ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> توصیه های تغذیه ای به روزه داران در دوران کرونایی | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۲۰
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: با تغذیه مناسب، تعادل در استفاده از غذاها و رعایت نکات بهداشتی می توان بدون هیچگونه مشکلی رمضان امسال روزه گرفت.
توصیه های تغذیه ای به روزه داران در دوران کرونایی
به گزارش عصرهامون ؛ دکتر منصور شهرکی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: با توجه به پیش رو بودن ماه مبارک رمضان در این دوران شیوع بیماری کرونا نکات تغذیه ای توسط هم میهنان عزیزمان باید رعایت شود تا از ابتلای خود و خانواده به این بیماری جلوگیری کرده و از طرفی نیز افراد بتوانند بدون مشکل روزه بگیرند.

وی افزود: یکی از مهمترین مسائل در این ایام، رعایت نکات بهداشتی در تهیه و آماده سازی مواد اولیه است که باید پس از خرید تمامی مواد خریداری شده کاملا ضدعفونی شده تا خطر ابتلا به بیماری کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه رعایت نکات بهداشتی در طبخ مواد غذایی بسیار مهم است، ادامه داد: بهتر است در این دوران از غذاهای نیمه آماده و کنسروی استفاده نشود و اگر غذاها در خانه و به صورت کامل پخته شود، بهتر است.

شهرکی با اشاره به روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان با رعایت همه جوانب بهداشتی و تغذیه ای تصریح کرد: کسانی که بیماری زمینه ای مانند فشار خون، دیابت ، بیماری های قلبی و عروقی داشته و یا مسن هستند حتما قبل از روزه گرفتن با پزشک معتمد خود مشورت کرده و بعد اقدام به روزه گرفتن کنند و افراد سالم و عادی نیز با رعایت نکات تغذیه ای در وعده های سحر و افطار می توانند روزه بگیرند.

وی ادامه داد: در وعده سحر باید غذاهای کاملی که انرژی کافی برای بدن تامین میکنند مصرف شود و اگر از منابع گوشتی در این زمان استفاده شود به مراتب بهتر است ولی اگر نمی توانند مصرف گوشت را در این وعده غذایی داشته باشند می توانند از موادی که پروتئین کافی دارند مانند لبنیات، تخم مرغ، حبوبات ، سویا و ... استفاده کنند.

شهرکی افزود: روزه داران می توانند از سبزیجات و میوه های رنگی مانند پرتقال، کیوی، فلفل دلمه و هویج استفاده کرده و در وعده سحراز مایعات زیاد و غذاهای کم نمک و کم چرب استفاده کنند چراکه در طول روز احساس تشنگی کمتری کرده و آب بدن نیز به میزان کافی موجود باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه در وعده افطار نیز بهتر است از غذاهای خانگی استفاده شود، گفت: ابتدا با یک فنجان چای کمرنگ مایعات بدن را تامین کرده و سپس با دانه ای خرما و یا مویز می توانند روزه خود را افطار کنند و همچنین نان و پنیر و سبزیجات به همراه مغز گردو نیز می توانند در وعده افطار استفاده کنند.

دکتر شهرکی افزود: سوپ و آش که با مرغ، هویج و سبزیجات رنگی پخته شده می تواند غذای سالم و مقوی برای وعده افطار باشد و شیر نیز می تواند به سوپ اضافه شود تا خواص سوپ را بیشتر کند و در میان وعده های بین شام تا سحر نیز باید تعادل مواد غذایی حفظ شده و از همه گروههای غذایی مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه ویتامین دیگری که در بالابردن ایمنی بدن مفید بوده ویتامین دی است، افزود: این ویتامین که از طریق نور افتاد جذب بدن می شود را می توان نیاز بدن به این ویتامین را با قرار گرفتن در زیر نور خورشید و به صورت سه روز در هفته به مدت 5 تا ده دقیقه تامین کرد و کسانی که کمبود این ویتامین دارند نیز می توانند با مراجعه به پزشک مکمل آن را مصرف کنند.

وی درپایان با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان مصرف غذاهایی چون حلیم و آش و شیرینی هایی همچون زولبیا و بامیه افزایش می یابد، توصیه کرد: بهتر است این مواد غذایی از بیرون خریداری نشده و در خانه و با مواد اولیه بهداشتی تهیه شود اما با رعایت نکات بهداشتی می توان این غذاها را از مکان هایی که در بهداشتی بودن آنها اطمینان داریم نیز تهیه و مصرف کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcciiqso2bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما