تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۱
تلاش ها برای احیای تالاب هامون به ثمر نشست؛

نفس های تازه تالاب هامون پس از سالیان طولانی خشکسالی در سیستان

وحید پورمردا،ن مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی های زمستان گذشته و بهار امسال و جاری شدن روان آبها و دشتمال، جان دوباره ای به تالاب هامون و برنامه احیای آن داده است.
نفس های تازه تالاب هامون پس از سالیان طولانی خشکسالی در سیستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: صدها ساعت برنامه تخصصی و کارشناسی در خصوص احیای تالاب هامون فقط در این اداره کل که گاهی به صورت شبانه روزی ادامه داشت، انجام شد و برنامه احیای تالاب هامون با رشد چشمگیری به پیش می رود.

پورمردان بیان کرد: پس از تهیه برنامه مدیریت جامع تالاب هامون و ابلاغ برش های اجرایی که وظایف عمده و زیربنایی آن بر عهده محیط زیست استان و کشور در چهار کمیته بین المللی، منطقه ای، کشوری و استانی تعیین شد، این اداره کل اقدام به مطالعه تک تک مسیرهای انتقال آب به تالاب هامون، ظرفیت های آبگیری، نقاط بحرانی، کانون های گردو غبار، نقاط نگهداشت طولانی مدت آب، احیای پوشش گیاهی و پتانسیل های حیات وحش منطقه، با اولویت کنترل گرد و غبارها و ایجاد هوای پاک برای کلیه ذینفعان شروع به بررسی میدانی و استفاده از دانش روز دنیا و تجربیات بومیان منطقه کرد.

وی افزود: اولین گام در برنامه احیای تالاب هامون جذب اعتبارات مورد نیاز و شروع پروژه لایروبی مسیرهای متعدد انتقال آب حاصل از بارندگی و دشتمال های منطقه به تالاب هامون بود که این اداره کل چندین پروژه بزرگ و حیاتی را در این خصوص انجام داده و حتی با وجود آب در برخی مسیرها هنوز این اقدام با جدیت تمام در حال پیگیری است.

پورمردان درباره کنترل پدیده گردو غبار گفت: در این راستا پس از مطالعات متعدد و بررسی های میدانی دو پروژه بزرگ نهالکاری به منظور تثبیت گرد و غبار در بستر تالاب هامون در کنار لایروبی های تخصصی برای انتقال آب به این کانون ها و ایجاد پوشش گیاهی خودرو و بومی منطقه به منظور کنترل این پدیده انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اضافه کرد: گشت و کنترل های یگان حفاظت محیط زیست زابل که گاهی به دلیل وسعت منطقه و بزرگی کار، با همکاری یگان های حفاظت محیط زیست سایر شهرستان ها و اداره کل انجام می شود.
 
 
وی افزود: همچنین گشت های سیار محسوس و نامحسوس و استفاده از توان پهبادی یگان حفاظت محیط زیست به صورت گسترده در حال انجام است و محیط زیست توانسته مراقبت و حفاظتی مناسب از تالاب داشته باشد تا پوشش گیاهی و گودال آب های پیش بینی شده برای احیای تدریجی تالاب هامون در یک برنامه بلند مدت به نتیجه دلخواه برسد.

پورمردان ادامه داد: انتقال حداکثری روان آبها و دشتمال های منطقه نتیجه صدها ساعت کار کارشناسی و میدانی است که این اداره کل در این راستا با انجام لایروبی های تخصصی در مسیرهای شناسایی شده برای انتقال آب در طی سالیان گذشته اقدام کرده است و نتیجه آن را امروز با انتقال بیشترین میزان آب به تالاب هامون شاهد هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: از سال 97 برای اولین بار در تاریخ محیط زیست استان علاوه بر ذینفعان تالاب هامون شامل کشاورزان، دامداران و صیادان  اقدام به تعیین و در نظر گرفتن منافع ذینفعی جدید کردیم، چراکه مردم ساکن در مرکز و حاشیه شهر زابل بهره برداری مستقیم از تالاب ندارند اما همواره هوای مطبوع و گاه گرد و غباری آن را تنفس کرده اند.

پورمردان تصریح کرد: پس از گذشت دو سال از این هدف گذاری و  تلاش برای ایجاد مقدماتی جهت تامین هوای پاک که دربرگیرنده منافع  چهار گروه ذینفع تالاب هامون است با مدیریت صحیح سیلاب ورودی بسیار موثر واقع شده، چرا که شاهد کاهش چشمگیر طوفان های گرد و غبار در شمال استان هستیم.

وی خاطر نشان کرد: احیای تالاب هامون در سیستان به معنی احیای زندگی و هزاران شغل بومی در منطقه است و این اداره کل بی وقفه و با تمام توان کارشناسی و اجرایی خود این موضوع را پیگیری می کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccs1qs12bqip8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها