ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> سنگینی بار مشکلات مالی بر شانه های بیماران سیستانیاینجا «پای مرگ و زندگی» در میان است | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۷
با وجود اینکه هزینه های درمانی بیماران دیالیزی رایگان است اما این بیماران با مشکلاتی معیشتی و اقتصادی مواجه هستند که درد و رنج ناشی از بروز این مشکلات به مراتب بالاتر از درد ناشی از انجام دیالیز است.
سنگینی بار مشکلات مالی بر شانه های بیماران سیستانی/اینجا «پای مرگ و زندگی» در میان است
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ گاهی در طول هفته معمولا دو یا سه جلسه بدن خود را به دستگاهی بزرگ وصل می کند تا این دستگاه کار همان کلیه ها را بکنند.

او از روستایی در شمال سیستان و بلوچستان خود را به زابل می رساند تا برای دیالیز شدن چند ساعت بر روی تخت بیمارستان ، عمر خود را سپری کند.

بیماران دیالیزی معمولا یک بالا سری هم دارند تا در هنگام دیالیز کنارشان باشد، آقای دهمرده که شغلش در گذشته کارگری بوده است تنها به همسرش اجازه حضور می دهد.

هم تختی هایش چند جانباز جنگ تحمیلی بودند که آنها هم برای دیالیز هفته ای چند جلسه باید حضور می یافتند.

رنج ، درد و غم تنها توصیفی است که می توان از چهره بیماران کلیوی بر روی تخت بیمارستان کرد، انگار امیدی به آینده ندارند و به گونه ای از شرای کنونی خسته شده اند.

بیماری نارستایی کلیوی جزو بیماری های خاص محسوب می شود که در زابل علاوه بر مردم بومی ، افاغنه ساکن در منطقه نیز به این بیماری دچار هستند و هزینه دیالیز همه آنها رایگان است.



درد دیالیز غیرقابل تحمل است

غلامرضا دهمرده یکی از بیماران خاص و دیالیزی در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: بیش از پنج سال است که دیالیز می شوم ، و هزینه رفت و آمد برایمان بسیار سخت شده است.

وی افزود: اگر حامی یا خیری می توانست هزینه های رفت و آمد و رژیم غذایی خاص بیماران کلیوی را تامین کند ، بسیاری از این بیماران می توانستند هزینه های موجود را صرف رژیم غذایی مناسب کنند.

وی بیان داشت: سلامتی بزرگترین نعمتی است که خداوند به انسان ها داده ، یک دستگاه چند ده کیلویی باید کاری را انجام دهد که همان کلیه ها انجام می دهند.



دیابت و فشار خون عامل اصلی ابتلا به بیماری کلیوی

سید محمد طباطبایی رئیس بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: در کل منطقه سیستان ۱۳۶ بیمار دیالیزی وجود دارد که در چهار ماه اخیر روند مراجعه کنندگان بسیار افزایش داشته است.

طباطبایی بیان داشت: تورم اطراف چشم ها، درد در قسمت پهلوها و زیر دنده ها، بالا بودن فشار خون و تكرر ادرار به خصوص در شب از نشانه های بیماری كلیه است؛ البته ارثی بودن این بیماری نقش مهمی در ابتلای افراد دارد.

وی افزود: مهمترین عامل ابتلا به بیماری نارسایی کلیوی را می توان "دیابت" معرفی کرد،فشار خون و تغذیه نا مناسب نیز در این بیماری تاثیر بسیار زیادی دارد که متاسفانه اکثر افراد این مسائل را جدی نمی گیرند.

وی خاطرنشان کرد: اکثر بیماران دیالیزی در منطقه سیستان از قشر ضعیف جامعه هستند که برنامه غذایی و ورزش کردن در طول روز را رعایت نمی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که رعایت چه عواملی باعث عدم ابتلا به بیماری کلیوی خواهد شد گفت: کنترل فشار خون و برنامه ریزی در مصرف مواد غذایی پر چرب، عدم استفاده از نوشابه ها و شیرینی جات و انجام ورزش روزانه باعث خواهد شد تا فرد از ابتلا به بیماری کلیوی در امان بماند.

وی بیان کرد: با پیگیری رئیس دانشگاه زابل دستگاه های دیالیز منطقه سیستان به ۳۸ عدد افزایش یافته است و کلیه خدمات به بیماران دیالیزی ایرانی و افاغنه رایگان است.

رئیس بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: مردم منطقه سیستان بر اساس سنت بجا مانده از گذشتگان مصرف گوشت بالایی دارند که این امر در کنار مصرف بالای نوشابه و مواد غذایی پر چرب عامل اصلی ابتلا به بیماری کلیوی است.

وی در پایان گفت: از مردم خواستاریم تا با رعایت رژیم غذایی ، و کنترل مصرف غذاهای پر چرب خطر ابتلا به این نوع بیماری ها را کاهش دهند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchxxnzm23ni-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما