تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۱۵
مریم کشتکار گفت: در رژیم غذایی خانوار باید از تمام گروه های غذایی استفاده شود، بهتر است زیاده روی یا کم خوری نسبت به یک ماده غذایی خاصی نباشد، اصل تنوع تعادل حتما رعایت شود یعنی از همه گروه های غذایی مانند نان و غلات، میوه و سبزیجات، حبوبات، گوشت ها بسته به نیاز خود فرد استفاده شود.
استفاده از تمام گروه های غذایی در رژیم غذایی ماه رمضان ضروری است/ روزه‌داران به اصل «تنوع و تعادل در برنامه غذایی» توجه كنند
به گزارش عصرهامون، مریم کشتکار کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با بیان اینکه تغذیه صحیح وابسته به رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است، بیان کرد: تعادل به معنای مصرف مواد غذایی به اندازه کافی است که اگر ما تعادل را در برنامه غذایی خودمان رعایت کنیم، تا حد زیادی می توان از بروز بیماری ها جلوگیری کنیم.

وی در خصوص توصیه های تغذیه ای در ماه رمضان بیان کرد: در بحث تقویت سیستم ایمنی بدن با توجه به شیوع کرونا، اولین چیزی که به ذهن می رسد ویتامین ها هستند که نقش بسیار قدرتمندی در تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع بیماری ها ایفا میکنند .این ویتامین ها بیشتر در غالب گروه میوه و سبزیجات هستند.
 
وی افزود: در بحث ویتامین ها از بین سبزیجات مانند هویج پخته، گوجه پخته و ذرت توصیه می شود در ویتامین گروه Bزرده تخم مرغ، غلات از این ویتامین سرشار هستند.
 
این کارشناس تغذیه ادامه داد: در بحث شیر و لبنیات در صورت نداشتن مشکل خلط پشت حلق، توصیه میکنیم از شیر و لبنیات استفاده کنند و حتما از نوع پاستوریزه استفاده شود، همچنین در بحث لبنیات برای میان وعده بهتر است از یک کاسه  ماست با خیار استفاده شود.
 
وی در رابطه با گروه های غذایی در برنامه روزانه گفت: گروه حبوبات شامل عدس، لوبیا، نخود را به دلیل وجود پروتئین و فیبر و نداشتن هرگونه چربی، به شدت توصیه می شود و همچنین در بحث میوه های خشک و مغزیجات مانند مغز پسته، بادام، تخمه آفتابگردان، آلو بخارا به دلیل داشتن چربی گیاهی در بیماری های تنفسی نقش عمده ای دارند.
 
کشتکار با اشاره به راه های جلوگیری از تشنگی سریع در ایام ماه رمضان اظهار کرد: در بین وعده افطار و سحر که وعده شام است حتما از سبزیجات و میوه جات استفاده شود مصرف فقط مایعات و به اندازه زیادش، دستگاه گوارشی بدن را دچار مشکل و اختلال می کند.
 
وی گفت: وعده افطار را بهتر است با یک نوشیدنی ولرم مانند چایی کمرنگ یا دمنوش آغاز کنیم و بعد از آن، از موادغذایی ساده مانند پنیر، حلیم و آشی که حبوبات کمی دارد استفاده کنیم.
 
کارشناس تغذیه تصریح کرد: در وعده های افطار تا سحر برای تامین آب مورد نیاز بدن، از مصرف تخم شربتی و خاکشیر و سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و میوه هایی مانند هندوانه و خربزه غافل نشوید و از مصرف غذاهایی که زیاد شیرین و زیاد چرب هستند به دلیل تسریع در روند تشنگی، خودداری کنید.
 
وی با اشاره به نوع برنامه غذایی در وعده سحر و شام اذعان کرد: برای وعده سحر رژیم غذایی باید مثل نهار باشد مثل ماکارانی و برنج برای وعده شام هم بهتر است از غذاهایی سبکی مثل کوکو سیب زمینی، کتلت، خوراک اسفناج استفاده شود زیرا اگر وعده شام هم سنگین باشد این رژیم غذایی باعث افزایش وزن می شود‌.
 
 کشتکار در رابطه با مضرات وعده سحر تاکید کرد: در وعده سحر غذاهایی که قند بالایی دارند مضر هستند همچین مصرف بیش از حد خرما برای سلامتی بدن زیان آور است در وعده سحر مصرف آب زیاد باعث دفع سریع آب از بدن می شود و روند تشنگی را سریعتر می کند و بهتر است خوردن ۸ لیوان آب در روز را در فاصله افطار تا سحر تقسیم بندی کنند.
 
وی در خصوص نحوه صحیح خوردن وعده های غذایی در ماه رمضان گفت: برای جلوگیری از اختلالات، زمان افطار بدون هیچ عجله ای ، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد، برای خوردن افطاری بعد از خواندن نماز مغرب و عشا، وقفه طولانی نباشد چون باعث افت زیاد قند می شود.
 
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: نکته ای که در بحث هضم غذا باید رعایت کرد که بلافاصله بعد از شام به هیچ عنوان دراز نکشید و حداقل یک ساعت تا یک ساعت و نیم تا زمان خواب فاصله باشد، برای وعده سحر هم سعی کنند یک ساعت قبل از اذان بیدار شوند تا با آرامش سحری بخورند.

انتهای پیام/
 

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcamen6049num1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما