تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۵
حمیدرضا عباسی گفت: فضای مجازی در برخی موارد سبب طلاق عاطفی در زوجین می شود و این معظل به دلیل عدم ارتباط مثبت و موثر در فضای خانواده است.
فضای مجازی عامل مهم طلاق عاطفی زوجین/افزایش سواد رسانه ای نیاز ضروری جامعه امروز است
به گزارش عصرهامون، عباسی عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان زاهدان در گفت و گو با زاهدنیوز، بیان کرد:فضای مجازی پدیده ای نوین و به عبارتی تاثیر گذارترین پدیده قرن است که این بخش دوم زندگی افراد یا همان زندگی اینترنتی، زندگی واقعی  را به صورت مثبت یا منفی تحت الشعاع قرارمی دهد.

وی افزود: استفاده از اینترنت مانند شمشیر دولبه است یعنی بسته به فرهنگ استفاده از آن، نکات مثبت و منفی را با هم دارد و اگر از فرهنگ صحیح کاربردی برخوردار باشد می تواند تاثیرات مثبتی در ابعاد مختلف جسمی، ذهنی، اجتماعی، اخلاقی، تحصیلی و غیره داشته و سودمند باشد اما عدم استفاده صحیح از آن و عدم برخورداری از فرهنگ صحیح کاربرد آن، آسیب هایی را در ابعاد متفاوت به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه انسان موجودی اجتماعی است، خاطرنشان کرد: انسان به سبب تعاملات دارای رشد اجتماعی است و استفاده از فضای مجازی می تواند در این زمینه موثر باشد، یکی از تاثیرات منفی فضای مجازی، کمرنگ شدن ارتباطات در دنیای واقعی است، از آنجاییکه فرد به صورت واقعی در این محیط قرار نمی گیرد و نمی تواند تجربه لازم را کسب کند به مرور زمان دچار انزوا و گوشه گیری خواهد شد که این موضوع می تواند زمینه ساز افسردگی در افراد شود و شانس رشد اجتماعی در ارتباطات واقعی را از دست خواهد داد.
عباسی با اشاره به تاثیرات شبکه های اجتماعی بر روابط خانوادگی، تاکید کرد:فضای مجازی در برخی موارد سبب طلاق عاطفی در زوجین می شود و این معظل به دلیل عدم ارتباط مثبت و موثر در فضای خانواده است، همچنین فضای مجازی در موارد بسیار،سبب ایجاد فاصله ارتباطی بین فرزندان و والدین شده است.

وی ادامه داد:هنگامی که نوجوان به سمت فضای مجازی سوق داده شود با توجه به جذابیت های این فضا به سمت گروه های مجازی همسالان کشیده می شودبنابراین به دلیل ویژگی های این گروه ها و تجربه کم اجتماعی، آسیب های فراوانی به نوجوان وارد می شود و فاصله فرد با خانواده بیشتر می شود.

این کارشناس روانشناسی اذعان کرد: گرایش به اعتیاد یکی از مواردی است که در گروه های همسالان می تواند شکل بگیرد و فرد را گرفتار دام اعتیاد کرده و فاصله او از خانواده را بیشتر کند.

وی نقش والدین را در کنترل فرزندان در فضای مجازی موثر دانست و گفت: والدین باید مدیریت زمان برای استفاده از فضای مجازی برای فرزندان داشته باشند تا گرفتار اعتیاداینترنتی نشوند چرا که استفاده بیشتر از چهار ساعت از اینترنت توصیه نمی شوداما در کشور ما، افراد بیش از این زمان گرفتار فضای مجازی هستند.

وی سواد رسانه ای را یکی از مزایای استفاده از فضای مجازی عنوان و تصریح کرد: رسانه می تواند زمینه رشد ذهنی فرد را به دنبال داشته باشد افزایش سواد رسانه ای به شرط استفاده صحیح می تواند در کاهش آسیب های فضای مجازی موثر باشد.

عباسی افزود: امروزه سواد اینترنتی یکی از ضرورت های زندگی است موضوع شهروند الکترونیک در شرایط کنونی و بحران بیشتر ضرورت دارد واگر سواد رسانه ای لازم وجود نداشته باشد دچار مشکل خواهیم شد.

انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdciw5az5t1arw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما