تاریخ انتشار :شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۲۷
روح الله دهمرده گفت: براساس گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت هیچ مطالعه ای مبنی بر خطر روزه داری و افزایش ابتلا به بیماری کووید -۱۹ دیده نشده است.
حبوبات و سبزیجات ضامن سلامتی و تقویت بدن در ماه رمضان/مادران باردار در سه ماه دوم زیر نظر پزشک می توانند روزه بگیرند
به گزارش عصرهامون؛ روح الله دهمرده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با اوشیدا گفت: روزه داری با رعایت اصول تغذیه سالم ، نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود.

این کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه، افزود: براساس گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت هیچ مطالعه ای مبنی بر خطر روزه داری و افزایش ابتلا به بیماری کووید -۱۹ دیده نشده است.

دهمرده بیان داشت: کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد بهداشتی، تغذیه ای می توانند روزه بگیرند.

وی ادامه داد: افرادی که مبتلا به بیماری‌ هستند و قبلا روزه داری برای آنها منعی نداشته است امسال نیز می توانند روزه بگیرند، در بیمارانی که مبتلا به بیماری‌ها هستند و قبلا روزه داری برای آنها منعی نداشته است، روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال های دیگر نیست و در موارد خاص نیز با نظر پزشک متخصص می توانند اقدام به روزه داری نمایند.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: در مورد بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند توصیه می شود حداقل تا ۶ هفته پس از بیماری اقدام به روزه داری نکنند.

دهمرده بیان داشت: افراد مبتلا به بیماری های زمینه‌ای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، عروقی، سرطان و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلا به وضعیت شدید بیماری کرونا هستند اگر مطمئن نیستند روزه برای آنها ضرر دارد یا خیر احتیاطا از انجام این فریضه الهی پرهیز نموده و پس از اطمینان از اتمام همه گیری بیماری کووید- ۱۹ قضا نمایند، مگر اینکه با نظر پزشک متخصص اطمینان از بی ضرر بودن روزه برای آنها حاصل شود.

وی با اشاره به روزه داری مادران باردار نیز گفت: در سه ماهه اول بارداری به ویژه ۸ هفته نخست بارداری که سلول های مغزی جنین در حال شکل گیری است، روزه داری به خصوص در ایامی که ساعات آن طولانی است و به حدود ۱۶ ساعت می رسد، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند، در سه ماه سوم بارداری نیز بخش عمده انرژی جنین از قند خون (گلوکز خون مادر) تامین می شود بنابر این در سه ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن توصیه نمی شود.

دهمرده گفت: در سه ماه دوم بارداری با نظر پزشک و متخصص تغذیه می توانند روزه بگیرند.

وی اظهار داشت: در مادران شيرده نيز از آنجا كه در ۶ ماهه اول شيردهي تنها منبع غذايي نوزاد، شير مادر است و ديده شده كه روزه داري سبب اختلال در شيردهي و به دنبال آن اختلال در وزن گيري كودك مي گردد، بهتر است در اين ايام از روزه داري خودداري نمايند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات متعددي نقش موثر روزه داري را در سلامتی كنترل وزن و بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند، در اغلب بيماري هائي كه عادات غذايي غلط، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داري مفيد است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و استفاده از همه گروه های غذایی و عدم حذف وعده های غذایی به خصوص سحر و افطار در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن خیلی مهم است.

وی ادامه داد: رعایت ميانه ‌روي و محدود نمودن غذاهاي داراي چربي، كلسترول، قند، نمك زياد و تركيبات افزودني توصیه می شود.

وی با اشاره به مواد مقوی در ایام روزه داری نیز گفت: در ایام روزه داری امسال علاوه بر مصرف میوه و سبزیجات تازه ، مصرف منابع کافی پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ لازمند، باید توجه شود.

وی بیان داشت: انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، به عنوان جایگزین گوشت ، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین می کنند.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdca0en6o49nu61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما