ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> توانمندسازی نیروی انسانی مهم ترین مولفه در کاهش نرخ بیکاری است | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۰۱
جهش تولید در کنار اثرات ضد تحریمی، مهم‌ترین کمک افزایش تولید به اقتصاد، رشد اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری است.
توانمندسازی نیروی انسانی مهم ترین مولفه در کاهش نرخ بیکاری است
به گزارش عصرهامون، به نقل از پهره؛ در حالی که در شرایط کنونی نیاز کشور به حضور جوانان متخصص و آموزش دیده بسیار زیاد است؛ اما متاسفانه به علت عدم هماهنگی بین بخش خصوصی و دولت نرخ بیکاری بین قشر تحصیل کرده هر روز در حال افزایش می باشد.

  بسیاری از جمعیت جوان و بیکار امروز کشور همان افرادی می باشند که وارد بازار کار آزاد نشده و برای ادامه تحصیل روانه دانشگاه‌ها شدند تا بلکه بتوانند شرایط کاری خوبی برای خود مهیا کنند، اما نه آنان و خانواده‌هایشان فکر می‌کردند که روزی با سیاست‌های غلط دولت، کشور به جایی برسد که حتی مقاطع دکتری و مهندسان نیز گرفتار بیکاری شده و نتوانند وارد بازار کسب و کار شوند و سیل میلیونی جوانان تحصیل کرده مجبور شوند در خانه بمانند و یا به مشاغل کاذب روی بیاورند.

ریشه معضل بیکاری به عواملی چون رکود حاکم بر بازار، قاچاق محصولات و کالا‌ها و واردات بی رویه آن به کشور، عدم فرهنگ صحیح کار، مشکلات میان کارگران و کارفرمایان و قوانین سخت گیرانه‌ای که در این خصوص تعریف شده، هر یک مزید بر علت شده تا در نهایت در حوزه کار واشتغال با چالش‌هایی مواجه شویم.

افزایش روز به روز نرخ بیکاری در کشور

در این رابطه ایوب نارویی، معاون اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره با اشاره به حجم بالا بیکاری در استان سیستان و بلوچستان خصوصا شهرستان ایرانشهر که جوان ترین شهر کشور می باشد، بیان کرد: هر روز بر تعداد افراد نیازمند به شغل و جمعیت جوان افزوده می شود و این قشر جهت تامین نیازهای اولیه و مایحتاج زندگی نیاز به اشتغال و منبع درآمد ثابت دارند.

وی با اشاره به این که ایجاد اشتغال در بخش دولتی در شرایط کنونی بسیار محدود می باشد؛ افزود: دولت در جهت ایجاد اشتغال در کشور اقدامات موثری در راستا کارآفرینی و مهارت آموزی انجام داده است.

معاون اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ایرانشهر ادامه داد: در شرایط فعلی یکی از عمده دلایل بیکاری این است که از مراکز فنی و حرفه ای جهت گذراندن دوره مهارت آموزی و ایجاد اشتغال استقبال چندانی نمی شود.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی در شهرستان ایرانشهر عوامل متنوعی مانع ایجاد اشتغال جوانان در زمینه خود اشتغالی و کارآفرینی در این شهرستان شده است؛ که از جمله آن می توان به طولانی بودن بعد مسافت فنی و حرفه ای و عدم داشتن هزینه ایاب و ذهاب توسط مهارت آموزان در این منطقه اشاره کرد.

نارویی تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان جوانان نیازمند به کار و درآمد به سمت شغل های کاذب رو می آورند و یکی از عمده دلایل آن کسب درآمد بیشتر نسبت به شغل های پایدار می باشد و در واقع می توان از این مورد به عنوان یکی از بزرگترین معضلات اجتماعی نام برد.

وی عنوان کرد: یکی از معایب شغل های کاذب غم پایداری و دائمی بودن آن است.

این مقام مسئول با بیان این که در تریبون های نماز جمعه علما می توانند مردم را در ایجاد اشتغال با گذراندن مهارت های فنی و حرفه ای آگاه کنند که شاید با انجام این کار نرخ بیکاری در جامعه کاهش یابد.

وی گفت: هر روز بر تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی و جویا کار افزوده می شود و با توجه به کوچک شدن بخش دولتی شرایط استخدام همه آنان امکان پذیر نیست و بخش خصوصی هم در زمینه ایجاد اشتغال جوانان توجه چندانی به مسائلی همچون بیمه آنان ندارند.

این کارشناس اقتصادی با بیان این که در ایجاد اشتغال حرف اول در دنیا را کارآفرینی می زند؛ اذعان کرد: اگر در بحث جهش تولید به سه مقوله تولید؛ کاربر، سرمایه بر توجه ویژه و اساسی شود می تواند مشکل گشا معضل بیکاری در جامعه باشد.

نارویی گفت: در شرایط فعلی در جامعه جهت ایجاد اشتغال دیگران کارفرمایان و سرمایه گذاران جهت ایجاد کارآفرینی نیازمند حمایت دولت، مشوق و انگیره ای برای افزایش تولید می باشند که از عمده این کارها در راستا پشتیبانی آنان می توان به تخفیف دهی در مالیات، پرداخت بیمه کارگری، اعطا تسهیلات جهت اجرا طرح با بازپرداخت طولانی نام برد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccx1qse2bqi18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما