تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۰۶
تب کریمه کنگو از جمله بیماری هایی است که سابقه طولانی در کشور دارد ، و همه ساله با گرم تر شدن هوا نگرانی ها برای شیوع این بیماری افزایش می یابد.
کنه ها جان می گیرند/تب کریمه کنگو در کمین شهروندان
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری اوشیدا ؛ برخی از بیماری ها با توجه به سازگاری ویروس ها در آب و هوای متفاوت در فصول مختلفی شیوع پیدا می کنند که این امر باعث شده است تا رعایت نکات بهداشتی در سایه کرونا تشدید پیدا کند.

تب کریمه کنگو از جمله بیماری هایی است که سابقه طولانی در کشور دارد ، و همه ساله با گرم تر شدن هوا نگرانی ها برای شیوع این بیماری افزایش می یابد.

تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر بوسیله نیش کنه یا تماس با حیوانات منتقل می‌شود و در آسیا، اروپا و آفریقا شیوع دارد.

این بیماری میان انسان و حیوانات مشترک است اما در بسیاری از دام‌های آلوده هیچ علائمی از خود نشان نمی دهد، تب کریمه کنگو مرگ و میر بالایی دارد و همه گیری‌های داخل بیمارستان آن نیز شایع هستند.

در استان سیستان و بلوچستان ، افراد معمولا به روش های سنتی اقدام به خرید گوشت و یا ذبح دام می کنند ، قصابی ها در شهرهای مختلف منطقه سیستان به صورت خانگی است مثلا یک فرد دامدار اقدام به ذبح گاو گوشتی کرده و گوشت حاصل از آن را بین مشتریان به فروش می رساند.

یا اینکه در روستاها بسیاری از دامداران و سایر افراد اقدام به ذبح دام می کنند و گوشت آن را مورد استفاده قرار می دهد، خرید از قصابی ها که به صورت صنعتی دام رو مورد ذبح قرار می دهند هنوز در برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان رواج پیدا نکرده است.




بازی با سلامت شهروندان برای سود بیشتر

عباس نورزائی کارشناس ارشد مدیریت روستایی در خصوص اینکه چرا قصابان شهرهای منطقه سیستان از کشتار دام در کشتارگاه صنعتی، خودداری می کنند می گوید: یکی از دلایل اینکه قصابی ها از این عمل سر باز می زنند این است که دام های بدون پلاک و بعضاً بیمار و مسئله دار را به راحتی و بدون نظارت دامپزشکی در محاوط، منازل، یا پستوی مغازه‌های خود می کشند.

وی افزود: همچنین از دام زنده و بستن آن در خیابان، برای گول زدن مردم استفاده می کنند و با حمل دام زنده در خیابان های شهر و بستن آن در معابر، باعث انتشار بیماری ها و آلودگی های بهداشتی می شوند.

نورزائی بیان داشت: این افراد سودجو دام ها را در محیط کاملاً غیر بهداشتی حتی در نزدیکی توالت، ذبح می کنند سپس خونگیری اندکی می کنند و اغلب خون سیاه شده در الیاف گوشت پخته شده دیده می شود که خود باعث اختلالاتی در سیستم بدن مصرف‌کنندگان می شود.

کارشناس ارشد مدیریت روستائی بیان داشت: با خونگیری کم در هر لاشه ی گاو، خون های باقی مانده در لاشه، معادل ۳ تا ۵ کیلوگرم به قیمت گوشت به مردم فروخته می شود.

نورزائی همچنین گفت: در این نوع قصابی چربی گیری اندکی صورت می گیرد و در هر لاشه ی گاو نزدیک به ۴ کیلوگرم چربی نیز به قیمت گوشت، به مصرف‌کنندگان فروخته می شود، جگر قرمز که جزو آلایشات دام محسوب می شود و قیمتی کمتر از گوشت دارد، روی لاشه به قیمت گوشت، به مصرف‌کنندگان فروخته می شود.

وی بیان داشت: قصابی ها همچنین جگر سفید یا ریه دام که مرکز آلودگی‌های زیادی است و دامپزشکان مصرف آن را توصیه نمی کنند و معمولاً در کشتارگاه، امحاء می شود، ولی قصابان شهری آن را به فروش می رسانند.

وی ادامه داد: رگ نخاعی و غدد لنفاوی، آشیل گردنی که تا پشت کشیده شده، اجزای حرام محسوب می شوند، جداسازی نمی شوند و به مردم به همراه گوشت و با همان قیمت، فروخته می شوند که تقریباً معادل ۳ کیلوگرم وزن دارند.

نورزائی بیان داشت: گوشتی که در تالارهای مراسم زابل طبخ می شود، در گاوداری‌ها کشته می شود و بدون نظارت دامپزشکی می باشد.

با این اوصاف می توان دریافت که با توجه به عدم توجه برخی از قصابی ها خطر شیوع تب کریمه کنگو بیش از پیش در سیستان بالاتر از شهرهای دیگر استان ها است.





تب کریمه کنگو بیماری با سابقه در سیستان

هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه تب کریمه کنگو بیماری سابقه داری در منطقه است گفت: هر ساله مبتلایانی به تب کریمه کنگو در سیستان مشاهده می شود.

وی افزود: البته این بیماری به آب و هوا بستگی ندارد چون عامل انتقال آن کنه و ذبح دام است در فصل سرما فعالیت کمتری دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: عامل این بیماری کنه ای است که از دام به انسان منتقل می شود و با توجه به فعالیت آن در گرما، اکثراً در این فصل رخ می دهد.

میرزایی بیان داشت: شهروندان باید کشتار دام را از سبک سنتی به صنعتی تبدیل کنند و یا دستکم گوشت را از کشتارگاه های صنعتی استاندارد خریداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: گوشت خریداری شده باید به مدت دو ساعت در یخچال نگهداری شود تا مدت زمان عمر ویروس بگذر و بعد مورد استفاده قرار دهند.

میرزایی همچنین بیان داشت: در هنگام تکه کردن گوشت هم باید از دستکش استفاده شود تا برخورد چاقو با گوشت و محل زخم یا بریدگی باعث انتقال بیماری نشود.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccx0qs42bqix8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما