تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۰۲
از وقتی که آب هامون خشکید کار و کاسبی صیادان منطقه هم خراب شد. به گونه ای که هر یک از این صیادان به حرفه دیگری مشغول شدند اما بار دیگر و پس از سال ها صبور و وفای به عهدی بار دیگر قایق به آب انداختند.
وفای به عهد هامونیان با هامون پس از سال‌ها خشکسالی/صیادان سیستانی بعد از سال ها انتظار قایق به آب انداختند
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا ؛ با آبگیری بخش هایی از تالاب هامون به واسطه ورود سیلاب های فصلی کشور افغانستان، اکنون پس از سال ها ماهیگیری در این تالاب رونق گرفته است.

ماهیگیری یکی از راه های کسب درآمد بومیان تالاب هامون محسوب می شود که سال هاست این نوع مشاغل به دلیل خشکسالی های پیاپی در سیستان تقریبا از بین رفته بود.

این درحالی است که صیادان برای صید ماهی در سال های خشکسالی به صورت کنترل شده و قانونی از چاه نیمه ها استفاده می کردند.

غلامعلی صیاد یکی از قدیمی ترین صیادان حاشیه تالاب هامون که ساکن شهر علی اکبر است به خبرنگار اوشیدا گفت: صید ماهی در تالاب هامون روش های گوناگونی در گذشته داشته است که معروفترین و پر استفاده ترین آن بین صیادان روش بند ماهی است.

وی افزود: در این روش تور مد نظر به وسیله صیاد در بخش هایی از تالاب هامون کار گذشته می شود و پس از اینکه ماهی ها به این تور گرفتار شدند صیاد دام را از آب بالا می کشد.




صیادی بیان داشت: این تور ماهیگیری معمولا به مدت یک ماه در تالاب هامون قرار داده می شوند و صیادان روزانه ماهی های گرفتار شده را از آنها جدا می کنند.

وی گفت: تورهای های ماهیگیری در این روش به وسیله نخ های پلاستیکی به یک تکه چوب بلند بسته شده اند ، همچنین صیادان برای آگاه سازی دیگر افراد چوب های بیشتری در زمین فرو می کنند تا قایق های ماهیگیری سایر صیادان از روی این تور عبور نکنند.

احیای ماهی بومی سیستان و رهاسازی در تالاب

عیسی شاهرودی مدیر شیلات سیستان در همین رابطه در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: برای رونق صید و صیادی روزانه پرسنل اداره شیلات نیمروز اقدام به رهاسازی بچه ماهی در بستر تالاب هامون می کند.

وی افزود: قرار است این رها سازی در بستر هامون صابوری انجام شود و تا مرز یک میلیون بچه ماهی تداوم داشته باشد.

شاهرودی تصریح کرد: حٌسن هامون صابوری نسبت به سایر بخش های تالاب این است که، بچه ماهی های رها شده بر اثر خشک شدن مجدد تالاب با مرگ مواجه نمی شوند بلکه امتداد رودخانه هیرمند را طی می کنند تا به کشور افغانستان برسند و با دشتمال های بعدی دوباره وارد ایران بشوند.

وی بیان داشت: این بچه ماهی ها سال گذشته نیز در هامون صابوری رها سازی شده بودند که با ورود آب به منطقه سیستان از کشور افغانستان مجدداً وارد ایران شدند.

شاهرودی بیان داشت: ماهی های رها شده در تالاب هامون، از نوع ماهی سفید سیستان است که با نام دیگر هامون ماهی نیز آن را می شناسند، این ماهی بومی منطقه است که تنها در رودخانه هیرمند دیده می شوند.





وی گفت: پس از دو دهه خشکسالی در تالاب هامون، تصور می شد که نسل این نوع ماهی منقرض شده باشد اما پرسنل شیلات سیستان در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنیتیکی ماهی های بومی و گرمابی شهرستان زهک در چند سال اخیر توانسته است این نوع ماهی را مجدداً احیا کنند و به چرخه زندگی در رودخانه هیرمند بازگردانند.

مدیر شیلات سیستان بیان کرد: تکثیر این گونه ماهی هر ساله در نیمه دوم اسفند ماه آغاز می شود که معمولا زودتر از سایر گونه های دیگر است.

وی ادامه داد: همچنین گونه ماهی سفید سیستان اکنون علاوه بر تالاب هامون و چاه نیمه ها در شهرهای مختلف استان به خصوص بلوچستان رهاسازی می شوند تا گونه این نوع ماهی بر اثر شرایط جوی از بین نرود.





وی خاطرنشان کرد: این نوع ماهی توسط صیادان با وزن های بالا در سال جاری صید شده است که نشان از رشد و کامل بودن ماهی بومی سیستان دارد.

شهارودی ادامه داد: در کل تالاب هامون، چاه نیمه ها و رودخانه هیرمند، چهار نوع ماهی وجود دارد که ماهی بیگ هد یا همان طوفان و ماهی سفید سیستان گاهاً با جثه های بزرگتر صید می شوند.


انتهای پیام /
https://www.asrehamoon.ir/vdcb5fb88rhb5sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما