کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مهمانپرست مطرح کرد؛

مانور قدرت ایران در اوج تحریم ‎ها/ دستگاه دیپلماسی روابط تجاری با کشورهای مختلف را توسعه دهد

7 خرداد 1399 ساعت 16:05

سخنگوی اسبق وزارت خارجه در تشریح ابعاد مختلف ورود موفقیت‌آمیز نفتکش‌های ایران به دریای کارائیب گفت: ایران با ارسال بنزین توسط نفتکش‌های ایرانی و با پرچم جمهوری اسلامی ایران، مانور قدرتی را در اوج تحریم‌ها و فشارهای حداکثری آمریکا ترتیب داد.


به گزارش عصرهامون «رامین مهمانپرست» سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در تشریح ابعاد اقتصاد بین‌الملل و ژئوپلیتیک ارسال موفقیت‌آمیز نفتکش‌های جمهوری اسلامی ایران به دریای کارائیب، اظهار داشت: در بحث روابط خارجی هر کشوری، ملاک منافع ملی آن کشور و منافع مشترکی است که با شریک تجاری خودش خواهد داشت. این که هر کشوری بر اساس حقوق بین الملل می‌تواند از حقوق خودش برخوردار باشد و منافع خودش را دنبال کند یک امر محرز است.
وی با بیان این که آمریکایی‌ها همواره بر خلاف اصول بین المللی عمل می کنند، افزود: آمریکا با تکیه بر جایگاه قدرت و بکارگیری زور سعی می‌کند حقوق کشورهای مختلف را نقض و استقلال‌شان را زیر سوال ببرد. این رفتار آمریکایی‌ها مسئله ای است که باید افکار عمومی دنیا و کشورهای مستقل با آن به شدت مقابله کنند.
 ایران با پافشاری بر استقلال توانست فضای جدیدی در دنیا ایجاد کند
مهمانپرست خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با پافشاری روی استقلال و تاکید بر اقتدار خود در روابط خارجی توانسته است فضای جدیدی را در دنیای امروز ایجاد کند و نشان دهد که اگر کشورهای مستقل با یکدیگر همکاری نزدیکی داشته باشند می‌توانند جلوی این نقض حقوق بین‌الملل توسط آمریکایی‌ها و دوستانشان را بگیرند.
وی بهره‌گیری از ظرفیت تجاری ایران با کشورهای حوزه آمریکای لاتین را ضروری و مهم ارزیابی کرد و گفت: طبیعی است که ایران با کشورهای مختلفی در دنیا از جمله با مناطق آمریکای لاتین و کشورهایی که در آن منطقه قرار دارند، ارتباطات خوبی دارد. ایران می‌تواند با توجه به این ظرفیت، روابط تجاری خوبی با کشورهای آن منطقه داشته باشد و نیازهای آن‌ها را برطرف کند یا برخی از اقلام مورد نیاز کشورمان را از آن طریق تامین کند.
اعزام نفتکش‌های ایران مانور قدرت بود
ازدواج دوم مریم کاویانی + عکس رامین مهمانپرست همسر مریم کاویانی
سخنگوی اسبق وزارت خارجه ادامه داد: بحث صادرات بنزین از کشورمان به ونزوئلا یکی از موضوعاتی است که صرفاً به دو کشور ایران و ونزوئلا مربوط است و هیچ ارتباطی به مقامات آمریکایی ندارد که بخواهند در این امر دخالت کنند؛ هر چند آن‌ها پایه و مبنا را بر این گذاشته اند که در هر گوشه‌ای از دنیا می‌توانند با دلیل یا بدون دلیل مداخله کنند و این موضوع هم برای آن‌ها یک مسئله قابل توجه بود که جمهوری اسلامی ایران با اقتدار با نفتکش‌های خودش و با پرچم جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به تهدیدات سعی کرد روابط تجاری خودش را دنبال کند و در واقع یک مانور قدرتی را در اوج تحریم‌ها و فشارهای حداکثری آمریکا ترتیب داد.
مهمانپرست در پاسخ به این سوال که "چرا آمریکایی‌ها نتوانستند مانع همکاری ایران و ونزوئلا شوند؟" گفت: متاسفانه قاعده روابط قدرت‌های بزرگ با سایر کشورها بر مبنای اعمال زور است و تا جایی که احساس کنند می‌توانند نظراتشان را تحمیل کنند به هیچ پیمان، معاهده و قوانین بین‌المللی توجهی ندارند؛ در واقع تنها مسئله که می‌تواند آن‌ها را از اقدامات خلاف قانون‌شان منصرف کند، هزینه‌های سنگینی است که ممکن است در قبال رفتارشان متحمل شوند.
وی تصریح کرد: اگر آمریکایی‌ها احساس کنند هر نوع تعدی نسبت به حقوق کشورها هزینه‌ای برایشان ایجاد نخواهد شد حتماً این کار را می‌کنند و برایشان اصلاً افکار عمومی و قواعد بین‌المللی مهم نیست. از طرف دیگر در جایی که احساس کنند هر گونه تعدی به حقوق دیگران برایشان هزینه سنگینی دارد، محاسبه می‌کنند و فکر می‌کنند به نفعشان نیست.
شیطنت آمریکا امنیت حمل و نقل جهانی را زیر سوال می‌بُرد/ توسعه روابط با کشورها باید بر اساس تامین منافع ملی کشور باشد
مهمانپرست معتقد است در این مورد اگر آمریکایی‌ها دست به اقدام اشتباهی می‌زدند در واقع امنیت حمل و نقل بین المللی را در سطح جهانی زیر سوال می‌بردند و این مسئله می‌توانست برای آمریکایی‌ها و دوستانشان تبعات سنگینی داشته باشد و شاید در محاسباتی که داشتند به این نتیجه رسیدند که در این مورد خیلی نمی‌توانند ورود کنند.
وی در خصوص مغفول ماندن دیپلماسی و دیپلماسی اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه آمریکای لاتین توضیح داد: اصولاً مبنای سیاست خارجی و توسعه روابط با کشورها باید بر اساس تامین منافع ملی کشور باشد و هیچ منطقه‌ای را نباید از این دایره ترک کرد و آن را در اولویت‌های چندم قرار داد.
دستگاه دیپلماسی روابط با کشورها را توسعه دهد
این دیپلمات با اشاره به این که تمرکز بر یک منطقه ویژه روش درستی نیست، اذعان داشت: ممکن است گاهی در سیاست خارجی هر کشوری تصور اشتباهی بوجود بیاید که صرفاً با یک منطقه ویژه کار کردن درآمد و منافع بیش تری دارد و مناطق دیگر فراموش می‌شود؛ این روش درستی نیست. دستگاه دیپلماسی باید در هر نقطه‌ای از دنیا که احساس کند منافع کشور تامین می‌شود حتماً به صورت موازی با سیر کشورها هم روابط را مد نظر قرار داده و به توسعه آن بپردازد.
رامین مهمانپرست در ادامه گفت: آمریکای لاتین ممکن است به لحاظ دوری مسافت در برخی از امور تجاری هزینه‌های حمل و نقل سنگینی داشته باشد بر همین اساس ممکن است فکر کنیم اشتراک نظر فرهنگی کمتری داشته باشد، ولی مبنا منافع ملی است.
وی اظهار داشت: ایران در منطقه آمریکای لاتین کشورهای دوست زیادی دارد و در مواقع بحران چه در مسائل اقتصادی و سیاسی می‌توانند در کنار هم باشند. همچنین ایران می‌تواند در عرصه بین‌الملل نسبت به حقوق بین الملل با آن کشورها مشارکت داشته باشد.
مهمانپرست در پایان گفت: معتقدم غافل شدن از هر منطقه‌ای که می‎تواند برای ما یک ظرفیت ایجاد کند، یک اشتباه است. در روابط خارجی باید همه مناطق را به دقت مد نظر داشت و ظرفیت کار با همه کشورها را مورد توجه قرار داد و در هر جایی که احساس شود توسعه روابط چه در بعد تجاری و سیاسی و چه در ابعاد دیگر می‌تواند بخشی از حقوق ملت و منافع ما را تامین کند باید حتما از آن استفاده کنیم.
انتهای پیام/


کد مطلب: 124592

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/124592/مانور-قدرت-ایران-اوج-تحریم-ها-دستگاه-دیپلماسی-روابط-تجاری-کشورهای-مختلف-توسعه-دهد

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir