تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۲۰
ناگفته های یک دانشجوی ترم 6 به مناسبت روز جهانی مامایی؛

مامایی؛ در آغوش گرفتن هدیه پاک خدا/ سختگیری های بیش از حد استاد عامل موفقیتم بود

به مناسبت روز جهانی ماما، گفتگویی جالب و خواندنی با دانشجوی مامای موفق دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر ترتیب داده ایم.
مامایی؛ در آغوش گرفتن هدیه پاک خدا/ سختگیری های بیش از حد استاد عامل موفقیتم بود
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، روز جهانی ماما فرصت مغتنمی است تا توجه هر چه بیشتر مردم و مسئولان را نسبت به جایگاه و نقش حرفه ای ماماها در ارتقای سلامت خانواده و جامعه و رشد جمعیت دانست.

فاطمه سرگزی دانشجوی ترم 6 رشته مامایی شغلش را عاشقانه دوست دارد و چنان با شوق و ذوق، از حرفه اش می گوید که هر کسی را به تمجید وادار می کند.

چی شد که وارد این عرصه شدید؟
یادمه روزهایی که مامایی رو انتخاب کردم دانشجوی ترم ۴ هوشبری بودم.
اما در هر تولدی که تو اتاق عمل اتفاق میفتاد قلبم من رو به اون سمت حصار رشته ام میکشوند، چون بی نهایت عاشق نوزاد وکودک هستم.
از روزی که اولین تولد نظاره گر بودم شروع به تحقیق راجب رشته هایی کردم که به این موضوع مربوط میشدند و از بین همه راهها هرچند که دوباره کنکور دادن آسون نبود ولی سریعترین راه برای اینکه بهش برسم رشته«مامایی»بود.
 
به مامایی چه حسی دارید؟
مامایی حس باشکوه ترین لحظه هاست، دیدن زیباترین اشکها و دلنشین ترین لبخندهاست، مامایی لمس ثانیه های با شکوه یک تولد است
در آغوش گرفتن هدیه پاک خداوند است، مامایی شنیدن ضربان قلب آینده است، مامایی چیزی نیست به جزعشق...
من حضور خدا رو با تموم وجود تو این عرصه حس میکنم و هرروز برام پررنگ تر میشه
 
 اگر ماما نمیشدید چه شغلی انتخاب می کردید؟
بصورت حرفه ای شغلی که الان کنار مامایی تو اون زمینه فعالیت میکنم یعنی «اقتصادگیگ» دنبال میکردم، تا سریعتر به سطح رقابت کشوری برسم.
 
 

وقتی کارآموزی توی بیمارستان هستید لحظه بدنیا آمدن نوزاد چه احساسی دارید؟
با هربار تولد نوزادی، انگار خودم متولد میشم، زایشگاه تنها جایی است که دغدغه هامو فراموش میکنم و با هرتولد انرژی الهی تو وجودم قرار میگیره...
 
 از سختی ها، تلخی ها و شیرینی های رشتتون بگید؟
مدیریت کردن اضطراب هر مادر و همراهاش و همراهی کردنش در دردها کار دشواری است، مخصوصا زمانیکه در دردهاشون دست و بازوهات فشار میدن، خیلی اوقات کبود میومدم خوابگاه و با بدن درد، اینکه چند مادر همزمان کنترل کرد، اینکه مادری با شرایط سخت بارداریش گذرونده و تو دربرابر اون لحظه های آخر مسئول مرگ و زندگیش هستی و از همه سختتر در بلوچستان یکی دیگه از سختیهاش اینه با تفاوت زبان بخواییم بعضی چیزها رو برای مادروهمراهیاشون توضیح بدیم یا بپرسیم.
از تلخیهاش اینکه همه تلاشت بکنی و نتونی مادر یا نوزاد نجات بدی مرگی که اتفاق بیفته یک تارمو آدم سفید میشه..
وقتی نوزاد بدنیا میاد و گریه میکنه، وقتی لباسش میپوشی و میبریش کنار مادرش و با لبخند روبرو میشی وقتی مادروهمراهیاش زمان ترخیص خوشحال صحنه رو ترک میکنند، وقتی مادری اولین بار بچه تو بغلش میگیره یا بعدسالهاانتظار با موفقیت زایمان میکنه عشق و شادی در تموم این لحظه ها شیرین ترین لحظه های زندگی یک ماما است.
 
 یه ماما خوب چه ویژگی هایی دارد؟
مهمترین ویژگی بنظر من صبر؛ چراکه باوجود اضطراب و تنش های این رشته واقعا دربرابرشون صبر میطلبه و
درکنارشون خوش خلقی، توکل، اطلاعات هم برای اینکه مامای خوبی باشیم نیاز است.
 
 یک دانشجو در دوران تحصیل چه اقداماتی باید انجام دهد تا ماما خوبی شود؟
دنبال بهترین الگو و هدف واقعی در رشته خودش داشته باشد، به عبارتی نقش پویا در رشته خودش داشته باشه؛ چراکه راز موفقیت در متمایز بودن است، اگر انتخاب کرده ماما شود رسالت خودش را پیدا کند و براش قدم های محکم تری بردارد تاهم رضایت خدارو داشته باشه هم موفقیت وسعادت خودش را و اینکه ما دانشجوها یادمون باشه تنها کار عملی نیست که مهمه اطلاعات به روز از رشته خیلی مهمتر است.
 
 

 بهترین و بدترین خاطره در طول تحصیل و کار در بیمارستان؟
بهترین خاطره زایمان پرایمری بدون اپی شاید بپرسید چیه؟! به مادری که اولین زایمان می کند پرایمری و اپی هم فرایند برش پرینه و دوخت میگن..
اون روز دوشیفت بودم و بخاطر آسیب پاهام به سختی میتونستم در تایم کارآموزی کارهام انجام بدم ولی اون زایمان راحت یک انرژی و انگیزه فوق العاده بود برام مخصوصا اینکه بعدش کلی هم تشویق شدم
بدترین خاطره طول تحصیلم اینکه بخاطر بیماری زمینه ایم «آسم» و اینکه خیلی زمانها اتفاق میفته که شیفتهامو جابجا کنم  و سختگیری های یکی از اساتیدم و جمله ای که بهم گفتن «نمیتونی،انصراف بده» هیچوقت فراموش نمیکنم و نیروی محرکه من برای موفقیت روزافزونم بود.
 
  فرق ماما با دکتر زنان و زایمان در چیست؟
حرفه مامایی و تخصص زنان زایمان دو حرفه‌ مستقل اما مکمل هم هستند که به امر بهداشت و سلامت زنان مرتبط می شود.
اما تفاوتها؛ ماماها به بهداشت فردی و بیماری‌های جزئی زنان می‌پردازند، درحالی که متخصصان زنان و زایمان به بیماری‌های تخصصی‌تر و پیچیده‌تر مشغول هستند، ماماها مراقبت‌های جسمی، عاطفی و روحی را قبل و بعد از زایمان برای مادران انجام می‌دهند، اما دکتر زنان صرفا به مسائل تخصصی پزشکی می‌پردازد، متخصص زنان و زایمان ابتدا دوره پزشکی عمومی را می‌گذراند و سپس تخصص خود را در این حیطه می‌گیرد از این جهت نسبت به ماما در بیماری‌های تخصصی زنان دانش بیشتری دارد و ماماها قادر به انجام عمل‌های جراحی زنان نیستند، اما متخصصان زنان و زایمان برای این کار آموزش دیده‌اند.
 
  فرق بین ماما و پرستار چیست و آیا فرقی بین این دو حرفه است؟
مامایی و پرستاری باهم متفاوت هستند.
هردو جزءرشته های پیراپزشکی هستند بااین تفاوت که پرستار با همه انواع بیمار و کیس های جامعه روبرو است درحالیکه ماما بصورت رشته مستقل و متخصص در زمینه زنان و بیماریهای زنان و رشدجمعیت و مادر و کودک میپردازد؛ البته در بعضی کشورهایی مثل ایالات متحده پرستارماما دارند که اونها باید کامل در رشته پرستاری دوره کارشناسی بگذرانند و سپس وارد رشته مامایی و جزییاتش شوند و میتونند تنوع کاری بیشتری داشته باشند.
البته ناگفته نماند که درسال گذشته مصوبه ای از وزارت بهداشت و مجلس اعلام شد که رشته مامایی به زیرشاخه پزشکی انتقال پیدا کند که این وضعیت این رشته رو فوق العاده بهتر میکند و خبر خوب که در دست بررسی و موافقت اکثریت هم دارد،امیدواریم بسرعت و بسادگی به تصویب هم برسد.
 
حرف پایانی ؟
از خانواده خودم بسیار ممنونم که در این راه مرا یاری کردند چون اگر حمایت های و پشتیبانی های آنها نبود هیچ وقت نمیتوانستم در کارم موفق شوم.
«شادی و سلامتی و سعادت روزافزون مهمون همیشگی زندگیتون»

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcauen6w49num1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما