کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یاقوتی در دل کویر؛

انگور معروف سیستان وارد بازار شد/اختصاص 270 هکتار از باغات زابل به انگور یاقوتی

7 خرداد 1399 ساعت 12:26

ورود سیلاب های فصلی به منطقه سیستان تاثیر بسیاری بر روی کشاورزی این منطقه داشته است.


به گزارش عصرهامون ؛ به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ انگور یاقوتی یکی از محصولات کشاورزی در منطقه سیستان است که معمولا از اوایل خرداد ماه به ثمر می رسد.

این انگور که در نام محلی به روچه زابل مشهور است زودرس ترین انگور کشور محسوب می شود که معمولا صادرات آن به سایر استان های ایران بسیار رواج دارد.

آب و هوای مناسب زابل برای رشد و پرورش این نوع انگور باغداران را مجاب کرده است تا از سایر محصولات باغی چشم پوشی کنند و به کاشت این نوع محصول ادامه دهند.

ورود سیلاب های فصلی به منطقه سیستان تاثیر بسیاری بر روی کشاورزی این منطقه داشته است، کشاورزی سیستان که معمولا با کشت گندم معروف است اکنون با برداشت محصولات فصلی وارد مرحله تازه ای شده است.

حبیب الله سارانی یکی از باغداران منطقه سیستان است که سال هاست از طریق استفاده از چاه های آب باغ خود را زنده نگه داشته است.

او که پس از سال ها خشکسالی اکنون با ورود سیلاب ها دغدغه آبیاری باغ خود را ندارد از محصولات با کیفیت خود در سال جاری می گوید.

وی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: انگور یاقوتی به دلیل عدم وجود دانه یکی از پر طرفدار ترین محصولات در بین مردم است.

وی افزود: این در حالیست که در سال جاری با توجه به ورود آب به منطقه سیستان، محصولات کشاورزی و باغی از کیفیت بالایی برخوردار هستند که می تواند برای کشاورزان سود بالایی به همراه داشته باشد.

سارانی بیان داشت: در سال های خشکسالی کشاورزان دچار ضرر سنگینی شدند و به طور کل شغل خود را از دست داده بودند ، آب همواره نشانه زندگی است و امید داریم تا روند ورود آب تداوم داشته باشد.




انگور یاقوتی از ۲۷۰ هکتار از باغات زابل برداشت می شود

سید رضا موسوی رئیس جهاد کشاورزی زابل نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، در این خصوص گفت: ۲۷۰ هکتار از باغات شهرستان زابل مربوط به انگور یاقوتی است.

وی افزود: در کل این شهرستان ۳۲۰ هکتار باغ وجود دارد که اکثر آن مربوط به انگور یاقوتی می شود و درصد کمی نیز به زیر کشت محصولاتی همچون پسته ، زیتون و ... می شود.

موسوی بیان کرد: همچنین محصولاتی همچون انگور فخری و انگور چشم گاوی نیز در باغات سیستان وجود دارد که هنوز به مرحله برداشت نرسیده است.

وی بیان کرد: انگور یاقوتی سیستان به عنوان زودرس ترین انگور کشور اکنون قابل برداشت است و به مرور وارد بازار خواهد شد.

لازم به ذکر ازت  بنا بر رصد کلی بازار منطقه سیستان قیمت هر کیلو انگور یاقوتی از ۱۵ هزار تومان آغاز می شود که در شهرهای مختلف شمال استان این قیمت دچار نوسان است.


انتهای پیام/


کد مطلب: 124642

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/124642/انگور-معروف-سیستان-وارد-بازار-اختصاص-270-هکتار-باغات-زابل-یاقوتی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir