تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۷
معلم نمونه شهرستان زاهدان عنوان کرد؛

کتاب دوست جدانشدنی معلمان/معلمی شغل نیست هنر است

محمدشیخی گفت:معلمی را نمی توان یک شغل محسوب کرد بلکه معلمی هنر است و معلم خوب کسی است که عاشق شغلش باشد و با حلم ،بردباری واخلاق خوب، دانش آموزان را جذب کند.
کتاب دوست جدانشدنی معلمان/معلمی شغل نیست هنر است
به گزارش عصرهامون به نقل از زاهدنیوز ؛معلمان انسان های بزرگ و وارسته ای هستند که عمر خود را صرف آموزش و تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم می کنند، هفته معلم یادآور بزرگداشت مقام شامخ انسان‌هایی است که با عشق و ایثار، درس محبت، صفا و صمیمت را در جان فرزندان این کشور تزریق کردند.

معلمان همان انسان‌های راستین و پاک‌نهادی هستند که با شور و نشاط، شرافت و کرامت انسانی بهترین و زیباترین درس‌های زندگی را به ما آموختند و چشمان‌مان را به دنیایی بزرگتر گشودند.

به بهانه هفته معلم به سراغ یکی از معلمان و مدیران نمونه و دلسوز شهرستان زاهدان رفتیم.

محمد شیخی یکی از معلمان نمونه شهرستان زاهدان،متولد سال ۱۳۵۶ در شهرستان زابل است ، وی کارشناس ارشد مدیریت آموزشی و مدیر دبیرستان نمونه حضرت ولی عصر (عج) ناحیه یک زاهدان که شغل معلمی را از سال ۱۳۷۶ و در یکی از روستاهای شهرستان خاش آغاز کرده است.

معلم را تعریف کنید؟

معلمی را نمی توان یک شغل محسوب کرد بلکه معلمی هنر است و معلم خوب کسی است که عاشق شغلش باشد و با حلم ،بردباری واخلاق خوب، دانش آموزان را جذب کند، ارتباط موثر معلم و دانش آموز باعث می شود که معلم راهی برای علاقه مند کردن دانش آموز پیدا کند و تشویق دانش آموزان باعث پیشرفت و عدم وجود امکانات و زیر ساخت های مناسب مانع پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می شود.

چند سال سابقه تدریس دارید و بهترین و بدترین خاطره سال های تدریس را چه بوده است؟

۲۵ سال سابقه معلمی دارم و موفقیت دانش آموزانم بهترین خاطره و عدم موفقیت آنها بسیار برایم ناراحت کننده است.

چگونه به عنوان معلم نمونه انتخاب شدید؟

تلاش برای موفقیت دانش آموزان همیشه سرلوحه کار من بوده است اما یکسری کار پژوهشی و همچنین کمک به آموزش دانش آموزان سبب شد تا به عنوان معلم نمونه انتخاب شدم و همان طوری که انسان از هر موفقیتی خوشحال می شود این موفقیت نیز باعث افتخار بنده است.

آیا انتخاب معلم نمونه تاثیری در پیشرفت سیستم آموزشی دارد؟

به طور طبیعی هر رقابت سالمی باعث ایجاد انگیزه و رغبت و تلاش بیشتر می شود و انتخاب معلم نمونه نیز باعث می شود که همکاران بیشتر به سمت کارهای پژوهشی روی آورند و تلاش بیشتری داشته باشند.

برای شناخت استعدادهای دانش آموزان چه کارهایی می توان انجام داد؟

آماده سازی زیرساخت های یک جامعه نظیر مدرسه و بقیه امکانات و همچنین عدالت آموزشی که به نظرم باعث می شود دانش آموزان همه مناطق از آموزش با کیفیت بهره مند شوند و همچنین کانون های فرهنگی و تربیتی می توانند نقش موثری در شناسایی دانش آموزان داشته باشند.

نظرتان درباره تدریس از طریق آنلاین چیست؟

با توجه به مشکل پیش آمده در کشور و تعطیلی مدارس، برای اینکه آموزش تعطیل نشود همه معلمان بنا به فرمایش مقام معظم رهبری که فضای مجازی را تبدیل به یک فرصت کنید، آموزش مجازی را ادامه دادند وفضای مجازی را تبدیل به یک فرصت بسیار خوب برای آموزش کردند.

آیا استفاده از فضای مجازی را برای دانش آموزان توصیه می کنید؟

عدم فرهنگ سازی مناسب برای استفاده از فضای مجازی توسط بچه ها، اسیب های های جدی را به دنبال خواهد داشت که لازم است هم خانواده ها و هم مسئولین توجه بیشتری به این امر داشته باشند از سوی دیگر  استفاده از موبایل در مدرسه هم باعث مشکلات جدی خواهد شد که آسیب‌هایی را دربحث تربیتی برای دانش آموزان به دنبال دارد.

سیستم آموزشی جدید چه تفاوتی با گذشته دارد؟

در سیستم قدیم آموزش تعلیم و تربیت شامل انتقال اطلاعات از معلم به دانش آموز بود و معلم اصل و محور فعالیت‌های آموزشی بود و دانش آموز نمی‌توانست اظهار وجود کند اما در سیستم آموزشی جدید معمولاً دانش آموز محور است و معلمان به عنوان راهنما و هدایتگر محسوب می‌شوند،

تفاوت دانش آموزان دیروز و و امروز چیست؟

درگذشته با توجه به کمبود امکانات و عدم دسترسی همه دانش آموزان به منابع مختلف آموزشی و نبود رسانه های مختلف معمولاً دانش‌آموزان با سختی های بیشتری مواجه بودند اما دانش آموزان امروز از امکانات آموزشی خیلی بیشتری برخوردار هستند و رسانه های مختلف از قبیل اینترنت و فضای مجازی و غیره در دسترس آنان قرار دارد و همچنین پدر و مادرهای امروزی توجه خاصی به تحصیل فرزندانشان دارند.

مهمترین دغدغه حال حاضر معلمان چیست؟

مهمترین دغدغه معلمان به معیشت معلمان برمی گردد اگرچه حقوق معلمان افزایش پیدا کرده است اما این افزایش جبران بالا رفتن تورم را نمی کند و جایگاه معلم در جامعه امروزی هست که با توجه به آموزه‌های دینی که معلمی شغل انبیا است اما متاسفانه این روزها فقط در حد گفتار است و در جامعه این نگاه وجود ندارد.

مطالعه چه نقشی در افزایش آگاهی دانش آموزان و معلمان دارد؟

مطالعه اصل مهم و جدانشدنی شغل معلمی است و تمامی معلمان عزیز به مطالعه می پردازند و بنده هم با توجه به شغل و رشته خودم معمولابه صورت روزانه مطالعه دارم و به دانش‌آموزان توصیه می‌کنم که همیشه کتاب را به عنوان دوست خود تلقی کنند که آنها را از تاریکی به روشنایی هدایت می کند.

سخن آخر با مسئولین...

از آنجایی که آموزش و پرورش هر کشوری زیربنای پیشرفت کشور می باشد لذا به آموزش و پرورش توجه بیشتری داشته باشند تا انشالله شاهد پیشرفت کشور در آینده در تمامی زمینه‌های علمی باشیم.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdceex8zzjh8wpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما