تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۳
ظاهرا مجلس یازدهم قرار است چند طرح اقتصادی را در سال جاری در اولویت کاری خود قراردهند که یکی از این طرح ها اصلاح شیوه سهمیه بندی بنزین است.
مجلس یازدهم برای اصلاح شیوه سهمیه بندی بنزین دست به کار خواهد شد
به گزارش عصرهامون به نقل از راه دانا؛ براساس تصمیم از پیش تعیین شده مجلس یازدهم از فردا آغاز به کار خواهد کرد و به گفته برخی از نمایندگان منتخب مردم تهران قرار است چند طرح اقتصادی در اولویت اصلی مجلس در روزهای آتی باشد.
چندی پیش یکی از منتخبان تهران در گفت وگویی با اشاره به طرح های اولویت دار اقتصادی که قرار است به زودی مجلس یازدهم آنها را در دستور کار خود قرار دهد گفته بود یکی از اینطرح ها بحث تجدید نظر در شیوه سهمیه بندی بنزین است.
احمد نادری با اشاره به اینکه سهمیه بندی بنزین در شرایط فعلی تصمیم عاقلانه ای است گفته بود اما شیوه اجرای ان باید تغییر یابد به طوریکه باید به سمت برقراری عدالت حرکت کرد.
این نماینده مردم تهران تصریح کرده بود بررسی های صورت گرفته نشان می دهد می توان بنزین را به تمام افراد جامعه اختصاص داد و افرادی که صاحب خودرو نیستند می توانند طی سازو کاری سهمیه خود را بفروش رسانند.
این گزارش حاکی است طرح اعطای سهمیه بنزین به ازای هر فرد یکی از طرح های مرکز پژوهشهای مجلس بود که توسط یکی از نهادهای مطالعاتی و تحقیقاتی ارائه شده بود در این طرح مقرر شده بود تا به هر ایرانی که صاحب کد ملی است در ماه تعداد مشخصی لیتر بنزین داده شود چه اندسته از افرادی که صاحب خودروهستند و چه آن دسته از افرادی که فاقد خودرو هستند.
که براین اساس آن دسته از افرادی که خودرو ندارند می توانند طی یک ساز و کار مشخص بنزین خود را با قیمت بنزین آزاد به فروش رسانند که از این طریق برای این افراد نیز کسب درآمد خواهد شد.
پیشتر جواد نوفرستی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اینکه شرایط امروز قیمت جهانی بنزین و نفت مانند سال 94 است گفت: اگر خاطرتان باشد در سال 94 وقتی قیمت جهانی بنزین کاهش یافت دولت تصمیم گرفت که کارت سوخت را حذف کند و مردم به صورت آزاد و بدون سهمیه از بنزین استفاده کنند که البته این کاهش قیمت موقتی بود ولی دولت این تصمیم اشتباه را گرفت که موجب شد تا مصرف بنزین به شدت افزایش یابد و هزینه های گزافی بابت واردات بنزنی پرداخت کردیم.
این کاشناس انرژی ادامه داد: ترس ما این است که دولت دوباره بخواهد این تصمیم اشتباه را تکرار کند و کارت سوخت را که یکبار کنار گذاشته بود دوباره کنار گذارد که باید از این دستاورد که هم اکنون سوخت گیری با کارت سوخت انجام می شود حفاظت کرد.
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه نباید از یاد برد که اکنون که قیمت جهانی نفت و بنزین کاهش یافته است به این معنا نیست که درامد دولت بالا رفته است بلکه باید یاداور شد اگر نرخ بنزین را برمبنای فوب خلیج فارس محاسبه کنیم و مثلا 2000 تومان در نظر بگیریم هزینه های حمل و نقل، کارمزد جایگاه داران و هزینه های دیگری به آن اضافه می شود تا این بنزین به دست مصرف کننده برسد.
وی تصریح کردک زمانی که بنزین با نرخ 1000 تومان و به صورت آزاد فروخته میشد در زمانی که قیمت بنزین جهانی از بنزین ایران کمی کمتر شد محاسبه کردیم و مشخص شد که درامد دولت از این بنزین 500 تومان بیشتر نیست از طرف دیگر نیز باید یادآور شد که 80 درصد بنزین مورد استفاده مردم بنزین سهمیه ای است و تنها 20 درصد از بنزین را به صورت آزاد استفاده می کنند و حتی گار بخواهیم میانگین وزنی هم بگیریم قیمت بنزین چیزی حدود 1800 تومان در هر لیتر درخواهد آمد.
طراح طرح اعطای سهمیه بنزین به هر فرد در پاسخ به این سوال که آیا اکنون زمان آن نرسیده است که دولت بیاید طرح پیشنهادی شما را به عنوان تخصیص سهمیه به ازای هر نفر اجرایی کند گفت: اکنون که مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند و کاسبی‌شان تحت الشعاع قرار گرفته است بهترین زمان است که دولت این طرح را اجرا کند.
وی ادامه داد: براساس امارهای اعلام شده است از سوی مسئولان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی می توان به هر فرد در ماه 20 لیتر سهمیه داد و این سهمیه باید به همه آحاد جامعه تخصیص یابد یعنی حتی کسانی که یارانه نقدی آنها حذف شده است هرچند که من معتقدم یارانه نقد یارانه انرژی است و نباید کسی را حذف کرد به هرحال این سهمیه باید به همه تخصیص پیدا کند به طوریکه این کار به عدالت نزدیک تر است.
به گفته نوفرستی هرکس خواست این سهمیه را استفاده کند میتواند از آن بهره ببرد و هرکس نخواست می تواند در طی یک سازو کاری که اصلا پیچیده نیست سهمیه مازاد خود را بفروشد که این کار می تواند برای خانواده ها یک درامد ایجاد کند و محبوبیت دولت نیزافزایش پیدا خواهد کرد.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: زمان اجرای این کار هم اکنون است و شاید بعدا نتوان آن را به راحتی امروز انجام داد.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdko0fnyt0xk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما