تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۲
سروش کیانی قلعه سرد گفت: پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی ایران "نور" توسط سپاه پیام بی اثر بودن تحریم ها را به جهان غرب نشان داد.
پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور، جایگاه‌ ایران را در فضا برای همه روشن کرد/ تحریم ها نمی تواند مانعی در مسیر رشد و پیشرفت ایران باشد
به گزارش عصرهامون؛ سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس اقتصادی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا افزود: اصولا نهاد های نظامی باتوجه به ظرفیت­ ها و توانمندی­ هایی که دارند در شرایط صلح می ­توانند علاوه بر فعالیت موثر در شرایط نامناسب مانند وقوع پدیده ­های غیر مترقبه، به اقتصاد کشور به ویژه در زمینه زیرساخت ­سازی کمک قابل توجهی داشته باشند.

وی افزود: در واقع نیروهای نظامی در این شرایط علاوه بر فرصتی که برای ارتقای نهادی و رشد قوای خود دارند، می ­توانند باتوجه به ظرفیت ­های خود به بخش­ های مولد اقتصادی و ملزومات این بخش­ مانند زیرساخت­ ها نیز کمک کنند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد:  این مساله مختص کشور خاصی هم نیست بلکه امری معمول و رایج در میان تمامی کشورهای جهان به ویژه کشورهایی است که از نیروی نظامی قوی برخوردار هستند، برای مثال قرارگاه مهندسی ارتش آمریکا نقش بسیار پررنگی در زیرساخت ­سازی به ویژه در حوزه سازه­های آبی این کشور و همچنین انجام پروژه­ های سازه­ای مختلف در دیگر کشورها دارد.

کیانی قلعه سرد ادامه داد: در مجموع باتوجه به پتانسیل­ ها و امکاناتی که نهادهای نظامی دارند در صورتی که بتوان این داشته ­ها را به بهبود زیرساخت­ ها معطوف کرد می­توان به رشد و بالندگی اقتصاد کلان کمک شایانی کرد.

وی تصریح کرد: اثرگذاری عملکردهای دفاعی و نظامی در چارچوب اقتصاد دفاعی، اقتصاد بین­ الملل قابل تحلیل است، به لحاظ اقتصاد دفاعی، توانمندسازی نظامی اثرگذاری مستقیمی بر شرایط اقتصادی کشور داشته و همچنین از این شرایط اثرپذیری مستقیمی نیز دارد.

وی گفت: در اقتصاد دفاعی هرگونه اقدام و تلاشی که توان دفاعی کشور را افزایش دهد در صورتی که مبتنی بر داشته ­های درونی یک کشور باشد، می ­تواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر رشد اقتصادی کشور اثرگذار باشد و آن را تحت تاثیر خود قرار دهد و از سوی دیگر کاهش توان اقتصادی یک کشور می­ تواند به کاهش توان نظامی منجر شود.


تحریم نمی تواند مانعی در مسیر رشد و پیشرفت ایران باشد

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: بر این اساس شرایط اقتصادی و شرایط نظامی یک کشور از یک دیگر تاثیرپذیر بوده و نحوه مدیریت و تعامل این دو بسیار مهم است، به لحاظ اقتصاد بین­ الملل تقویت وضعیت نظامی و افزایش هزینه­ کردهای دفاعی به ویژه در بعد تحقیق و توسعه ه­ا می­ تواند اثر قابل توجهی بر موقعیت و جایگاه بین ­المللی کشورها و همچنین سطح چانه­ زنی آنها در روابط خارجی داشته باشد و همچنین در نحوه­  تعامل و روابط کشورها با یکدیگر نیز بسیار مهم است، از این رو در مجموع سطح توان نظامی و نحوه عملکرد نظامی­ های کشور چه به لحاظ داخلی و چه به لحاظ بین المللی حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که تصور بسیاری از کشورها بر این است که در نتیجه تحریم ­های صورت گرفته وضعیت اقتصادی ایران به نحوی پیش رفته است که امکان مدیریت بخش­ های مختلف از ایران سلب شده است، اقداماتی نظیر پرتاب نخستین ماهواره نظامی حاوی پیام ­های بسیار مهمی چه در بعد داخلی و چه در بعد خارجی است.

وی ادامه داد:  در بعد داخلی این امر نشان می ­دهد در صورت برنامه­ ریزی، هزینه کرد صحیح و اتکا به نیروهای جوان و با انگیزه حتی در سخت­ ترین شرایط اقتصادی نیز می­ توان دستاوردهای قابل توجهی داشت و به موفقیت ­های بزرگی دست یافت.

کیانی قلعه سرد همچنین بیان کرد: الگو سازی از این امر به ویژه در شرایطی که اقتصاد ایران بیش از هر زمانی به درون زایی نیاز دارد می­ تواند اثرات بسیار موثری بر کالبد اقتصاد ایران داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در بعد اقتصاد بین الملل نیز قطعا اقداماتی از این دست پیام­ های بسیار روشن و صریحی دارد و نشان می ­دهد که سیاست­ های تحریمی همیشه نمی­ تواند مانعی بر مسیر رشد و پیشرفت یک کشور باشد و بخش­ های مختلف اقتصاد قابلیت تطبیق خود با شرایط تحریمی را به نحوی داشته که پس از مدتی تحریم­ ها فاقد اثرگذاری لازم می­ شوند، امری که به وضوح در شرایط اقتصادی ایران قابل ملاحظه است و علی رغم تمامی تلاش­ هایی که با وضع تحریم­ های ظالمانه بر علیه تمامی ارکان کشور صورت گرفته است سیستم اقتصادی ایران به سمت یک بهینه ­سازی با وجود محدودیت تحریم حرکت کرده و بی آنکه از جایگاه نظامی و دفاعی خود بکاهد توانسته اقتصاد کشور را نیز مدیریت کند و دستاوردهای قابل توجهی نیز در زمینه نظامی دست یابد.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgyw9qtak9xz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما