تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۲
جواد اکبری زاده گفت: در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده های غذایی و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه حذف سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
حذف « سحری » باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود/ روزه داران مصرف زلوبیا و بامیه را هنگام افطار کاهش دهند
به گزارش عصرهامون؛ جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: در ساعات روزه داری که در سال جاری مدت آن حدود 16 ساعت می باشد، گرسنگی می تواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده های غذایی و یا حذف یکی از وعده ها به ویژه وعده سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید- 19 را افزایش دهد.

وی افزود: لذا مهم است اصول تغذیه صحیح در وعده های غذایی ایام روزه داری شامل وعده سحری و دو وعده افطار و شام رعایت شود به خصوص در افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند.

اکبري زاده تصریح کرد: نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن ، ضعف و خستگی دارد. بهتر است در وعده سحر از غذاهاي كم حجم و غني از مواد مغذي که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. مقدار مناسبي از سبزي هاي مختلف (سبزی خوردن و سالاد ) و میوه ها مصــرف شود. مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود.

وی خاطر نشان کرد: در وعده غذایی افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود و سعی شود غذا به آرامی جویده شود.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زابل بیان داشت: در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند، مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی ، اسید های چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود.

وی گفت: به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا ، شله زرد خیلی شیرین و... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

اکبری زاده تاکید کرد: وعده غذایی شام در روزه داری به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد، بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک اقدام به خوردن شام کنند.

وی خاطرنشان کرد: در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج، به شکل پلو و خورش، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.

وی گفت: غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد. پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.



انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb0fb8zrhb5sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها