه فنی کرد
به گزارش عصرهامون، این روزها که بر اساس توصیه متولیان بهداشت و درمان خیلی ها در خانه ماندن را ترجیح می دهند تا آمار مبتلایان به ویروس کشنده کرونا بیش از این افزایش نیابد، بسیاری از مشاغل نیز به اجبار یا به صورت خودجوش تعطیل شده است.

از جمله این مشاغل باشگاه داری است که این روزها صاحبان آن به دلیل تعطیلی و متضرر شدن در تکاپوی چاره ای برای رفع مشکلات مالی هستند که به اجبار به آن ها تحمیل شده است. این در حالی است که متاسفانه مسئولان ورزشی استان جهت رفع این مشکل و تسهیل شرایط برای این قشر آسیب دیده هنوز هیج برنامه قابل اجرایی ندارند. در ادامه پای صحبت تعدادی از باشگاه داران شهر زاهدان نشستیم و از شرایط این روزهایشان و وضعیت دخل و خرج و حمایت هایی که از آنان می شود جویا شدیم.

شایان ذکر است با هدف ممانعت از شناسایی این افراد، از انتشار اسامی اشخاص و باشگاه ها در متن خبرهای ورزشی معذوریم.

باشگاه های متضرر در انتظار بسته حمایتی

یکی از باشگاه داران در این باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به شیوع کرونا در کشور شرایط نسبت به گذشته برای همه مردم سخت شده  و به تبع آن جامعه ورزشی که همیشه به فکر سلامت مردم هستند نیز از نظر مالی صدمه زیادی دیده اند.

وی با بیان این که تعطیلی باشگاه ها به سلامتی بیشتر جامعه کمک کرد ادامه داد: شرایط را درک می کنیم و مشارکت برای ریشه کن کردن این ویروس منحوس را وظیفه خود می دانیم؛ از پنجم فروردین هم سالن های خود را تعطیل کردیم، اما نگرانی باشگاه داران در خصوص ضررهای سنگین مالی است.

وی افزود: همه ما مستاجر و بدهکار هستیم و از مسئولان انتظار داریم از قشری که توان و زمان و سرمایه خود را برای سلامتی مردم و بالا بردن نشاط جامعه صرف می کنند، حمایت کنند.

این باشگاه دار اظهار کرد: در حالی که از برخی مستاجرها در اسفند ماه اجاره ای دریافت نشده است، ما به اجبار کرایه باشگاه را پرداخت کردیم و با وجود این که مسئولان اعلام کردند اقساط وام ها در اسفندماه دریافت نمی شود ولی قسط این ماه توسط بانک از حساب مان برداشت شد.

وی اظهار کرد: برای پرداخت هزینه های اسفند از پس اندازمان استفاده کردیم ولی به دلیل متوقف شدن فعالیت و نداشتن درآمد، امکان پرداخت هزینه های فروردین و اردیبهشت را نداریم.

وی افزود: مشکلاتمان را به اطلاع مدیرکل ورزش و جوانان رساندیم، در این خصوص در سال ۹۸ جلساتی برگزار شد و ادهم کرد اعلام کرد که از طریق وزارت ورزش و جوانان پیگیر موضوع است و قول هایی نیز داد، اما متاسفانه علیرغم گذشت ۱۷ روز از سال جدید، هنوز اقدامی در این باره انجام نشده است.

این باشگاه دار زاهدانی با بیان این که شنبه گذشته مجددد پیگیر موضوع شدیم اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است گفت: تقاضای ما این است که مسئولان امر در این شرایط از باشگاه ها به ویژه باشگاه هایی که اجاره آن بالاست حمایت کنند و تسهیلاتی به صورت بلاعوض یا قرض الحسنه به ما اختصاص دهند تا بتوانیم گوشه ای از مشکلات مالی که را که به واسطه این تعطیلی به وجود آمده است رفع کنیم.

وی افزود: مدیرکل ورزش و جوانان در حد اختیاراتش قول هایی در این خصوص داده اما از آنجایی که در عمل اقدامی نشده می توان گفت وعده ها در حد حرف بوده است.

این مصاحبه شونده گفت: از آنجایی که هنوز از مسئولان ورزش و جوانان نتیجه ای حاصل نشده است تعدادی از باشگاه داران سراغ استانداری رفتند که مسئولان مربوطه قول هایی برای حمایت دادند.

وی با بیان این که هر سال رهن و اجاره باشگاه ها توسط صاحبان املاک افزایش می یابد و ماهیانه حداقل ۱۰ میلیون تومان هزینه برخی باشگاه هاست، تاکید کرد: انتظار باشگاه داران این است که بسته حمایتی یا وام هایی با تنفس به آن ها اختصاص یابد تا بتوان برای شارژ دوباره باشگاه ها از آن استفاده کرد.
 
این فعال ورزشی خاطرنشان کرد: همچنین پیشنهاد می شود به باشگاه ها اجازه داده شود تا با رعایت پروتکل های بهداشتی در مکان هایی که فضای آن ۳۰۰ متر به بالاست با حداقل نفرات اجازه فعالیت دهند.

وی خاطرنشان کرد:  تلاش همه باشگاه داران این است که جامعه سالمی داشته باشیم؛ در این شرایط که باشگاه های ورزشی تعطیل شده است توصیه می شود مردم برای افزایش سلامتی خود وررش کنند، چراکه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن باعث بالا رفتن حجم ریه می شود‌‌.

بی برنامگی ورزش و جوانان برای باشگاه داران

یکی دیگر از باشگاه داران زاهدانی گفت: با وجود این که نزدیک به ۴۵ روز از تعطیلی باشگاه های ورزشی می گذرد، اداره کل ورزش و جوانان هیچ برنامه ای برای صاحبان این مراکز در نظر نگرفته است.

وی ادامه داد: این در حالی است که باشگاه داران علاوه بر پرداخت اجاره بها و هزینه آب و برق باید نسبت به بازگشت شهریه ورزشکاران به دلیل برگزار نشدن کلاس ها اقدام کنند، از طرفی به منظور تجهیز باشگاه مجبور به استفاده از تسهیلات شده و برای خرید تجهیزات چک داده ایم.

این مصاحبه شونده بیان کرد: موضوع را از طریق اداره کل ورزش و جوانان پیگیری کردیم، در این رابطه جلساتی برگزار شد و مسئولان امر تنها اذعان کردند که تعطیلی باشگاه ها از طریق وزارتخانه به آن ها ابلاغ شده است، ولی اعلام نکردند که چه برنامه ای برای باشگاه داران دارند.

وی افزود: در پی این تعطیلی، شرایط برای بانوان باشگاه دار سخت تر شده است، چراکه درآمد دیگری برای پرداخت هزینه هایشان ندارند و تنها منبع درآمدشان از طریق فعالیت باشگاه است.
 
ناتوانی در پرداخت اجاره بها و اقساط تسهیلات


یکی دیگر از باشگاه داران زاهدانی بیان کرد: در پی تعطیلی باشگاه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، برای پرداخت اقساط وام هایی که به منظور راه اندازی اولیه باشگاه گرفتیم به مشکل برخوردیم.

وی ادامه داد: با وجود این که اسفند ماه فقط سه روز در باشگاه فعال بودیم، صاحب ملک اجاره کامل را طلب کرده است و با ما همکاری نمی کند، مسئولان ورزش و جوانان نیز تاکنون در این خصوص برنامه ای نداشته اند.

به گفته وی، اگر باشگاه ها همچنان تعطیل باشند، بدون داشتن هیچ درآمدی باید حدود ۱۰ میلیون تومان در ماه هزینه کنیم که انتظار می رود مسئولان امر در این رابطه صرفا نظاره گر نباشند و تدبیری بیندیشند.

در انتظار وعده برای اعطای وام قرض الحسنه

مالک یکی دیگر از باشگاه های ورزشی زاهدان گفت: از پنجم اسفند ماه به باشگاه ها اعلام شد به دلیل شیوع کرونا برای تعطیلی این اماکن اقدام شود که همه مالکان باشگاه هایشان را به صورت رسمی تعطیل کردند.

وی ادامه داد: ۹۹ درصد باشگاه های زاهدان استیجاری است، صاحبان این اماکن هزینه های سنگینی می پردازند و به دلیل شرایط موجود متضرر شده اند، این در حالی است که حتی برخی باشگاه ها نوپا بود.

این مصاحبه شونده با بیان این که در پی شیوع کرونا باشگاه ها اولین قدم را در راستای سلامتی مردم برداشتند اضافه کرد: با وجود این شرایط سخت مالکان باشگاه ها اجاره ماه گذشته را نبخشیدند که در این خصوص با مسئولان اداره ورزش و جوانان، فرمانداری زاهدان و استانداری صحبت کردیم.

وی گفت: همچنین از باشگاه ها داران درخواست کردند که راهکارهایی ارائه دهیم؛ اولین پیشنهاد فعال شدن باشگاه ها در ساعتی معین با حضور پنج ورزشکار و با رعایت نکات بهداشتی البته در فضاهای بالای ۲۵۰ متر بود که موافقت نشد.

این باشگاه دار افزود: در پیشنهاد دوم درخواست وام قرض الحسنه با سود کم مطرح شد که با این موضوع هم موافقت نشد، بنابراین سراغ استانداری رفتیم و روز شنبه ۱۶ فروردین مسئولان مربوطه در این خصوص قول مساعد دادند و اعلام کردند به زودی در این خصوص اقدام می شود که منتظر عملی شدن این وعده هستیم.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjx8evouqe8iz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما